Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 26

• 26 528
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Стана въпрос за храненето на майката. Запичащите и съответно разхлабващи храни влияят ли на бебето?
От предния ми въпрос за зачервяването да дам отчет Simple Smile с ланолина мина. Явно е било някаква дразнене или от помпата или от честото миене или от нещо подобно.... Но се оправи

# 91
Сол, снощи се консултирах точно с Айла и това ме посъветва, но това не се отпуши. Тя каза, че едно тотално цедене би трябвало да е достатъчно и няма да стимулира лактация, а ще облекчи резорбирането, което води и до сгъстяване на млякото.

# 92
Ваня,как си днес?

Тоо, защото написа често миене - не се мият гърдите преди кърмене. Съвсем достатъчно  миенето им като се къпеш.
По принцип разхлабващите храни могат да спомогнат акането при бебето,ако е със запек, ама пак доста трябва да си хапнеш.

# 93
Същата работа, много мека гърда, но има болезнен участък. Не можах да го преборя и ще чакам само. Гърдите не се пълнят, само това място изглежда има мляко в момента. А вчера като изцедих, уж се свеха гърдите, изглеждат празни, а що мляко излезе.... та към всички мами, кърма не спира за ден два, нито за 7 явно...

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 12:30 от Ваня А.

# 94
LittleCactus, храня с шише и всичко мия и стерилизирам. Така ми казаха от болницата, така и посвикнах.

# 95
До колкото ми е известно, това че гърдите са меки не значи че няма кърма.
Мойте уж ставаха твърди само вечер по-скоро, през деня бебето ядеше честичко, на час, час и половина и си седяха меки, но кърма си имаше защото наддаваше добре.
Ако имате достатъпно мокри и мръсни памперси на ден и детето изглежда добре, доволно и наддава, значи кърма има. Знам, че е ужасно трудно, като не можем да я видим тази кърма, цеденето не винаги дава точна оценка, защото бебето засмуква много по-ефективно от която и да е помпа. Вярвайте на кърмата, че е там, ако всички други критерий са спазени 😉
А да си поплачете е нормално, аз що ревах от хормони след раждането. Като по часовник в 5 и половина следобед, се почваха едни мрачни мисли. Бейби блуус е нещо нормално и много жени го получават за седмица две след раждането. Ако мрачните настойчиви мисли се задържат повече време или мислите, че не можете адекватно да гледате детенцето заради тях, тогава се свържете с лекар за консултация за следродилна депресия.
Здравейте отново. Станах мама на 07.04,родих нормално от тогава е само на кърма. Храни се по поне 7 пъти на ден на около 2-3 часа,като през нощта има една пауза от 4 часа, дори да я събудя отказва да яде.
От както ми слезе кърмата след всяко хранене се доизцеждам,но днес вече гърдите ми не са напрегнати меки са. Сега пък започнах да се притеснявам дали ще й стига кърмата.
Въпросът ми е - меки гърди,нали не значи липса на кърма? Суче по 5-10 минути от гърда и спира. Засуква добре,понякога при по-дълго време на гърда след това е повръщала по малко.
Да добавя, че и май малко ме е хванала следродилната депресия, малко бях ревлива снощи и днес.

# 96
Дами,а чаша бира може ли да си позволя или е прекалено нахално?

# 97
Може. В първи пост има таблица за консумацията на алкохол 😉

Ваня,пробвай със студен компрес. Тя Айла вече го е казала де...

# 98
Много го напънах туй запушване и го понатъртих излишно, но го зарязвам, просто не става.

# 99
Много го напънах туй запушване и го понатъртих излишно, но го зарязвам, просто не става.
Зелееее,  зелееее зелееее...Изстуден зелев лист,  леко начукан върху гърдата у ареолата.  На два три чада сменяш. .Мисля си,  че в твоя случай и върху зърното да сложиш листо няма да е проблем.  Все пак орбиваш/си отбила.  
Намаляш солта или я изключваш за поне седмица.  
В някоя билкова аптека салвия дали няма да намериш или в магазин за био-мио здравословни продукти,  или в голям
супермаркет ?  Друго се сещам  магданоз,  чай мента в по-големи количества,  мащерка,  риган,  бял равнец,   жасмин, вит Б6 -   това се сещам за естествени начини. И си пий вода,  не я ограничавай.  
 Ама май скоро го йоментирахме това?
Не знам лецитин в такъв случай не би ли бил полезен?  Нали уж емулгира течностите и го пием при запушвания?
Ей тук ми изкочи някакъв чай -   https://bilki.bg/bilkov-chay-laktostop-za-spirane-na-karmata-120-gr.html

Да добавя -  и без сутиен да походиш ако може.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 23:19 от vartoglava

# 100
Нищо нямам, а народа се е юрнал по улиците, не слуша генерала, та предпочитам да не ходя никъде. Най-близкото до зеле е брюкселското зеле във фризера Grinning Имам малко мащерка ще си направя чай и магданоз имам, ама имам съмнения дали това ще става за пиене.
Аз се стресирах леко, но после се замислих, че запушено или не, то така и така щеше да си седи там и да чака да се резорбира, та ще чакам.
За солта не се бях сетила, не че ям много, ама все пак. Вода не мога да не пия, ще пресъхна...

Я една тема за размисъл да дам. Имате ли наблюдения дали кожата ви е станала по-отпусната при дълго кърмене, не само на гърдите. Моята кожа е направо бабешка, а съм на 32. Няма еластичност, поне не съм се сбръчколевила. Кожато на гърдите е тотал щета, отпусната, нееластична, трагедия. Четох, че синтеза на колаген е свързан с естрогена, който при кърмене е малко, та не се динтезира много в този период. Сега се чудя как да оправя щетите и да заприличам на човек.

# 101
Помоли някоя съседка да ти вземе зеле.
А за кожата... Моята се поотпусна.  Гърдите инволюираха и се прибраха. Даже зърната хлътнаха пак.  Не са увиснали гърдите,  но стоят отпуснати леко.  Мислех да ги мажа с едно масло за стрии на Здраве,  ама се отказах.

# 102
Моите се поприбраха, но още не съвсем, рано е, но кожата е потресаваща там точно. То аз без кърмене си нямам нищо, ама нищото е много комично сега.

# 103
Момичета, нош па може ли? Бебка е на 10 мес и има 3 твърди хранения, но и доста си суче, а на листовката пише, че не е желателно?

# 104
Не е желателно, ама ако няма друго, става. Бусколизин е по-добре май преди години бях петала Хедра и това беше отговора.

Общи условия

Активация на акаунт