Задайте своите въпроси към Дарин Маджаров - създател на образователния сайт Уча.се

 • 8 625
 • 14
 •   1
Отговори
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 551
В момента всички български учители и ученици провеждат учебните си часове онлайн, използвайки различни платформи. Въпреки че образователните нормативи се покриват, учебният материал често е труден за възприемане и учениците имат нужда от малко допълнителна помощ. Родителите почти винаги имат желание да помогнат, не невинаги имат времето и възможността за това.

Един от младите хора в България, които знаят как да направят ученето приятно и достъпно, е Дарин Маджаров – създателят на Уча.се. В настоящата тема можете да зададете въпросите си към него, свързани с онлайн обучението и с плюсовете на виртуалните образователни платформи. Споделете проблемите, които детето ви среща, и потърсете съвет как да му обясните материала на разбираем език. Не забравяйте да споделите и какви са вашите очаквания от Уча.се – как бихте искали да се развие платформата в бъдеще.

Дарин Маджаров


Дарин е създател на Уча.се – най-награждаваната онлайн платформа с над 16 000 видео уроци и тестове за училище, поднесени на разбираем и интересен език. С богатата информация, която дава, сайтът помага на всички ученици от 1. до 12. клас да повишат успеха си и да имат повече свободно време за другите важни неща в живота. Материалите следват напълно официалната училищна програма на МОН и са съобразени с ДОИ (държавните образователни изисквания). До момента уроците са изгледани над 55 000 000 пъти от над 600 000 регистрирани ученици, учители, родители и студенти. Това печели на Уча.се над 30 награди, сред които и за най-добър образователен сайт на България в три поредни години.
Дарин Маджаров е избран в класацията на Форбс "30 под 30" бъдещи лидери на България, както и в "40 до 40" млади лидери на България на „Дарик“. Той учи 5 години в Jacobs University, Бремен в Германия, където завършва бакалавър и магистратура по електроника и компютърни науки. След това започва докторантура в KU Leuven, Белгия, в сферата на енергийните пазари и електрически коли. Дарин прекъсва докторантурата си, за да се прибере в България и да сформира екип, с който да доразвият Уча.се, за да подобрят образованието на хиляди поколения деца след нас. Дарин обича България и винаги е мечтал да работи за родината си и да помогне с каквото може. Той твърдо вярва, че България е хубаво място за бизнес, с чудесна природа и интересен живот.


Миролюба Бенатова ще събере, обобщи и зададе вашите въпроси към Дарин Маджаров в специално интервю за потребителите на BG-Mamma.


Миролюба Бенатова е български журналист с над 26-годишен стаж като репортер и ТВ водещ. Работила е за в. „168 часа“, bTV, Nova TV. Има над 50 филма и разследвания и над десет професионални награди, сред които "Сребърен сателит", "Черноризец Храбър" (2005), "Гражданска позиция" (2006), "Репортер на десетилетието" (bTV, 2010), "Валя Крушкина – журналистика за хората" (2014) и др.


Задайте вашите въпроси към Дарин Маджаров в настоящата тема до 12.04.2020 г. включително. Интервюто с него можете да видите във форума през следващата седмица.


#СпециалиститеГоворят #ЗаедноВкъщи

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 10:45 от Редактор***

# 1
 • Мнения: 10 014
Здравейте, Дарин,
Харесвам вашия сайт, но ми е неприятно, че толкова често вдигате таксата. Сега платих 174 лв. За една година. Но, моля кажете дали планирате и за идната година увеличение, поне да си направим сметката дали ще имаме възможност да го ползваме.
Благодаря

# 2
 • София
 • Мнения: 1 324
Бих искала да има опция за плащане за месец, два, три...., а не директно за година. Ще има ли такава опция?

# 3
 • Мнения: 12
Здравейте Дарин,

има ли възможност Уча.се да влезе като официално учебно помагало, препоръчано и признато от МОН за всички ученици?

# 4
 • Мнения: 40 049
Поздравления за сайта. Имам няколко "забележки", на които моля да обърнете внимание. В тестовете след всеки урок има и определени въпроси, на които ученикът трябва да сложи верните думички на определени места. Този вид въпроси са много хубави, но оценяването поне при нас на няколко пъти пада, защото думичката не е точна. Пример-минералните вещества, а верният отговор е минералните соли. Бихте ли поработили в тази насока, за да няма объркване?

# 5
 • Мнения: X
Здравейте Дарин,

има ли възможност Уча.се да влезе като официално учебно помагало, препоръчано и признато от МОН за всички ученици?

Това откъде-накъде трябва да се случва? Слава Богу има деца, на които училището е достатъчно за да се учат и развиват и няма нужда да висят допълнително пред компютрите, по препоръка на МОН.

Уча.се спокойно можеха да пуснат абонамент за 1-2 месеца по време на извънредното положение, хем те щяха да спечелят, хем децата. Мога да се абонирам за една година, но няма да го направя, защото не обичам да ми извиват ръцете. Изобщо ще заобикалям сайта, именно поради горната причина, алтернативи бол. Държа да подчертая, че подкрепям всячески фирмите, които спряха да работят и губят пари по време на кризата, като частната градина на моето дете.

# 6
 • Мнения: 1 205
Здравейте,
много хора успяха да видят и да направят оценка на сайта Ви. Аз успях да видя материали за предучилищната група и за втори клас. Моето мнение е, че материалите са добре направени, лесни за разбиране и не прекалено дълги. За мен обаче годишната такса е голяма като сума. Дано обмислите частичните плащания при годишен абонамент да останат като опция.

Искам и аз да отбележа, че тестовете са хубава опция, но при отговорите с влачене на картинки децата не винаги могат да я натиснат и задържат. При нас се отваряше картинката, при затварянето и теста започваше отново и така няколко пъти Simple Smile

Колко често пускате промоции за абонаменти? Има ли опция нови потребители да гледат обучителните клипове безплатно за някакъв период от време, за да могат да преценят дали искат абонамент?

# 7
 • Мнения: 6 885
Здравейте, и аз съм от тези, които се принудиха от обстоятелствата да заплатят едногодишен анонамент. Преди години имаше опции за едномесечен и тримесечен абонамент, които ми липсват в момента, защото учениците ми са малки и нямат целогодишна нужда от сайта. Разбирам че за Вас това е изгодно-да продавате услуга и в лятна ваканция, но е малко неуместно особено в настоящия момент. Въпреки опцията за разсрочено плащане, ангажимента за цял година ИЗОБЩО не ми беше нужен.
Мислите ли в тази посока?

И коментар-тестовете дават грешка дори ако са в единствено число на отговора, а самия отговор е зададен в множествено..

Иначе Ви пожелавам успешно развитие..

# 8
 • Мнения: 359
Здравейте,
Имам няколко въпроса...
На какъв принцип се прави подбора на учители и техни уроци се качват в уча се?
Има ли (знаете ли, следите ли) статистика дали и с колко се повишава успеха на учениците, които ползват уча се?
(мислили ли сте за някакво сътрудничество с школо например?)
Имате ли (предвиждате ли) някакви програми за подпомагане на деца със специални потребности или деца от социалнослаби семейства? Мисля си, че това би било от голяма помощ за такива деца и родителите им.

# 9
 • Мнения: 247
От няколко години децата ми използват сайта ви, а от там попадам на новини и за вас.
Виждам какъв голям екип стои зад всичко. Лично за мен е съвсем ясно, че услугата не може да бъде безплатна или на приемлива за всеки цена.

Искам да попитам доколко игрите и други поощрения, които сте създали за децата наистина ги мотивират да постигат по-добри успехи в тестовете, изгледани брой видео-уроци и пр.?
Това, като родител не мога да преценя.

Виждам и няколко секции за предприемачество, бизнес, личностно развитие - все ценни умения, за които училищата нямат адекватна подготовка в основното и средно училище.
Ще видим ли повече уроци за всякакви възрасти?

Адмирации за това, че в отговор на извънредната ситуация, услугата беше безплатна до края на март.

# 10
 • Мнения: X
Цената не е неприемлива, не говорим за хиляди или милиони. Въпросът е защо не я пуснаха за един-два месеца платено, че да се възползват децата в момента. Не искам да се абонирам за цяла година, защото детето ми реално няма нужда от допълнително обучение. Не е въпросът в парите, очевидно услугата е достъпна.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 00:20 от Анонимен

# 11
 • Мнения: 1
Цената не е неприемлива, не говорим за хиляди или милиони. Въпросът е защо не я пуснаха за един-два месеца платено, че да се възползват децата в момента. Не искам да се абонирам за цяла година, защото детето ми няма нужда от допълнително обучение за момента. Не е въпросът в парите, очевидно услугата е достъпна.

 Абсолютно точно казано. Аз като ученик също мога да каже, че щеше да е много хубаво сайтът да бъде достъпен ПОНЕ до края на извънредното положение. Също не съм съгласна с това, че трябва да си заплатя за 1 година, ако имаше абонамент за 2-3-4 месеца, с удоволствие бих, но в случая няма, поради простата причина, че съм 12 клас. За жалост в този момент аз нямам полза от сайта, нито сайта има полза от мен, което е тъжното.... Вие от Уча.се, моля обмислете го този вариант за добавянето на друг абонамент или поне за безплатно използване ва сайта до края на извънредното положение, ползата ще бъде взаимна!!

# 12
 • Мнения: 1 043
Не е точно въпрос,а мнение ..
Харесвам сайта и бих искала да има възможност за 1 месечен абонамент .

# 13
 • Мнения: 1 003
От няколко десетилетия не съм учиничка,но ми харесаха уроците ви.И аз бих си припомняла някои правила ,но за абонамент за 1 месец когато реша.

# 14
 • Мнения: 24 467
Ползваме от години сайта и сме много доволни. Харесва ни както това, че уроците са направени достъпно и разбираемо, така и възможността за проверка на разбраното с тест веднага след урока и възможността да се зададат въпроси към екипа от специалисти.
Не знаех, че вече няма краткосрочни абонаменти, тъй като не са ме интересували. Ние го ползваме целогодишно, но идеята да продължи с такива за поне 3 или 6 месеца не е лоша. Лично аз ще продължа да си плащам годишния, но за някои хора за предпочитане са други опции.

Общи условия

Активация на акаунт