Градинарство - моето хоби 24

• 31 831
  • 784
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря, Кактусче!

# 631
  • Русе
La_Valletta много красиво кътче се е получило. Смятам, че по-удовлетворен се чувстваш, когато дадеш живот на нещо старо, отколкото като създадеш красота от нещо купено ново. Така, че радвам се на това, което усещаш в момента. Hands Clap

# 632
Така е, това е точната дума - удовлетворение. Благодаря!

# 633
  • София
Днес си купих Конифери от Кауфланд.Как се гледа?В по-голяма саксия ли да го пресадя или направо в градината?Слънце,сянка?Зимата ще издържи ли на вън?

# 634
  • густо майна Филибето
La_Valletta, много красиво се е получило! Страхотна находка!

Магика, лъжекипарисите са много видове, дай някаква снимка.

# 635
  • В градината...
ЛаВалета, много красиво!
Ние стъпълата от къщата, които развалихме, ги наредихме на земята под навеса.

# 636
Здравейте! Някой има ли идея, защо листата на някои растения тази пролет се оцветиха в червено? Става въпрос за растения, които нормално са със зелени листа.
Направих снимка на едно цвете и един плевел, той е направо ярко червен. Тази пролет беше необичайно топла и суха, дали е от това? Трябва ли да направя нещо за цветята, или са добре въпреки червените листа?

# 637
Вероятно са видели повечко слънце от други години, на това ми прилича.

# 638
От слънцето почервеняват.

# 639
Благодаря Flowers Hibiscus

# 640
Перголата се отложи,но поне с хамак се поглезихме. Детето го окупира де 😂
Скрит текст:
Много мрачно днес обаче😬
Благодаря за отзива за стойката, много съм доволна.

# 641
LittleCactus🌵, добре, че ме подсети за мравките. Трябваше още преди разлистването да направя капани за пълзящите насекоми по дърветата, а забравих. Защото има такива, които есента слизат да зимуват в почвата, и пролетта се качват обратно. Напълно екологични са. Аз съм ги запапазила от един руски сайт, може и някъде на български да е обяснено. Правят се капани на ствола на дървото. https://www.ogorod.ru/ru/now/pests/10511/Lovchij-poyas-dlya-dere … svoimi-rukami.htm

Любознателна, идвам да ти благодаря за идеята Flowers Hibiscus
Направих подобен капан за мравки от обърната кофичка от кисело мляко и грес. Действа, вече няма мравки по дървото. Само миризливките не знам как да ги изгоня, имам чувството, че това дърво ги привлича с нещо...

# 642
  • густо майна Филибето
Много се радвам, че съм помогнала с идея!
По дърветата миризливки не забелязвам, но имам по малини и домати, и разнасят болести. Пръскам ги с инсектицид, какъвто ми предложат в агроаптеката.

# 643
  • Горна Оряховица
Идната седмица най-после ще сеем тревичка в градината.
Взех Айкън за мравките, за да не изнесат семената. После ходих за хербицид в агроаптеката и жената ми вика, че той Айкъна е за вътре само?!
Е как тъй пък за вътре, аз съм го взела и за комари и за кърлежи.
...та подходящ ли е след за след засяването да напръскам, заради мравки и после да си поддържам пак с него за комари и кърлежи?

# 644
Ние пръскахме вече два пъти с Айкън уж против кърлежи. И аз се интересувам дали е подходящ срещу тези гадини точно? За мравки и комари не съм забелязала да има някакъв ефект.

Общи условия

Активация на акаунт