Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 26

• 26 525
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
Да,изчакай ден-два. Предлагай гърди и колкото поиска. Щом пълни памперсите е ок.

Може много неща да изнервят бебето - нови хора,нова обстановка,цигарен дим, шум, липса на сън, цикълът ти, болка някаква, кърма имаш,детето ти наддава добре,храниш на поискване и пълни памперсите. Имай търпение, пробвай голи да се гушкате и кажи как е утре. Вероятно ше се навакса млякото през нощта.

# 61
Много благодаря, момичета!
Наистина се видях в чудо..
В къщи не пушим, нямам все още цикъл, лохии все още имам (леки). Мисля, че е много превъзбудена и нервна от липсата на сън.  В момента съм й писнала бял шум и я гушкам.
Може ли да има връзка, че пих кафе сутринта? От време на време си позволявам по едно сутрин. И през бременността пиех.
Тя даже вече няма сили да плаче, само мрънка... Виджам че много й се спинка. Дано поспи, та да я нахраня после като хората... Днеска ще я взема да спи при мен. Снощи се стресна и за първи път изплака много силно насън.. може и това да е една от причините... За първи път се почувствах много зле и безсилна, че не мога да я нахраня и приспя...

# 62
Едно от най-гадните състояния на бебетата е "прекалено ми се спи, за да ям и прекалено съм гладно, за да спя". Аз в тези моменти връчвах ревящото същество на мъжа ми, той ги е друсал с часове на ръце и двете, за да поспят малко, съответно и аз и после пак поемам щафетата с доста по-кооперативно бебе.

# 63
Не е кафето, спокойно си го пий.
Ваня вече го е описала. Влезе ли в това състояние на нервност, така се получава. Ще мине. На всяка майка й се е случвало. Не се обвинявай, не се разстройвай, утре ще е по-добре, търпение само. Ще му мине на човечето. Приеми го като кофти ден. Дано нощта мине леко. Пиши утре как сте.

# 64
И аз те съветвам да не се обвиняваш, просто имат такива моменти. Моята госпожица когато беше по-мъничка също изпадаше в такива "кризи", минават. Сега сме на почти 7 месеца и пак има такива изпълнения, но аз вече ги приемам по-леко. Гушни го на голо, при нас това даваше най-бърз резултат и се успокой, бебчето усеща когато си нервна и се изнервя допълнително.

# 65
Добро утро, момичета! Много благодаря за съветите. Вечерта мина успешно. Успях да я нахраня в просъница на 2 пъти. Но ето сутринта пак си кривее, явно е период. Не знам кое я дразни.💁 Забелязах, че е такава, от както започна да се оглежда и заглежда... Дано вечерта поне успява да си наваксва яденето. 😊🙏
Редактирам, за да питам за кафето. Ако примерно сега пия едно кафе, а бебка след 30минути-час реши да цока, проблем ли е? Според всички около мене е проблем и така ще го превъзбудя още, също ме критикуваха, че съм яла домати (предизвиквали колики). По телефона пак успяват да ме изнервят. Кърмата ми не била хранителна, да съм пиела прясно мляко и боза.  Днес съм решила да не комуникирам с бабите...

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 08:47 от girlwithballon

# 66
Не тъпчете гърди на всяко мрънкане, за да не изнервяте детето повече. Изчакайте да мине време и да е гладно, анай-добре и да е тъкмо събудено и отпочинало.
Като детето е толкова криво, пропуснете кафето или пийте половин кафе. Може да превъзбужда наистина. Доматите надали са проблем.
Интересно ме и как бозата и прясното мляко ще направят кърмата хранителна.... Няма такова чудо като нехранителна кърма, да си знаете. От много прясно мляко най-много да алергизирате детето. Боза ако е хубава, може да си пиете...естествен пробиотик е.
Бабите не ги информирайте подробно, за да е по-лесно.

# 67
Ох... Що литри боза изпих първите три месеца... Лидл трябва златна карта да ми дадат,  че тяхната родна стряха боза ми беше любима и една друга  -  гушанска. 
Не забелязах да ми се е увеличила кърмата или да е станала "по-хранителна"  Joy  (демек мазна,  според разбирачите).  Но забелязах че ми се увеличи Д-то с един,  а после с още два размера. 
Всъщност бозата ми помогна много  да увелича газовете в моето коремче и съответно коликите при мен,  слава богу не при децата.  Така чеее пийте боза,  но с мярка. Joy

# 68
Баба ми, която не пие почти никаква вода, смята, че е имала кърма, защото е пиела по 2 литра боза на ден....ама вода не може да изпие толкова... Бозата е въглехидрат, няма как да увеличи мазнините в кърмата.

# 69
Кафето преминава в много нисък процент в кърмата 2-3 процента, и това се случва към час след консумация с най-голяма концентрация.
Тъй,че не е кафето. И 30 минути след пиенето му, е ок да кърмиш. Но ако имаш нужда да го спреш, може да го замениш  безкофеиново, инка или друго,което да създава ритуал сутрин.
Това за доматите не е вярно.
Но виж прясното мляко може да алергизира бебето и честата му консумация е по-скоро нежелателна. Тъй,че до тук с бабините съвети. Може да им благодариш и да кажеш,че си говорила с консултант специалист,който ти е казал, че няма проблем да пиеш кафе и да ядеш домати 😂 няма хранителнаи нехранитлена кърма,има развита и недоразвитажлезиста тъкан, има ефективно и неефективно сучещо бебе. Детето ти е наддало чудесно за първия месец, уверявам те, кърмата ти си е ок и детето суче добре.
Това е етап. Ако пускате нещо за фон - музика, тв, го спрете. Като започнат да опознават света, често се превъзбуждат от стимули. Спокойствие и продължавай все така.

# 70
Умъртвиха ми зъб току що! Зъболекаря каза,че нямало проблем да кърмя!
Не знам мога ли да му се доверя,все пак е с лекарство на този етап,не е пломбиран още???!!!

# 71
Можете да му се доверите,разбира се.

# 72
А има ли изобщо някаква храна, която да е полезна да се яде при кърмещи майки илк всичко са митове? Не визирам здравословното хранене. Това е ясно.
И още нещо на тема храна - в списъците за родилки при раждане пише да се набави шоколад и ядки за в болницата? Това вярно ли е? Ядките не са ли алергени? И може ли шоколада да е черен?

# 73
Митове. Всичко, което е полезно да се яде по принцип е полезно по време на бременност и кърмене. За прясното мляко казахме. Аз бих внимавала със соята, напоследък е тренди, но структурата на белтъка й е подобен на прясното мляко,т.е. би могло да алергизира, ако майката яде постоянно.
Какъв е тоя списък с храни😳? Безумие. Това за вас ила за лекарите е 😂 може да ядете ядки и шоколад, но не ви трябват за раждане и кърмене.
Ако имате наследствени алергии в семейството,тогава може сте по-внимателни с консумацията на съответния алерген.

# 74
От храните е важно да се приемат полезни мазнини, защото това е от малкото неща, които променят състава си според майчиното меню. Ако приемате порече омега 3, тогава млякото ще е богато на тях и ще е по-добре за бебето.
Шоколада и ядките са зазото дават много енергия, а след раждане е важно, поне при нормалното. При секцио не се яде 2-3 дена. Ако ядете ядки, тогава се мийте преди да пипате детето, защото могат да са и контактен алерген.

Общи условия

Активация на акаунт