The Ordinarу + DECIEM (Тема № 5)

• 44 136
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, взех си niacinamide 10%+ zink 1% и hyaluronic acid 2% + b5... Редувам ги, след тях слагам и NMF + HA... И съм много доволна, кожата ми стана по жизнена, по опъната и не толкова акнеична.. Сега ми се иска да опитам и нещо с цвят.. Ще споделите ли впечатления за фон дьо тените им - като консистенция, покривност, дали са тежки или стоят естествени и т.н

Аз съм взимала ФД на ТО, обаче не съм уцелила цвета и сега така си седи. Все едно кафява маска имам на лицето. Не препоръчвам. А уж е серумен ФД.

Какъв номер е цвета?

# 571
2.1Y Medium SPF 15

# 572
Много благодаря за отговорите. Ще ги поръчам пък ще видим Simple Smile а матриксил и euk 134 могат ли да се ползват едно след друго сутрин? И ако да, кое да е първо?
Да, може. Първо Матриксил.

# 573
Здравейте, взех си niacinamide 10%+ zink 1% и hyaluronic acid 2% + b5... Редувам ги, след тях слагам и NMF + HA... И съм много доволна, кожата ми стана по жизнена, по опъната и не толкова акнеична.. Сега ми се иска да опитам и нещо с цвят.. Ще споделите ли впечатления за фон дьо тените им - като консистенция, покривност, дали са тежки или стоят естествени и т.н

Аз съм взимала ФД на ТО, обаче не съм уцелила цвета и сега така си седи. Все едно кафява маска имам на лицето. Не препоръчвам. А уж е серумен ФД.

Е, това, че не си си нацелила цвета, не значи, че фон-дьо-тенът е лош Grinning

Чудесен е серумният фдт. Позволява и леко покритие, и добро наслагване. Нанасяла съм го и с ръце, и с гъбка, и с четка. Със стиплинг четка най-много ми харесва резултатът. Смесвам го понякога с мъничко крем (държа един евтин околоочен на Балеа за целта), или го нанасям върху Фикс+ и кожата става брутално свежа, с естествен завършек. Може и без тези шашми, де.
Не е хипер-ултра-дълготраен, но пък с фиксиращ спрей ми задържа колкото трябва. Не оксидира, не се рони, не засъхва преди да съм успяла да го разнеса. Много е течен, няма плъзгаемостта на повечето фдт, предполагам заради липсата на силикон? (не помня състава, гледала съм го преди 2 години) При адекватна грижа не се впива в сухи места. Любим ми е, поддържам наличност винаги. А и при тази цена просто няма за какво да говорим. Намерих го точно в момента, в който ми беше дошло до гуша до цветовия избор и качествата на ниския до среден клас фдт и вече се ориентирах към високия. Имам 1.2 YG, брутален цвят е. Имам и 2.0YG, но дори и с доста тен ми идва тъмен за цялото лице и предпочитам да нанеса по-светлия и да потъмня контура на лицето, по-озарено и естествено изглежда така.

# 574

Е, това, че не си си нацелила цвета, не значи, че фон-дьо-тенът е лош Grinning

Чудесен е серумният фдт. Позволява и леко покритие, и добро наслагване. Нанасяла съм го и с ръце, и с гъбка, и с четка. Със стиплинг четка най-много ми харесва резултатът. Смесвам го понякога с мъничко крем (държа един евтин околоочен на Балеа за целта), или го нанасям върху Фикс+ и кожата става брутално свежа, с естествен завършек. Може и без тези шашми, де.
Не е хипер-ултра-дълготраен, но пък с фиксиращ спрей ми задържа колкото трябва. Не оксидира, не се рони, не засъхва преди да съм успяла да го разнеса. Много е течен, няма плъзгаемостта на повечето фдт, предполагам заради липсата на силикон? (не помня състава, гледала съм го преди 2 години) При адекватна грижа не се впива в сухи места. Любим ми е, поддържам наличност винаги. А и при тази цена просто няма за какво да говорим. Намерих го точно в момента, в който ми беше дошло до гуша до цветовия избор и качествата на ниския до среден клас фдт и вече се ориентирах към високия. Имам 1.2 YG, брутален цвят е. Имам и 2.0YG, но дори и с доста тен ми идва тъмен за цялото лице и предпочитам да нанеса по-светлия и да потъмня контура на лицето, по-озарено и естествено изглежда така.
Благодаря, значи при теб стои естествено и хидратирано на лицето, правилно съм разбрала нали?
С кои фон дьотени би го сравнила? Аз съм ползвала на сефора озаряващ - бях доволна, беше лек, но и не се задържаше много по лицето. Ползвала съм на крем против несъвъшенства на Норева - топ продукт, страшно покритие без да запушва порите и стои мн естествено, но взе мн да ми изсушава кожата понеже е коригиращ крем

# 575
Трудно бих го сравнила, наистина не ми напомня на друг. За естествено - със сигурност, за хидратирано - също да, но аз полагам доста грижи за кожата.

Взимай смело, за тези пари и тотално да не ти хареса, няма да е загуба. Simple Smile

# 576
Чудесен е серумният фдт. Позволява и леко покритие, и добро наслагване.
Не оксидира, не се рони, не засъхва преди да съм успяла да го разнеса. Много е течен, няма плъзгаемостта на повечето фдт, предполагам заради липсата на силикон
Любим ми е, поддържам наличност винаги. А и при тази цена просто няма за какво да говорим.
Трудно бих го сравнила, наистина не ми напомня на друг. За естествено - със сигурност, за хидратирано - също да, но аз полагам доста грижи за кожата.
Взимай смело, за тези пари и тотално да не ти хареса, няма да е загуба.
+1
В първия момент течната консистенция ме изуми, но покритието бих го сравнила с BB-кремовете или  tinted moisturizer-ите, които ползвам. Не ползвам "класически" ФДТ затова не мога да направя сравнение с тях.
Имам 2.0 който уж поръчах с идея за летен ( с тен ), а се оказа перфектният за мен цвят, може би малко подтонът жълтее повече отколкото бих желала. Стана даже по добре, защото е с много нисък фактор 15, а за лятото не купувам продукти с по малко от 30
Мисля да взема още 2 цвята на есен с различни подтонове за проба.
В БГ има ли ги ?
В мола във Варна ги нямаше, но и всичко което исках да взема беше изкупено и забравих да попитам дали са
 ги зареждали

# 577
  • Варна
Днес чакам още 3 продукта на ТО и един от тях е флуида с вит. Ц 23%.  В хладилника ли да го съхранявам, както съм правила със серумите на корейските марки за да не се окислят, или формулата му позволява да се съхранява на стайна температура с климатик разбира се?

# 578
Casual, няма ги в Бг. А за 2.0 пробвай YG, не просто Y. Мисля, че ще ти допадне повече.

На мен ми идва тъмничък както казах, но мисля да го смеся с голямо количество лосион за тяло и натрошена пудра с блясък и да го използвам като финишър за крака лятото, нещо като продуктите на Сали Хансън за усъвършенстване на кожата.

# 579
  • София
А кой от крем ще е подходящ за този серум, става въпрос з а мазна кожа?

# 580
Аз получавам алергична реакция от ЕУК, няколко пъти пробвах и така си стои сега Sad

Ползвам вечер ниацинамид на Т зоната, ХК, масло от марула за бузите, NMF и се чудя къде между тия неща да бутна и Ascorbyl Glucoside Solution 12%

# 581
  • София
Днес чакам още 3 продукта на ТО и един от тях е флуида с вит. Ц 23%.  В хладилника ли да го съхранявам, както съм правила със серумите на корейските марки за да не се окислят, или формулата му позволява да се съхранява на стайна температура с климатик разбира се?
Обикновено на кутийките пише как да се съхраняват. По спомен гранактивен ретионид пишеше, че трябва в хладилник, така че разгледай кутийката обстойно.

# 582
  • Варна
Обикновено на кутийките пише как да се съхраняват. По спомен гранактивен ретионид пишеше, че трябва в хладилник, така че разгледай кутийката обстойно.
Гледам и няма дори срока на годност не виждам, а само да се пази от деца, как се ползва и че срока след отваряне е 6м. Това е на всичките 4 продукта на ТО, които имам и всичко е с онлайн поръчка от Дъглас

# 583
  • София

Спряла съм се на този тоник
, но дали ще е добре да го ползвам с този серум

Дайте съвет!

# 584

Спряла съм се на този тоник
, но дали ще е добре да го ползвам с този серум

Дайте съвет!
Може! Серумът може с почти всичко. Почистваш лицето, минаваш с тоника и след 30 мин - серума с ХК. Може е веднага, но аз винаги оставям по 20-30мин на киселините да подействат.

Общи условия

Активация на акаунт