Ще имам близнаци! Тема с продължение 37

• 77 154
  • 806
  •   1
Отговори
# 645
Сега са на 1г и 6м, мисля октомври да ги пусна на ясла, да си ползвам отпуската и евентуално към края на ноември да се върна на работа. Лошото е, че работата ми е на график и на смени. ММ ще трябва вечер да ги къпе сам и да ги гледа събота и неделя. Но докато станат на 3 няма да си търся другата работа, поне да знам, че колкото и болнични да ми се налага да ползвам, не могат да ме пипнат.

# 646
  • Варна
Моите палавничета тръгнаха на ясла 2 дни след като станаха на 2. Много добре ми съвпаднаха нещата да свърши майчинството, да си ползвам натрупаната отпуска и да може да свикнат на яслата без да бързаме. Месец след като тръгнаха вече са по цял ден там. Много ми е мъчно, че ги оставям, но животът продължава и аз трябва да продължа да се развивам . Яслата е както работата за възрастните - може и да не ни се ходи, но това ни обогатява (и в двата смисъла на думата) Там децата научиха много, макар и от скоро да са Simple Smile и най-важното за мен е, че момиченцето ми е без памперс вече 😝🥰🤪 Остава и на господинчото да му дойде факса 😉

# 647
Аз много искам да ги пусна на ясла на 1г 6м най-късно и да се върна на работа, заради парите най-вече. Но като гледам май няма да се размине ковида и тази есен или зима и заради това няма да ги пускам. Като се поуспокоят нещата, тогава, дано да е скоро.

# 648
Аз съм решила да прекратя майчинството първата година, след което ще използвам цялата натрупана отпуска. Ще ги запиша на ясла, като ще разчитам на помощта на баби и дядовци. Давам си сметка, че ще боледуват и ще ни бъде трудно, но дано се справим. Благодаря ви!

# 649
  • София
Нашите са още малки, на 10м. Отказахме се засега от ясла септември, на 1г ще са още малки за ясла, дори няма да са проходили. Говорихме с педагога в яслата - каза че на група от 24 деца има 1 педагог и една лелка. Така че колкото повече неща правят самостоятелно - толкова по-добре. Ще видим как ще тръгне с прохождането, евентуално напролет или чак другата есен, когато ще са на 2г. Засега ги гледаме сами с таткото, който е хоум офис и се справя перфектно с мултитаскинга и доработва вечер след като заспят. Едната баба идва през вечер, на другата ходим от време на време на гости за по седмица-две.

# 650
  • София
Ние си ги гледаме сами през повечето време, но разчитаме много на бабата и двамата дядовци основно за каката. Баща ми идва от време на време да изкара бебетата с количката за час два, свекърва ми повече се включва, н9 тя помага и за другото внуче на зълва ми и ходи на работа. Взимат каката като могат, че тя това лято е "отпуска"Simple Smile
Мисля го и аз с връщането, сега са на 8м и половина, най-рано напролет, ако се оправяме с парите ще си изкарам целите две години.
Каката беше на кооператив и много страдам, че с близнаците решихме да действаме по друг начин.

# 651
БЛизначките бяха на година и четири месеца като се върнах на работа.Подадохме документи към програмата родители в заетост и майка ми им стана детегледачка и ги гледа.За съжаление програмата е спряна в момента.
Може би есента ще ги пусна на ясла, но всичко зависи от ситуацията с ковида.Тогава ще са около година и 10 месеца.

# 652
  • Варна
Здравейте, записвам се в темата. В 16 г.с. съм и чакам близнаци заченати по естествен път. Изчетох всичко до сега в темата и е много вълнуващо и същевременно нелесно. За сега при мен всичко е наред като изклщючим болки в корема и зацапване веднъж след местене на един диван. Вървя много за сега, но трябва да се поспра скоро и да си полежавам повече, чакам с нетърпение да се застуди, че тези жеги хич не ми понасят добре.

# 653
Здравейте, записвам се в темата. В 16 г.с. съм и чакам близнаци заченати по естествен път. Изчетох всичко до сега в темата и е много вълнуващо и същевременно нелесно. За сега при мен всичко е наред като изклщючим болки в корема и зацапване веднъж след местене на един диван. Вървя много за сега, но трябва да се поспра скоро и да си полежавам повече, чакам с нетърпение да се застуди, че тези жеги хич не ми понасят добре.
Здравейте! Пожелавам ви лека и безпроблемна бременност.
Важното е да имате добър лекар, на който имате доверие и по-често да се следите.
Не рискувайте с никакво натоварване. Болки и зацапване не трябва да има повече.
Всичко да е наред желая!
Аз съм в 33г.с и вече ми е напрегнато, че наближава финала.

# 654
  • Варна
Благодаря, Анием. Страшничко си е! Simple Smile Вие смятате ли да се опитате да раждате нормално?
Аз пропуснах да кажа, че съм с дете момиченце на година и 4 м. и близнаците са разнояйчни.
Смятам и се подготвям за вагинално раждане, дай Боже точно това да стане!!!

# 655
Аз ще слушам какво казват лекарите. Трудно ми е да преценя.

# 656
Благодаря, Анием. Страшничко си е! Simple Smile Вие смятате ли да се опитате да раждате нормално?
Аз пропуснах да кажа, че съм с дете момиченце на година и 4 м. и близнаците са разнояйчни.
Пожелавам ви го - да успеете да родите естествено. Не съм спец, но щом имате едно раждане вече и са разнояйчни, мисля че ако няма предпоставки против лекарите би трябвало да ви разрешат.
За съжаление при мен не е така Confused
Моите са еднояйчни с една плацента и ми е първо раждане. До сега съм ходила при трима и са категорични, че съм за секцио.
А мен много ме е страх от операцията, повече от мисълта за нормално раждане, а и заради ползите бих искала да се пробвам, но едва ли ще ми разрешат.

# 657
Намерете си лекар, на когото да се доверите. На мен ми казаха още в началото, ще съм за секцио, не съм спорила изобщо. Операцията мина за 20 минути от поставянето на упойката до връщането ми в реанимация. Моя приятелка ражда нормално близнаци в Англия и я държаха 10 дни в болница заради множеството шевове и терапия с венозен антибиотик.

# 658
  • Варна
Пожелавам ви го - да успеете да родите естествено. Не съм спец, но щом имате едно раждане вече и са разнояйчни, мисля че ако няма предпоставки против лекарите би трябвало да ви разрешат.
За съжаление при мен не е така Confused
Моите са еднояйчни с една плацента и ми е първо раждане. До сега съм ходила при трима и са категорични, че съм за секцио.
А мен много ме е страх от операцията, повече от мисълта за нормално раждане, а и заради ползите бих искала да се пробвам, но едва ли ще ми разрешат.

E, да, за първо раждане и еднояйчни близнаци и аз не бих си помисляла много за нормално раждане, рисковете са големи, въпреки че няма невъзможни неща, но все пак нека бъдем реалисти. Имам една позната по-стара жена, която е родила тризнаци нормално и и е първо раждане, това преди 35-40 години сигурно, но не съм я питала какъв вид са. Аз си правя кегел упражнения от сега, защото с дъщеря ми нямам никакви разкъсвания и съм сигурна, че е от тези упражнения, раждането мина супер гладко, като второ, имам и друга дъщеря, с която ми направиха епизиотомия и тогава беше страшно и много болезнено. Така че имам доверие на доктора си, който ме насърчава за нормално раждане и правя кегели и мислено се настройвам и моля за това.
Разбира се не се знае какво точно ще се случи.
Поздрави!

# 659
Здравейте, искам да попитам каква чанта за двойна количка използвате и дали може да се поръча онлайн? Количката е Peg Perego Book For Two. Иска ми се да се закача на дръжката, не търся чанти тип раница.
Предварително благодаря на всички за информацията Blush

Общи условия

Активация на акаунт