Проблем с пратка от DHL

• 1 437
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте  Aз живея в Германия на първи Април си поръчах слушалки от DHL и им преведох пари на четвърти Април ми пратиха имейл  че са получили заявката за поръчката на шести са я натоварили за да я пратят в Кьолн от Рюдерсдорф а на седми ми написаха че е в Кьолн и вчера на осми ми казаха че се отлага за днес поради причината че били натоварени с пратките заради корона вируса и както и да е проблемът е че днес ми съобщиха в 9 и 36 че пратката пътува за моят град Аахен а Аз чаках ли чаках чаках и постоянно си проверявах имейла за съобщение но нямаше и накрая влезнах да се къпя и като излязох в 15 часа и 2 минути и видях че имам имейл от DHL в него пишеше че в 14 и 49 са били долу пред входа но е нямало никой а то звънците на блока не работят и направо се побърках и не знам какво да правя моля ви кажете ми какво да правя

# 1
Пише ли в мейла, че ще се върнат утре? Ако не, то в пощенската кутия трябва да имаш картичка, с която можеш да вземеш пакета от най-близкия офис на DHL (на самата картичка пише точен адрес, работно време и от кога можеш да вземеш пакета, като най-често е от следващия работен ден (утре) след 16ч.).

Трябва да носиш картичката и документ за самоличност. Ако пакетът е адресиран до друг човек, то на картичката от едната страна има опция да напише, че удостоверява теб да вземеш пакета - вписват се твоите имена, датата и подпис.

# 2
няма никакъв документ писмо или каквото и да било четири пъти днес слизах до долу да проверя пощенската кутия и няма нищо.

# 3
Провери статуса на пратката тук - https://www.dhl.de/de/privatkunden/dhl-sendungsverfolgung.html

Нужен ти е Sendungsnummer, потърси го из мейлите.

# 4
имам ама пише че не е имало човек като са дошли долу а Аз питам как може да ми дадат пратката

# 5
Потърси телефон в сайта на DHL, звънни и питай. (или в гугъл)

Няма такъв филм, да дойдат до вратата, да няма никой и да не ти оставят картичка с описание от къде и кога можеш да си вземеш пакета.

# 6
Въпросната картичка от ДХЛ може да получиш и в следващите дни (обикновено 1-3 дни).
Споко, ще си получиш пратката.

# 7
Въпросната картичка от ДХЛ може да получиш и в следващите дни (обикновено 1-3 дни).

Ъ? Що така в следващите 2-3 дни?! Веднага я пускат в пощенската кутия, като не отвориш. От 10 години получавам през ден пакети. Няма никакви забавяния - картичката я пуска самия доставчик, с лепенка кога е бил точно долу и кога и от кой офис може да вземеш пакета.

# 8
На мен не ми я пускат винаги веднага. Пращат я като писмо в плик. Верятно не е имало кой да отвори вратата на входа.

# 9
Здравейте  Aз живея в Германия на първи Април си поръчах слушалки от DHL и им преведох пари

Как така ще поръчаш слушалки от DHL? Те нали са куриерска фирма, а не онлайн магазин..

# 10
При нас ги оставят на съседите.
Е явно не са поръчани на DHL, a се доставят от тях.
Тъпото е, че утре може да не работят. Все някъде в този имейл са дали телефон за връзка, или имейл, който да не е в non-reply режим.

# 11
Здравейте, ще използвам темата за да задам въпроса си. В петък ми пратих  пратка по DHL express от Германия и трябваше да я получа на първия работен ден, тоест днес. Нищо не получих, статуса и от петък  до днес е един и същ- пратката е приета и си стои в офиса на DHL в Германия. Обадих се да ги попитам какво се случва, но ми казаха че вероятно утре ще я получа. Засега не е мръднала от офиса им и малко ме съмнява. На някой друг случвало ли му се е?

Общи условия

Активация на акаунт