Градинарство - моето хоби 24

• 31 950
  • 784
  •   1
Отговори
# 405
  • софия
и е многогодишен мак-а.

# 406
  • Варна
Интересен е този мак. В нашата градина имаме огромни макове - от тези гъстите, дето после правят огромни семенници. Но те са едногодишни - сами се разсяват и са плъзнали навсякъде. Красиви са като цъфтят и затова ги оставяме да си се множат.

Дъждец, аз имам калифорнийски мак. Напомни ми след месец да ти пратя семенца - все още цъфти.

# 407
  • софия
Момичета, как да си запазвам семенца?
откъснатия прецъфтял цвят го изтърсвам над бяла хартийка и така събирам семенцата ли? И после ги пакетирам на сухо и хладно и на късна зима ги садя като в парниче ли? (или саксия с прозрачно фолио за спарване) и на много ранна пролет разсаждам и после като пораснат и укрепнат си садя в градината на открито?

# 408
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Аз следя следните сайтове: Зелена Пролет, exoticplants, palmi,  ботаника, Нановски и ходя в един близък градински център, а проверявам и растенията в Mr. Bricolage, Homemax. Поръчвам си и от олх, когато търся нещо специфично и го намеря там
. Сега взех една ирга от една жена.
Скрит текст:
За разлика от растенията от разсадници обаче, от хора най-често идват в недобро състояние, в едни малки саксийки, дето едва им побират корените Simple Smile

разкажи за иргата? за първи път я срещам.

# 409
  • Варна
Амели, така съм виждала да прави майка ми, така правя и аз.
Изпратиха ми едни семена от клематис, на които пишеше да се сложат в хладилник месец преди да се засеят. Не знам защо се прави това и ми се видя странно... Не съм ги засяла, все още, че изтървах момента зимата, не знам дали сега ще може да се засеят и може би ще изчакам другата година.
Но за другите семена така по принцип правя.

А някой клематис от семена прихващал ли е? Или от клонче? Има ли някаква особеност при клематиса? Семенцата ми са на един Apple Blossom - видях го тук на снимка някой го беше показала - много ми хареса, дано се получат нещата...

# 410
Най-просто казано, за да се разтвори семенцето му трябват определени условия,които най-лесно се възпроизвеждат със седене в хладилника. Иначе няма да покълне.В природата това семенце на клематис би зимувало в земята.

# 411
Иргата по английските сайтове навсякъде се споменава като красиво декоративно дръвче. Аз много време търся нещо такова, гледах индийския люляк по твоя препоръка, Добри, но при нас е студено, трябваше да е нещо устойчиво. Планирам да го сложа срещу един от прозорците в дневната, пише, че птичките много му обичат плодчетата и постоянно са на него. Това съм планирала, да седя и да гледам как ни ги изяждат. Simple Smile
Има различни видове ирга, тази май е по-красива, има и такива с по-вкусни плодчета.

# 412
на мен ми заприлича на аронията и реших, че е ядливо храстче. Simple Smile
успех с начинанието. и много птички ти желая.

преди години, за първи път нощуваме в селското шато и  детето се събуди сутринта от птичките в дървото на границата със съседа.
"Вечер щурци, сутрин врабчета... не може да се спи на това село..." Simple Smile

# 413
Аууу благодаря, че показахте и казахте как се казва калифорнийския мак. Всяка сутрин минавам покрай един двор с тези цветя, в няколко гами са и съм влюбена в тях. Дебна дядото с който от вр на вр си говорим да го помоля да ми даде от всичките гами, но не знаех името му.

# 414
  • софия
Аз не съм сигурна, че моето е калифорнийкски мак. На мен ми казаха декоративен мак, многогодишен.

# 415
Аз не съм сигурна, че моето е калифорнийкски мак. На мен ми казаха декоративен мак, многогодишен.

преди години ми дадоха "многогодишен мак" - много време ми трябваше да разбера, че е бяло анемоне Simple Smile

а докато търсех да илюстрирам попаднах на този калифорнийски мак. сърцето ме заболя.

# 416
В старата ни градина имаше такива анемонета бели, любими са им. Не преживяха местенето в новата градина. Издирвам си,ако някой попадне  тях.
Имахме и един червен,бодлив многогодишен мак. И с него се сбогувахме. Много ми е любим.

# 417
  • Бургас
Това е моят градински мак в розово и червено след като прецъфти чашката под цвета след време се отваря отстрани като капачета и е пълно със семена. Анемоне купих миналата година от Луковици.бг август месец бяха на промоция и засадих в моя двор и един чужд двор. Значи в чуждия двор /финансовата част беше по обемна/ да не ви казвам какво изобилие от цветове, разкош.
 За лигиструма си купих есента преди няколко години от Голденплантс, бяха на промоция 0,60лв/бр. и поръчката трябва да е  над 50бр., всички ми се хванаха. Режа пролет и есен, засаждане шахматно.

# 418
st Dobri, голям плоден храст до малко дърво е иргата. виж amelanchier alnifolia smokey, той май е с най-вкусните плодчета.

# 419
Simple Smile благодаря ти и тук.
видях, че ми предлагаш американска боровинка - пробвали сме, не се получи.
живот и здраве да е, пак ще опитаме. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт