Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 26

• 26 358
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ето кратък отговор за избелването на Дженифър Томас, която е IBCLC консултант и педиатър
https://www.babycenter.com/404_is-it-safe-for-a-breastfeeding-mo … tened_10370350.bc
Ако има нужда от превод ще помогна, но накратка-ако е в кабинет се избелва с ултравиолетова светлина и не се отразява на кърмата. Ако е вкъщи-веществото от лентите ако стигне до кърмата, то е в изключително малки дози. Не би имало проблем да избелваш зъбите. Появява се, обаче, силна чувствителност на зъбите и е добре да го очакваш.

# 616
Факт, че размерът на бюста( размерът се определя от мастната тъкан) не е от значение за количества мляко, но в случая нарастването на бюста по време на бременност е заради разрастване на жлезистата тъкан, която  е отговорна за млекопроизводството 😉 с всяка бременност жлезистата тъкан се развива, т.е. дори количествата кърма да са били малко с първо дете, с второ дете вече ситуацията ще  е различна. Страшна машина е женското тяло 😛
Дори да няма видимо нарастване на размер сутиен по време на бременност, жлезистата тъкан пак си се развива, изпъква венозната мрежа,гърдите стават чувствителни и така.
Верче, пожелавам този нов старт да тръгне лесно, но ако имаш нужда от помощ, да си кажеш веднага 🤗

# 617
Задължително ще кажа, ако има нужда от помощ. Hug
Само живи и здрави да мине всичко наред. Пак ще съм секцио. Времето как лети, ей сега ще дойде.

# 618
Ето кратък отговор за избелването на Дженифър Томас, която е IBCLC консултант и педиатър
https://www.babycenter.com/404_is-it-safe-for-a-breastfeeding-mo … tened_10370350.bc
Ако има нужда от превод ще помогна, но накратка-ако е в кабинет се избелва с ултравиолетова светлина и не се отразява на кърмата. Ако е вкъщи-веществото от лентите ако стигне до кърмата, то е в изключително малки дози. Не би имало проблем да избелваш зъбите. Появява се, обаче, силна чувствителност на зъбите и е добре да го очакваш.
Много благодаря за изчерпателния отговор!

# 619
Да кажа и аз за отбиването, тъй като и моето дете сука до късно (3г и 3м) и нямаше никакъв шанс да се отбие сам. Аз сигурно половин година преди да стане, му казвах като се сетя, че скоро млякото ще свърши. А година преди да спрем, сучеше само за заспиване и като се събуди (без значение колко пъти ще се събуди през нощта). Денем знаеше, че не се суче, само като си легнем. Наложих този "режим", така да се каже, защото като седнех, всеки път, през 5 минути ме дърпаше да суче - вкъщи, навън... и ми беше много некомфортно.
Всичко прие много лесно - и ограничаването на кърменията, и отбиването, защото му обяснявах много и бях твърда в решението си. Сега сам казва, че като е бил бебе е сукал много, изпил е всичкото мляко и е порастнал голям.
Иначе впоследствие и аз четох, че ползите от дългото кърмене са големи за детето, въпреки че аз никога не съм съжалявала, но просто ми беше интересно да прочета. Това, че се отразява зле на психологическото развитие на детето, за мен са митове и легенди.

# 620
Здравейте. Моля за съвет. Дъщеря ни е на 5 месеца, храни се само с кърма. Като цяло яде често, по 10-11 пъти, като през деня е на по кратки интервали. Качва добре - 1 кг за първият месец. Последните три нощи изведнъж започна да прави големи паузи с яденето. Първата нощ - една пауза 5 часа, следвана от една 3 часа. На следващата нощ - първа пауза 5 часа, втора 4. Тази нощ спа малка над 6 часа, яде и след това спа 4 часа, като накрая леко я разбудих, за да я на кърмя. Притеснява ме това дълго спане... Вчера през деня беше доста неспокойна, има колики, но като цяло са поносими. Тревожа се за кърмата. След първата такава нощ имах запушване на едната гърда, но го оправих с цедене и бебе 🙂 Гърдите ми са доста напрегнати и пълни, не само през нощта, а и през деня. Не смея да ги цедя, за да не ги стимулирам допълнително. Друга промяна от последните дни е, че започна да се наяжда по-бързо, за около 20ина мин на гърда, преди висеше повечко. Какво мислите за тези дълги паузи? И моля за съвет как да подходя към ситуацията. Благодаря!

# 621
Напълно нормално е всичко описано за възрастта. Вече е заякнало детето и успява по-бързо да се нахрани, затова суче по-кратко. Обособяването и на по-дълъг интервал спане нощно време, също е нормален. Напрежението в гърдите предвид смяната на досегашната й рутина, също е нормално,ще се регулира кърмата отново и ще спре напрежението. Ако няма болка, твърдост,бучки, не цедете. Ако ви боли и тежи много - може да изцедите на ръка или с помпа само до облекчение. Не до омекване.
Ако се притеснявате за количество кърма - просто предлагайте на хранене двете гърди - ако иска ще си хапне и от втората.

# 622
Поспете сега, че като започне захранването буденето пак започва.

# 623
Много благодаря, сега съм по-спокойна... А за спането.. Откакто се е родила не съм спала повече от два последователни часа.. И чаках с нетърпение да започне да прави по-дълги паузи нощем... Сега тя спи, аз се будя, гледам я и се притеснявам дали е добре, да не остане гладна, да не ми се запушат гърдите, да не ми спре кърмата и т.н... Луда работа.. Grinning А е едва на пет седмици Grinning Благодаря ви момичета!

# 624
Пише 5 месеца горе, кое е вярно, защото има значение за отговорите ни!

# 625
Пише 5 месеца горе, кое е вярно, защото има значение за отговорите ни!

На 5 седмици е...

# 626
За 5 седмично бебе е добре да проследите за седмица-две как е наддаването ако прави такъв режим на сън. Следете мокрите памперси и колко пъти ака. Имайте предвид, че е много топло, нощем включително, децата се потят и може да има нужда от нощното хранене, за да не се обезводни. За сега може да оставите нещата така, но с условието да проследите дали всичко е наред при такъв режим. Ако детето си спи, наддава, пишка и ака достатъчно, тогава няма проблеми. Ако някой показател не е добре, тогава започвате да будите за хранене.

# 627
В този случай, кажете колко мокри и наакани памперси има детенцето  за 24 часа,може да иниицирате вие кърмения, когато паузата стане дълга. Например ако спи повече от 5 часа, взимате и кърмите, те бебета обикновено и в просъница и сучат без проблем.

# 628
  • Пловдив
Момичета, минавам само да споделя с вас колко съм щастлива, че вече 14+ месеца се кърмим. Дъщеря ми поддържа постоянна Т от 39-40,1 градуса от 2 дни насам, заради никнещи кътници. Сваляме я, разбира се, с Нурофен, Панадол, компреси и душове, но бързо се връща до същите стойности. Поне 20ч на ден виси на гърда и слава Богу, иначе сигурно щяха да я оставят в спешното на системи, за да не се дехидратира. Издържа максимум 15м без мен и започва да сочи млекоматите с пръст и да вика "дай, дай". Почти не пие вода, не ми се мисли на такава възраст как го хидратираш без "амброзията". 🙄

# 629
Хепи, това не са кътници. Ходихте ли на педиатър?
Иначе поздравления! И наистина при подобни ситуации - кърменето е спасение.

Общи условия

Активация на акаунт