Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 194
  • 784
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, момичета,
знаете ли кой е дежурен тази събота?

# 661
Миналата събота беше Цветков. Предполагам сега ще е Персенска. Те се редуват. Simple Smile

# 662
Здравейте, някой може ли да ми препоръча хубава 7 Кето DHEA от 50мг. Аз пиех преди на Натрол лилавите шишенца, но не знам дали е кето? Някой от вас забелязал ли повишаване на АМХ след прием на Деа и вит. Д?

# 663
Здравейте, някой може ли да ми препоръча хубава 7 Кето DHEA от 50мг. Аз пиех преди на Натрол лилавите шишенца, но не знам дали е кето? Някой от вас забелязал ли повишаване на АМХ след прием на Деа и вит. Д?

При мен имаше повишение на АМХ  след прием на вит.Д от 0.8 на 1.2. Сега не съм го изследвала. Успех!

# 664
Здравейте,
Минавам просто да споделя (и дано ми олекне). На спонтанен цикъл съм с 2 пункции до момента и замразени 2 бластоциста - по 1 ден от всяка пункция. Започнах процедурата Януари, като Февруари беше първата пункция, после заради COVID всичко се отложи, отидох на преглед края на м. Март - имах задържан фоликул - пак отложихме и в крайна сметка, втората пункция я направихме в края на м. Май. Днес бях на преглед на 2-ри ден от цикъл за евентуално започване на стимулация, но отново имам задържани фоликули - един 30 и друг 28... И пак отлагаме, защото ще пия Линдинет. Знам, че не е краят на света, но се уморих непрекъснато да чакам. Имам чувството, че в последните 3 години само чакам. Съжалявам за думите си, но просто така се чувствам. Освен всичко останало, д-р Цветков предлага генетично изследване на евентуално следващите ембриони, които ще извадим, защото предните били "бавни", въпреки, че ембриолозите казаха, че и двата са много хубави.

# 665
Здравейте,
Минавам просто да споделя (и дано ми олекне). На спонтанен цикъл съм с 2 пункции до момента и замразени 2 бластоциста - по 1 ден от всяка пункция. Започнах процедурата Януари, като Февруари беше първата пункция, после заради COVID всичко се отложи, отидох на преглед края на м. Март - имах задържан фоликул - пак отложихме и в крайна сметка, втората пункция я направихме в края на м. Май. Днес бях на преглед на 2-ри ден от цикъл за евентуално започване на стимулация, но отново имам задържани фоликули - един 30 и друг 28... И пак отлагаме, защото ще пия Линдинет. Знам, че не е краят на света, но се уморих непрекъснато да чакам. Имам чувството, че в последните 3 години само чакам. Съжалявам за думите си, но просто така се чувствам. Освен всичко останало, д-р Цветков предлага генетично изследване на евентуално следващите ембриони, които ще извадим, защото предните били "бавни", въпреки, че ембриолозите казаха, че и двата са много хубави.
При ин витро търпението е ключово, ако не си от късметлийките - една стимулация, една пункция, един трансфер, бременност, раждане на здраво дете. Въоръжи се с търпение, за да не си хабиш нервите за неща, които не са под твой контрол.

# 666
Здравейте,
При ин витро търпението е ключово, ако не си от късметлийките - една стимулация, една пункция, един трансфер, бременност, раждане на здраво дете. Въоръжи се с търпение, за да не си хабиш нервите за неща, които не са под твой контрол.

Явно, че не съм от късметлийките, защото това ми е втори опит, а преди тях имам 4 инсеминации. Просто понякога се чудя няма ли да дойде края?! Вероятно този въпрос са си го задавали всички тук и знам, че има много жени, които са изстрадали далеч повече от мен, но просто днес съм в едно от онези особени състояния, когато си мисля, че Господ е забравил адресът ми.

# 667
Миналата събота беше Цветков. Предполагам сега ще е Персенска. Те се редуват. Simple Smile

Sing Louder, Много благодаря! 😊

# 668
Май много сме наистина с такива усещания. Все се надявам и на нашата улица да изгрее слънце. Аз съм застинала на 2017та година. Октомври 2017 последно имах трансфер. После се започна чакане на доктора ми да се прамести в нова клиника, канселирания, смяна на клиника, пробиване на нова стратегия, лапароскопия, влоших се... имам чувството, че вече цял век не съм имала трансфер и съответно поне 10 дни надежда да се получат нещата. А толкова ми се иска вече, защото и годините ми растат и със сигурност не ставам по-добре откъм качество и количество.

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 17:38 от *Bobby*

# 669
queenV, единици са късметлийките, а на останалите ни е писано да ходим по мъките с години. При теб статистиката не е зле - два бластоциста за 6 месеца. Опитайте и ПИД за ваше спокойствие. Иначе почти на всички ни се е случвало да се чувстваме прецакани от съдбата. На мен ми се е случвало и на Господ да се сърдя, но и това минава.

# 670
Аз се надявах на пункция и трансфер през октомври, измериха ми много нисък хемоглобин, отложихме, през декември беше в норма, ма клиниката не работи, през януари имах кръвотечение извън нормата, през февруари хистеро и настоях и за пункция на ЕЦ за същия месец, и така имаме едно ембрионче замразено. Веднага след това отключих заболяване, сега съм на кортикостероиди и нищо не правим, кой знае до кога, примерно до края на годината ... поне до септември.
Така де не е както го мислех.

# 671
Здравейте на всички и съжалявам за всички перипети и несполуки.
Мен днес ми беше първия преглед при д-р Цветков,моя прави сперморама и излезе тератозооспермия,но нещата не били зле.Доктора ми видя изследванията и каза,че са добре хормоните.Прегледа ме,шийката и матката са добре,но нали имам операция за киста на яйчник,поиска епикризата,която не носех и видя в десен яйчник хеморагично тяло, и се усъмни че имам там и ендометриозна малка киста и поиска да види епикризата ,за да разбере дали не е е била и предната такава и тя била причината фоликулите да не се пукат. Не знам как определи от УЗИ,че може би е запушена дясната тръба,и на 1 Юли съм на цветна снимка.Има ли други жени в подобно положение и някоя минавала ли е скоро цветна снимка без упойка и бързо ли премина процедурата?

# 672
Здравейте на всички и съжалявам за всички перипети и несполуки.
Мен днес ми беше първия преглед при д-р Цветков,моя прави сперморама и излезе тератозооспермия,но нещата не били зле.Доктора ми видя изследванията и каза,че са добре хормоните.Прегледа ме,шийката и матката са добре,но нали имам операция за киста на яйчник,поиска епикризата,която не носех и видя в десен яйчник хеморагично тяло, и се усъмни че имам там и ендометриозна малка киста и поиска да види епикризата ,за да разбере дали не е е била и предната такава и тя била причината фоликулите да не се пукат. Не знам как определи от УЗИ,че може би е запушена дясната тръба,и на 1 Юли съм на цветна снимка.Има ли други жени в подобно положение и някоя минавала ли е скоро цветна снимка без упойка и бързо ли премина процедурата?
Ако има хидросалпинкс  се вижда на ехограф. При мен така го видяха и стигнахме до лапароскопия  за отстраняването и. Като цяло щом сте имали операция преди това е твърде възможно да са станали срастваня заради нея (при мен бяха станали май от операцията на апендикс). Правила съм две цетни снимки и самата процедура е супер бърза. Болка има като при по силен цикъл, но тя е само докато вкарват контраста и то за секунди. Изпиите един Аулин под езика половин час преди процедурата. А и обикновенно казват за някакви свещички, но на мен бяха пропуснали да ми кажат. 
Пожелавам Ви бърз успех и един съвет, когато ходите на първи преглед при доктор си носете цялата медицинска документация която имате!

# 673
Да,каза че ако кистата която са ми махнали била ендометриозна,можело с тази епикриза да кандидатстваме по фонда.Но все пак иска да видим тръбите и да решем какво ще правим. Каза,че може със инсеминация да не станат нещата,но дори и да се наложи по фонда да ходим моя иска да платим един опит на само финансиране.

# 674
  • София
Някой питаше кои д-ри ще са на работа в събота, ще работят д-р Персенска, Тихомирова и Чачева, а ще почиват д-р Стаменов и Цветков

Общи условия

Активация на акаунт