Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 183
  • 784
  •   1
Отговори
# 675
Да,каза че ако кистата която са ми махнали била ендометриозна,можело с тази епикриза да кандидатстваме по фонда.Но все пак иска да видим тръбите и да решем какво ще правим. Каза,че може със инсеминация да не станат нещата,но дори и да се наложи по фонда да ходим моя иска да платим един опит на само финансиране.
Защо да си самофинансирате? Те сега издават заповедите за един месец. Той и моя беше така, голям зор да си самофинансираме един опит на ЕЦ сами, че не му се чакаше. Е първия път ми изпуснаха двата фоликула, на втория не се получи на свежия трансфер и накрая си дочакахме заповедта, но тогава ставаше за 3-4 месеца и си беше бързо, защото хората са чакали и по година преди това. Немога да кажа, че има различно отношение дали си по фонда или се самофинансираш. Пазете си паричките по добре за допълнителни изследваня. Дай Боже да Ви се получи от първия опит, но човек винаги трябва да си има едно наум! А и защо да не се възползвате от държавата, та нали за това    цял живот сте били коректни към нея!

# 676
Момичета,
Може ли някоя да обясни трите вида биопсии дали могат да се съчетаят на едно или се правят по различно време и евентуално кога? Също така по какво се различава микробиологичната биопсия от стандартна микробиология?

# 677
Момичета,
Може ли някоя да обясни трите вида биопсии дали могат да се съчетаят на едно или се правят по различно време и евентуално кога? Също така по какво се различава микробиологичната биопсия от стандартна микробиология?
На първа страница в скрития текст има обяснение подробно. А щто се отнася за микробиологичната: разликата е че биопсията се взема от ендометриума  в матката, а  стандартната микробиология се взема от влагалището.

# 678
На първа страница в скрития текст има обяснение подробно. А щто се отнася за микробиологичната: разликата е че биопсията се взема от ендометриума  в матката, а  стандартната микробиология се взема от влагалището.

Jordanka, благодаря! При това положение има ли смисъл от стандартната микробиология, ако се направи микробиологична биопсия?
Също така, ако правилно разбирам от написаното на първа страница, може да се съчетаят и трите биопсии на 5 ден след овулация. Някой дали е правил така комбинирано изследване?

# 679
Аз съм правила-и трите заедно-няма проблем просто материала, който се взима е повече.Стандартната МБ е за други неща извън матката.Аз по свое желание си бях пуснала преди биопсиите.

# 680
reninel, благодаря! Simple Smile

# 681
  • Пловдив
Здравейте момичета, можете ли да ми кажете за трансфер с ДЯ каква подготовка ще правят на мен? До колкото знам няма да е фреш...а ЗЕТ. Но  месеци ли предварително се прави...какво се пие...като съм смотана нищо не попитах. Ей така като лапна един парцал в устата и си глътна граматиката...само кимам...да..да..и ...сега Вас ще питам Cry

# 682
А ако решим инсеминация,някой знае ли с Фемара ли стимулират фоликулите,защото имаме една неуспешна с този препарат в друг град и фоликула не се пукна, на всичкото отгоре лекаря излъга,че се  е пукнал,само за да вземе тепсията дето се вика,ужасно отношение.Умишлено не слагам името на клиниката,защото не е етично да злепоставям хората,колкото и лошо да съм видяла. В интерет пише,че стимулираната овулация с инжекции е по-успешна.

# 683
  • София
Не стимулират и с други неща, фемарата е възможно най-слабото и безобидно стимулиране. Може с костил той е доста по-силен от него ще тръгнат повече Ф, но и е по вреден с него не препоръчват повече от 5-6 пъти да се приема през живота. Има и други лекарства, но там вече се комбинират по няколко неща спрямо състоянието на организма

# 684
Интересно, че Клостилът е по-силен от Фемара пък при мен той води до стандартния 1 доминантен фоликул. С Фемарата тръгнаха 3 броя, макар след спирането й единия да изостана. Освен причината да е било PRP-то което правих 10 дни преди това, а не самата Фемара.

# 685
При мен с Фемара си тръгваха по няколко, пунктирали са по 2-4. От Костил не си спомням колко извадиха, но много зле ми се отрази стимулацията с него.

# 686
  • София
И
Цитат на: *Bobby* link=topic=1200994.msg40886802#msg40886802 ъdate=1591897646
Интересно, че Клостилът е по-силен от Фемара пък при мен той води до стандартния 1 доминантен фоликул. С Фемарата тръгнаха 3 броя, макар след спирането й единия да изостана. Освен причината да е било PRP-то което правих 10 дни преди това, а не самата Фемара.
Със сигурност не е било от фемарата, а от ПРП-то.
Даже фемарата има и друго действие при жени с по високо ФСХ има недостиг на хормона за да отгледа организма няколко Ф препоръчва се прием на Фемара тя набавя ФСХ и Ф порастват както трябва.
Както казва +_123 и при мен е така излизат по няколко и после ембрионите не са никак зле. Костила и на мен не ми влияе добре, първия път се пръсна Я при оплождането, а втория се оплоди и започна силно изоставане на 3-ти ден и дегенерира, а с фемарата всичко си е ок.
Вярно, че всеки организъм е различен.

# 687
Искам да питам тези,които са си правили цветна снимка без упойка,наисина ли захващат шийката на матката с ножица,защото гледах клипове и ми се струва ужасно болезнено и вече почвам да съжалявам,че не исках упойка.

# 688
Има ли разлика между клостил и кломифен?

# 689
https://
Има ли разлика между клостил и кломифен?
Мисля, че активното вещество е едно и също.

Общи условия

Активация на акаунт