Ще имам близнаци! Тема с продължение 37

• 76 316
  • 806
  •   1
Отговори
# 690
Моите качваха по килограм и дрехите бързо им омаляваха. Моя съвет е не се затрупвайте с много дрехи в началото. Много дрехи трябват когато започнете захранването. Аз лично тогава установих, че ми трябват дрехи за вкъщи. Просто се цапат много и им се сменят дрехите често. Лигавчетата не помагат. После пък като махате памперса се запасете с много гащи, поне х 10  на дете. Относно обувките, трябва да знаете, че когато проходят рязко качват №.

# 691
  • София
Алба, това за обувките много полезно, благодаря! Нашите момичета сега прохождат, скоро ще станат на годинка. Засега ходят боси или с едни чорапоподобни меки пантофи, когато сме навън. Буйките мисля да ги пропусна, направо хубави обувки ще им взема като проходят стабилно.

За дрешките - много зависи колко големи вървят бебетата. Нашите се родиха в 33гс, бяха, 1900 и 2200, 44 и 46см, бяха в кувьози, общо 3+ седмици бяхме в болницата докато направят по 2100 и ни изпишат. Първият месец не качиха много, но от втория почнаха да качват по кило и нещо на месец. Та first size ги носихме поне 2-3 месеца, с малката даже повече. Гледам винаги да имам следващ размер, подходящ за сезона. В момента за някои неща носят последователни размери, едната е 11,5кг, другата е 9кг.

Кърмих до към 5 месец, нямах много кърма и дохранвах още от родилното, а те засукаха сами чак на около месец и половина. Беше ми по-лесно да ги кърмя една по една, още повече че голямата е много лакома и когато е много гладна не искаше да суче, нея кърмех след АМ.

В момента имат 4 напълно заместени хранения през деня, а преди лягане и през нощта пият АМ. Старая се във всяко хранене да имат и по малко протеин, така че АМ няма с какво да им липсва. До към 8-9м храненията им бяха 50/50 твърда храна и АМ, но се будеха често нощем гладни. Като заместихме изцяло храненията, нощното будене се разреди пак.

# 692
В началото наистина не трябват много дрехи. Аз изкарвах с по 1 комплект на ден. Обаче сега латп ходим по площадки на всяко излизане са с нови дрехи, често и след хранене преобличам.

# 693
Здравейте, майки на близнаци!
Нуждая се от вашия съвет и опит, относно връщане на работа. Моите близнаци са на 10 месеца, а аз получих предложение да започна нова работа с много по-добри условия от сегашната ми месторабота. До сега плановете ми бяха да прекратя майчинството първата година и след като използвам натрупалия се отпуск да се върна на работа. Споделете как се справяте с натоварването в работата и след това вкъщи, липсваха ли ви децата и съжалявате ли, че сте прекратили майчинството, бабите и дядовците или който гледа децата ви, справяха ли се или и за тях е трудно? Не мога да взема решение, страхувам се да не направя грешка.

# 694
  • Варна
Аз съм точно в този период Sad Връщам се на старата си работа и все едно никога не съм го работила това 🙄 всичко ми е ново, непознато, неприятно и ужасно, а преди не беше така! Малките ми липсват всяка една минута 🥲🥲 а като ги оставям сутрин на ясла направо 💔 но това сигурно е така, защото винаги съм си ги гледала сама,  дори сега като боледуват ползвам болнични ( постоянно:( )
Като цяло всичко зависи от това как си била преди да тръгнеш на работа.  Ако си ги давала на някой да ги гледа ще ти е по - добре 😏

# 695
От една страна ви се кефя Как намирате сили и се връщате на работа ...от друга на тази възраст " изпускате " толкова приказни моменти . Децата ни имат нужда от нас няколко години , след това стават човеци с отговорности , после си намират гадже и приятели и ние оставаме на заден план ( което е напълно естествено) . Децата ми са на 2.7 години , ще започнат градина другата есен ( ако бъдат приети) . Имам време да се върна на работа ...там съм заменима ... Сега съм майка и обожавам тази си роля 😘

# 696
Аз ще пускам моите на ясла другия месец, ще са на 1г и 8м. Сама си ги гледам, оставяла съм ги на майка ми за 1-2 часа да свърша нещо и то като бяха по-малки. Не мога да си представя как ще ги оставя някой друг да ги гледа цял ден, но няма начин. Пък личното ми мнение е, че децата научават доста в яслите и свикват с други деца. Честно казано нямам доверие на бабите, че могат да се справят и с двете при положение, че знам на мен колко усилия ми коства. За сега ще се върна на старата ми работа, тъй като предполагам, че ще боледуват и искам да си взимам болнични без да се притеснявам, че могат да ме изгонят. Като станат на 3г ще търся нещо друго, тъй като сегашната ми работа е на график и на смени.

# 697
Всичко е индивидуално. Каката я гледах 2 години, бяхме денонощно заедно и накрая аз имах ужасна нужда да започна работа.
Близначките ги оставих на майка ми на година и четири месеца. Бях с тях като проходиха, за първата усмивка, за много неща. Знам какво предстои и колко ще изпусна евентуално, Но аз съм деен човек и седенето в къщи, макар да гледам децата си, в един момент започва да ме побърква. Чувствам се зле и това се отразява на цялото семейство. С мъжът ми решихме, че е по-добре да се върна на работа
Трудно е в началото да се настроиш в новия режим, трудно е защото си недоспал но работиш наравно с другите. Има период на адаптация и на свикване и на тях и на вас с новия режим. Изморително е. Много изморително ако не спят нормално.
Преценете сами и обмислете много добре.

# 698
Здравейте, колко кг качихте при близнашка бременност? До момента съм +3.6 килограма, 17 г.с.

# 699
  • София
Аз качих 13 кг до 33гс, първите 5 бяха до 4м. Останаха в болницата. Последните месеци се качва много, защото бебетата растат по-бързо.

# 700
Аз качих заветните 28кг , родих в 35+2.Но бях 2 месеца на системи , та мисля , че и от там се подух.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 15:24 от Marbellaa

# 701
Да, а зависи и какво са ти вливали.....

# 702
В 26+3 г.с. съм качила 10кг, но само на корем. Никъде не ги виждам и усещам на друго място.
Имам подозрения,че ми притискат стомаха и го свиват и не мога да се наям хубаво, както преди.

# 703
Аз качих 0 кг., мен просто ме изсмукаха. Бях само корем, но признавам, че нямах кой знае какъв апетит. Първите 3 мес., ядах буквално насила.

# 704
Аз съм в 29 г.с. и съм + 12 засега, но има още доста време. Моите много ме ритат в стомаха и боли ужасно + че нощно време почти не се спи. А и като цяло целият корем ме боли от самото притискане на органите, но доколкото разбрах така ще е.

Общи условия

Активация на акаунт