The Ordinarу + DECIEM (Тема № 5)

• 44 189
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Липсата на UVA на опаковката си е доста стара поколение работа, защото вече знаем, че е много важна и всяка година европейските марки вадят продукти със все по-висока такава. А физичните филтри са все толкова химия колкото и химичните. На мен ми е доста по-трудно с тях да нанасям наистина адекватното количество, а не просто тънък слой и да не ставам гейша в лицето.

# 481
  • гр.Видин
Това не е вярно. Пише
Mineral UV Filters SPF 30 with Antioxidants
Broad Spectrum SPF 30 UVA/UVB Protection
Принципно физичните филтри  Zinc Oxide иTitanium Dioxide дават и UVA/UVB защита.
За филтрите и химията, също не така. Не напразно се казват физични и химични, заради начина им на действие.Но който се интересува нека прочете, за разликата между физичните и химичните филтри. Как те влияят на кожата, какъв е начина им на действие и др.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 09:33 от R_penkova

# 482
Момичета като заговорихме за защита на лицето, как процедирате през лятото?
Изобщо не се излагате на слънце или излагате тялото, а пазите лицето? Как изравнявате разликата между тяло и лице?
Аз съм с доста бяла кожа, за щастие обаче не горя лесно. Пазя си лицето, но излагам тялото, умерено разбира се...

# 483
Нищо не излагам на слънце вече. Миналата година направих страшна алергия по краката, спасих се с антибиотици. Само стресът от посещението в Пирогов ми стига...Тази година е колежката със същото. Ходя със  шапка, маска, а понякога и чадър. Ако искам да облека рокля, мажа автобронзант на краката. На лицето - слънцезащитен СПФ50, който съфорумки от друга тема казаха, че трябва да се подновява през деня и ми препоръчаха спрей на La Roche- Posay Antelios.

# 484
Какво общо има алергията и антибиотиците?

# 485
Да ви кажа, нито физичните нито химичните филтри имат 100% защита, особено за склонни към петна кожи. Количеството което трябва да се нанася е огромно за моите представи да не ходя като мумия, освен това се подновява на всеки 2 часа и след къпане. Така че на слънцезащита каквато и да е не мога да разчитам, най-добре човек да си крие лицето. За плаж обаче няма как да стане - стоиш под чадър, шапка, очила, мацаш 50+ фактор нон-стоп и накрая пак си тръгваш с петна...Heart Eyes
Аз поне не съм открила перфектната защита, ползвам няколко и ги редувам. Сега мисля да следя тази на ТО и ще взема една корейска също... Просто кожата ми е ужасно чувствителна на слънцето, от бремеността насам няма спасение от петна... Зимата се боря с тях с какво ли не...Hug

# 486
Lab Muffin има много добра статия за UV филтрите и как работят. Няма огромна разлика в метода на защитата между физични и химични. Тя е д-р козметичен химик е винаги споделя само проверена информация.

https://labmuffin.com/chemical-vs-physical-sunscreens-the-science-with-video/

Иначе аз също се излагам минимално, много съм светла и изгарям скоропостижно. Пазя се със шапки, не стоя на слънце, мажа се навсякъде често. Слагам и по тялото всеки ден, но там съм по-малко придирчива само да не е мазен продукта и да не оставя петна по дрехите, защото категорично не се изпират и се съсипват завинаги.

На мен обаче при старателно намазване не ми се и случвало да изгарям. Добър трик е да се слагат по два слоя, за да може наистина да се нанесе адекватно количество продукт. На един понякога остават ненамазани места и реално с повечето продукти е много трудно толкова дебел слой да попие.

# 487
Здравейте,
Видях че в сайта на Дъглас са позаредили продукти на ТО и ще се възползвам Simple Smile Обаче .. има ли някакъв код за отстъпка в сайта ?
Благодаря Simple Smile

# 488
Момичета, някоя от вас пробвала ли е този продукт? Гледам, че има доста добри отзиви за него.
https://niod.deciem.com/product/nid-superoxide-dismutase-sacchar … ist-240ml?redir=1

# 489
Здравейте. Имам неотваряно шишенце сквален, което ми се иска да прибавя към вечерната си грижа. Двоумя се обаче дали да е преди крема или след. Ще пробвам и двата варианта, като повече клоня към втория, но все пак ако някой има опит нека сподели.

# 490
Аз мисля, че след крема, като последно нещо в рутината.

# 491
след крем ще може да го запечата и да се хидратира по-добре кожата.

# 492
Благодаря Ви!

# 493
Аз олиа нанасям преди кремообразни продукти и гелове. Няма само един правилен начин, може да се пробват различни техники. Когато слагам памучна маска си нанасям всички тоници и серуми заедно с маслото и тогава слагам маската. Така продуктите се абсорбират много добре и кожата става много мека.

# 494
Dalindrah, би ли споделила малко повече за тази памучна маска - каква ползваш, как я прилагаш, от къде я вземаш?

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт