Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 900
  • 784
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Можеш да пиеш Аулин. Аз така правя за пункция. Профенид не ми действа.

# 361
Вел,аз имам уж праг на болка и пункциите без упойка ги правя,но да ти кажа мен биопсиите ме боляха...Вземи нещо преди това-аз аулин бях взела.

# 362
  • София
Правила съм 3 биопсии в 3 поредни месеца. На първата не взех обезболяващо... едва не припаднах от болка, причерня ми, пребледнях и ДОК ме остави да лежа 10 мин., докато се освестя. На втората биопсия пробвах с Профенид, една идея по-малко боля, но като цяло нямаше съществена разлика. За 3тата биопсия пих 2 аулина- единият час преди вземането на пробата, другият 20-тина мин. преди да влезна в кабинета.... ами значително по-добре беше положението, почти не усетих. Така че аз съветвам някакво обезболяващо да се вземе.

# 363
  • и тук и там :)
Здравей vel333, на мен д-р Цветков ми каза да пия 1 час по-рано някакво обвзболяващо - но шпа, нурофен, каквото преценя. Каза, че не боли, но зависи от прага на чувствителност. Моят е нисък и ще се застраховам. За излизане на резултата ми казаха 2 седмици. Късмет!
Благодаря ти Simple Smile и аз ще пия тогава нещо болкоуспокояващо.
Ще се застраховам с 2 аулина, както е направила loewin
Нищо, че изрично попитах Персенска трябва ли ми предварителна подготовка....

Късмет и на теб Simple Smile

# 364
  • София
Аз съм правила при Персенска два пъти биопсия и нищо не усетих, съвсем леко щипване, даже се учудих, че е приключила, като имаш предвид, че бях умряла от страх и по принцип ме боли дори и като ми поставят спекулума.
Мисля, че бях сложила свещичка Профенид, но бая почаках докато вляза и се съмнявам да е имала някакво действие.

# 365
Бях забравила да си сложа свещичка и правих
ЦС така без нищо. Не беше приятно, но мина много бързо. Веднага след снимката последвах д-р Цветков в кабинета за коментар.

Още нещо искам да попитам. Казаха ми преди ЦС да си слагам свещички Профенид. А аз някак от тях повече се притеснявам, отколкото от самата ЦС, тъй като винаги, когато съм ги ползвала, започва да ме присвива корем като при разстройство и да ме болят ставите на ръцете ( което го намирам за много странно). Мога ли да ги заместя с нещо друго и с какво?

# 366
  • Sofia
ЦС така без нищо. Не беше приятно, но мина много бързо. Веднага след снимката последвах д-р Цветков в кабинета за коментар.

Още нещо искам да попитам. Казаха ми преди ЦС да си слагам свещички Профенид. А аз някак от тях повече се притеснявам, отколкото от самата ЦС, тъй като винаги, когато съм ги ползвала, започва да ме присвива корем като при разстройство и да ме болят ставите на ръцете ( което го намирам за много странно). Мога ли да ги заместя с нещо друго и с какво?
По-добре си сложи свещичките или използвай упойка, аз така геройски отхвърлих всичко, оказах се с напълно запушени тръби, а болката, която изпитах не искам да си я спомням. Прага на болка ми е много висок, аз на пункция ако имам до 3 фоликула, отново не искам упойка и търпя, но ЦС беше нечовешко.  Може би ако сте с проходими или поне частично проходими тръби няма да имате проблем и ще си изтърпите.

# 367

По-добре си сложи свещичките или използвай упойка, аз така геройски отхвърлих всичко, оказах се с напълно запушени тръби, а болката, която изпитах не искам да си я спомням. Прага на болка ми е много висок, аз на пункция ако имам до 3 фоликула, отново не искам упойка и търпя, но ЦС беше нечовешко.  Може би ако сте с проходими или поне частично проходими тръби няма да имате проблем и ще си изтърпите.
Аз бях с непроходими тръби и болката беше  за 30 секунди като по силен цикъл.  Просто си зависи от човека. Аз пих един аулин 1 час преди това, но понеже се забавиха с почти час си сложих и още един аулин под езика докато се разтвори прахчето и вобще не мога да кажа, че е страшно.

# 368
Момичета предстои ми инсеминация в събота  и в този случай си мисля , ако се наложи реинсеминация в неделя правят ли?

# 369
Момичета някоя от вас  имала ли е пункция на 19 ден? Възможно ли е въобще нещо читаво да се изкара въпреки че естрадиола е нисък и прогестерон също?Моля ви кажете.

# 370

Аз бях с непроходими тръби и болката беше  за 30 секунди като по силен цикъл.  Просто си зависи от човека. Аз пих един аулин 1 час преди това, но понеже се забавиха с почти час си сложих и още един аулин под езика докато се разтвори прахчето и вобще не мога да кажа, че е страшно.
Моята едната е клампирана. Не знам в такъв случай дали не пускат контрастното вещество само в другата. Предния път бях си слагала Профенид и боля, но не чак нетърпимо, понеже беше и за кратко. Този път ще пробвам с Аулин, че ме смущава това присвиване от Профенида. Аз и след трансфер съм си слагала от тези свещички, когато имах контракции и от тях ми ставаше още по-болезнено, та така или иначе пак опирах до Аулин.

# 371
  • Пловдив
Здравейте, много ли се чака за час за цветна снимка и правят ли в събота и неделя?

# 372
  • София
Момичета някоя от вас  имала ли е пункция на 19 ден? Възможно ли е въобще нещо читаво да се изкара въпреки че естрадиола е нисък и прогестерон също?Моля ви кажете.
да. възможно е.

# 373

Разбира се, че е възможно. Просто фоликулите са тръгнали по-късно. Аз съм с цикъл на 25 дни и веднъж при стимулация с Клостил имах пункция на 12ти ден и после още една на 19ти ден, като и на 2те извадихме хубави яйцеклетки. А пък се е случвало при пункция на 12ти ден да извадим 3 Я, 2 от които бяха презряли, така че си е до късмет! Успех ви желая и дано това е вашия успешен опит Simple Smile

# 374
2017та година имах пункция на 19ти ден и прансфер на 23ти ден. Много се бях притеснила, защото мислех че е късно особено за трансфера. То пък взех, че и забременях. Загубих бременността в 10 г.с. по друга причина. Така че всичко е възможно. Blush

Общи условия

Активация на акаунт