Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 870
  • 784
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Alba rosa, контраста се инжектира през шийката, няма как да го инжектират в едната тръба. А и цветната снимка носи и друга информация, не само за проходимостта на тръбите.

# 376
Nadin, благодаря, че го обясни, защото аз, признавам си, много не съм наясно какво точно се случва.

# 377
  • Пловдив
Здравейте, някой знае ли за инвитро с ДЯ , не по Фонда, за 4 бр. след като попълня документите колко време ще чакам.

# 378
Аз попълних декември. Имах донорка през април и ми се извиниха за забавянето, защото мислеха, че може и по-рано да е. Но аз бях без никакви претенции към данните на донорката.

# 379
Пак се връщам на темата за 19 ден от цикъла и читава яйцеклетка. Взима 14 дни Аримидекс и тръгнаха доста за мен фол около 8, но не растат и ги чакаме но незнам дали вече не ми е минала овулация та, май два са се спукали и доктора залага само на 1 който вчреа беше на 16 мм. Много съм притеснена и незнам дали въобще да правя пункция. Пункцията би била на 19 ден от цикъла. Не можах да разбера и лекаря какво каза точно, първо че не после да, накрая аз трябва да реша, все така се измъкват лекарите. Та аз да не съм лекар. Моля ако някой има подобна ситуация да сподели, трябва да взема решение.

# 380
Според мен сте стигнали до тук, по- добре направете пункция. При мен имаше горе - долу подобна ситуация, но по дълъг протокол: тръгнаха доста фоликули, около 7бр., нарастваха неравномерно, единият стана мн. голям и д- рът каза, че ще го пожертваме в името на останалите по- малки. Стимулацията продължи много дълго време, с пункция след 18 ден, естрадиолът беше катастрофален и с големи мъки нараснаха фоликулите. Накрая на 18 ден беше пункцията, извадиха 3 яйцеклетки, 1 узряла и две незрели. Узрялата не се оплоди, А др две доузряха и си станаха Е. При мен качеството е лошо и не ги биваше. Но дори в този случай извадихме Я. Така, че по мое мнение има надежда. Решението е ваше, направете това, което почувствате. А после дано има повод да се похвалите. Успех!

# 381
Благодаря, ще се пробвам да видим, малко съм скептична, но ще видим. Благодаря още веднъж.

# 382
Mara, моята първа пункция беше на 18-ти ден.
Скрит текст:
Това беше "пробен" цикъл. За опипване на почвата почнахме с Летрозол от трети ден. На прегледа след това нямаше резултат и  минах на естрофем от 9 до 15 ден. Пункция на 18-ти ден, но LH беше ужасно висок (над 40 преди цетротида). На пункцията големия Ф се беше спукал, но пунктираха успешно следващия по големина (около 15мм). Яйцеклетката имаше забележки, но реших да я замразя. Е, качеството е било лошо, не се оплоди, но това едва ли има връзка с деня на пункцията, просто съм много "изчерпана". 

# 383
  • София
Пак се връщам на темата за 19 ден от цикъла и читава яйцеклетка. Взима 14 дни Аримидекс и тръгнаха доста за мен фол около 8, но не растат и ги чакаме но незнам дали вече не ми е минала овулация та, май два са се спукали и доктора залага само на 1 който вчреа беше на 16 мм. Много съм притеснена и незнам дали въобще да правя пункция. Пункцията би била на 19 ден от цикъла. Не можах да разбера и лекаря какво каза точно, първо че не после да, накрая аз трябва да реша, все така се измъкват лекарите. Та аз да не съм лекар. Моля ако някой има подобна ситуация да сподели, трябва да взема решение.
Здравей, при теб проблема е от Аридимекса, от една страна добре е подействал и са тръгнали доста фоликули, но проблема е, че той покачва нивото на ФСХ, а когато нивата му се покачат има недостиг на този хормон, който играе роля за нарастването на Ф. Сега трябва да приемаш няколко дни фемара, но 3 по една таблетка тя набавя ФСХ необходим за нарастването, но имай в предвид, че докато я приемаш тя подтиска много естрадиола и покачва леко нивото на ЛХ. Но след спирането и още до 24 час нивата се нормализират и ЛХ пада, а естрадиола се покачва. Трябвало е по рано да се спре аридимекса за да има време за другите неща и всичко да си дойде на мястото, не зная според мен вече май е късно за друг медикамент. Не се отказвай все ще извадите нещо.
Желая ти успех и много стиснати палчета.

# 384
Благодаря ви момичета, ще се пробвам, а за лекарствата и аз мислех, че нещо трябва. Преди съм пила фемара и сме имали добър резултата, незнам сега защо лекаря реши другото де са подобни. Нямам много надежда, но ако станат нещата ще е още по - сладко.

# 385
Момичета, какво значи 4G/4G хомозигот по мутация? Излезнаха ми изследванията за тромбофилии и пише това. 🧐

# 386
Здравейте след като ми излезе заповедта от фонда трябва да се обадя на регистрстурата за час защото в он лайн приложението няма свободни часове, как процедират в клиниката Благодаря

# 387
Здравейте след като ми излезе заповедта от фонда трябва да се обадя на регистрстурата за час защото в он лайн приложението няма свободни часове, как процедират в клиниката Благодаря
Часове за инвитро сектора се запазват само по телвфона. На първа страница има телефоните. А какво се разбрахте с лекарят Ви преди това. Обикновенно си записваш час когато ти дойде цикъла за втори или трети ден за стартиране на процедура, но момичетата от кол центъра си знаят. А и доколкото помня аз носих заповедта,  но може и да става направо при първия преглед, то така или иначе се стартира след него. Поне при мен беше така.  Прегледаха ме, пуснаха ми изследваня дето си ги платих и следкато излязоха резултатите доктора прецени, че всичко е наред и ще стартираме процедурата. Минах през кординатора за фонда и ми дадоха някакво талонче и после ми дадоха безплатните лекарствата  до следващия преглед (аз бях по къс проътокол), но не се притеснявайте всичко ви обясняват акушерките, кога, къде и как Simple Smile Пожелавам Ви късмет

# 388
Момичета, какво значи 4G/4G хомозигот по мутация? Излезнаха ми изследванията за тромбофилии и пише това. 🧐

Хомозиготна мутация в PAI
При хомозиготна мутация в PAI 4G/4G могат да се наблюдават нарушения в процеса на фибринолиза. Въпреки че се води нискорисков фактор, хомозиготната мутация може да е причина за повтарящи се спонтанни аборти.

погледни тази тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1210195

# 389
Часове за инвитро сектора се запазват само по телвфона. На първа страница има телефоните. А какво се разбрахте с лекарят Ви преди това. Обикновенно си записваш час когато ти дойде цикъла за втори или трети ден за стартиране на процедура, но момичетата от кол центъра си знаят. А и доколкото помня аз носих заповедта,  но може и да става направо при първия преглед, то така или иначе се стартира след него. Поне при мен беше така.  Прегледаха ме, пуснаха ми изследваня дето си ги платих и следкато излязоха резултатите доктора прецени, че всичко е наред и ще стартираме процедурата. Минах през кординатора за фонда и ми дадоха някакво талонче и после ми дадоха безплатните лекарствата  до следващия преглед (аз бях по къс проътокол), но не се притеснявайте всичко ви обясняват акушерките, кога, къде и как Simple Smile Пожелавам Ви късмет
На мене др ми каза да се обадя след като я получа заповедта Благодаря много

Общи условия

Активация на акаунт