Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 26

• 26 527
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
LittleCactus, не се изразих правилно. Става въпрос за списъка за раждане, за болницата. Там има вписано вода, шоколад и ядки точно за подсилване след естествено раждане. Ядките май ги пишеше, че са специално за кърмата.

# 76
О, не,правилно се изрази. Просто ми звучи абсурдно, за мен шоколад и ядки не са питателна постпартум храна. Няма храна, която да е специално за кърмене. Важно е да има стимулация,не ядки 😉
Вземи си книгата на Хедра или прочети блога й преди раждането. Повече ще помогне от ядките  шоколада.

# 77
В момента я чета. Blush

# 78
Здравейте, вчера беше положението по-добре. Бях се притеснила, че близоб10ч не беше акала и само 1 напишкан памперс. Но цял ден настоявах да яде и вечерта мисля че влезе в ритъм. За възраст 35дни колко е нормално да ака и пишка на ден. Имаме кантар вкъщи и два дни има застой в наддаването. За 2 дни не е качила и грам, но тя и ядеше с голям зор. От снощи й се върна апетита и си хапва. Виждам, че е доста уморена и й се спи, но на два часа мисля да предлагам гърда, за да не тръгне надолу. Друго не се сещам Simple Smile

# 79
Асо ке следите за наддаване, не се мери всеки ден, а на седмица. Домашните кантари много подвеждат и мерят каквото си искат. Не е добре да не пишка, защото може да се обезводни детето. Следете как е фонтанелата и другите признаци за обезводпяване.
А да имате нещо, каето мирише различно, сапун или душ гел, или да схе пила някакъв чай? Малкото ми дете много не хареса един душ гел и не искаше да суче, той наистина миришеше много силно. Голямото ли дете не хареса млякото след като бях пила чай... Претенции всякакви може да има. Също така може на детето да му е топло, ако е много навлечено и това да създава дискомфорт. Пак ще дам пример с моето 2 годишно и иделно говорещо дете, вчера рева 20 мин без да спре и не разбирах защо и нищо не продумваше, но на края каза, че и е топло, облякох летни дрехи и се кротна.

# 80
За тази възраст около 6 напишкани  между 1-3 наакани. Другото Ваня го е казала. Другото, което подсказва обезводняване е кристали урина в памперса,ама има ли такова - веднага на лекар.
Предполагам,че ще си наваска днес бебето.

# 81
Мисля, че е от дезодорант против изпотяване или поне сега не ми се мръщи на гърдите. Купих си кристален без мирис. Започна да пишка и ала отново. Изглежда доста спокойна. Благодаря ви за съветите. Това беше първата такава криза и се бях изплашила. Иначе я разсъблякох и аз. Сега е само по ромпър и памперс отдолу. Преди слагах и боди с къс ръкав. Още и това не мога да оправя, как да я обличам 💁😃

# 82
Супер! Много се радвам,че е по-добре мъничето. Обличаш детето като тебе. Аз даже я обличам една идея по-леко от мен, защото съм зиморничева и не ми е правилна преценката за топло и студено. Ето една ориентировъчна таблица, макар,че не съм фен на таблиците,но понякога майките имат нужда от подобни https://images.app.goo.gl/twvbkEQZpoRsEKN26

# 83
Супер! Много се радвам,че е по-добре мъничето. Обличаш детето като тебе. Аз даже я обличам една идея по-леко от мен, защото съм зиморничева и не ми е правилна преценката за топло и студено. Ето една ориентировъчна таблица, макар,че не съм фен на таблиците,но понякога майките имат нужда от подобни https://images.app.goo.gl/twvbkEQZpoRsEKN26
Кактусче,  цитираната таблица е за препоръчително облекло на бебе в чувал за спане,  според дебелината му и температурата в стаята.  Затова ли стаеа въпрос,  че аз с друго впечатление останах...
Иначе моите деца са леко облечени,  доста по-леко от мен,  точно щото аз съм зиморничава.  А ако сме навън и те тичат стресирам доста хора... Аз със зимно яке и шал,  те с блуза дълъг ръкав,  суитчър,  евентуално ако духа елече и шапка,  ако те са си я поискали... А като бяха малки у дома държахме 18-20 градуса и аз пак бях погнавлечена от тях...
Ориентирам се по това дали са им топли гръбчетата.  Носа и ръцете не са ми ориентир.  При малки бебеъа терморегулацията и кръвообращението не са добри.

# 84
Оле,вярно,че е за спане в чувалче. Благодаря за корекцията. Ми то мойто изобщо не спи завито,хахаха, по тази таблица ще умре от жега в чувалче,но пак е някакъв ориентир. Изглежда ми ок като тип облекло по градуси,ако не говорим за спане.
И при нас е така, аз с яке и шапка,тя по полар и без шапка...ама при нея няма начин да я облечеш,ако не иска, всичко е пробвано😁

# 85
Здравейте, не знам дали тук е мястото, но ще се опитвам да обясня и ако може съвет...
Стефания е на 3++ изцяло на кърма и яде на поискване за всичко се водя по нея от самото начало. От както направи 3м е доста неспокойна (дължа го на скок в ръстежаи венци ) Започна доста да ми хапе зърното и да дърпа... Сега вече то е червено и болезнено, усещам и напрежение в гърдата... Мажа се с Крем, опитвах се да цедя и изцеждам около 65мл,но след това цедих с ръка имаше и още... Усещам гърдата си доста тежка и напрегнага... Та мисля, че й стига. Аз вече доста се изнервям, че така ме боли и, когато дойде време за кърмене се изнервям страшно много и започвам да плача. От няколко дни имаме и малко семейни проблеми с работата на съпруга ми и аз не мога да се наспивам, стефания също е изнеревна и мен наистина страшно много ме боли и плача от болка. Ако може съвет.. Мога ли да пия нещо за нервите и какво да правя с гърдите (кърмя само от лявата).
Извинявам се за дългия пост, но имах нужда да споделя просто, защото и хората около мен не ме разбиват.
Благодаря за вниманието! ❤️

# 86
Аз разбирам, че ви боли и ви е неприятно, ама поставете се на мястото на бебето, много изнервена майка, която му реве на главата....ми то се изнервя още повече.
Опитахте ли други пози за кърмене, затъмнена стая, без стимули като телефони и телевизори, да няма какво да гледа и да се озърта.
Огледайте устата на чебебто, да няма някакъв проблем, например млечница.
Ако кърмите от едната гърда, трябва да цедите другата, иначе ще намалее там кърмата.
За нервите може да направите една тренировчицаот типа low impact cardio, защото скоро сте родили и не сте още за много интензивни неща.
Не знам какви проблеми имате, но се радвайте, че кърмите и имате мляко, защото така пестите пари за мляко и не се налага да излизате по магазини с народ често.

# 87
Здравейте отново. Станах мама на 07.04,родих нормално от тогава е само на кърма. Храни се по поне 7 пъти на ден на около 2-3 часа,като през нощта има една пауза от 4 часа, дори да я събудя отказва да яде.
От както ми слезе кърмата след всяко хранене се доизцеждам,но днес вече гърдите ми не са напрегнати меки са. Сега пък започнах да се притеснявам дали ще й стига кърмата.
Въпросът ми е - меки гърди,нали не значи липса на кърма? Суче по 5-10 минути от гърда и спира. Засуква добре,понякога при по-дълго време на гърда след това е повръщала по малко.
Да добавя, че и май малко ме е хванала следродилната депресия, малко бях ревлива снощи и днес.

# 88
Имам проблем... Не цедя, не кърмя, всичко беше добре, уж. Преди малко усетих болка в едното зърно, някакво запушване е станало зад зърното. Иначе гърдите са меки, видимо намалиха обема си без да цедя, ама какво стана... Изцедих колкото може от тази гърда, болната намаля доста, но не изчезна, там едно местенце понаболва. Много ми е тъпо и се чудя какво да го правя и как да го третирам. Сетих се за един билков сироп за кашлица с мащерка и маточина (нямам друг вариант на билки, които намалявам кърмата) и пийнах една доза. Като го пиех за кашлица много ми беше намалил кърмата, дано да помогне, че хич не ми се иска усложняване на ситуацията.

# 89
Ваня на мен ми помогна да цедя в купа с много топла вода, потапям засегната гърда наведена и цедя в топлата вода. Мернах го като съвет на Айла за запушванията...

Общи условия

Активация на акаунт