Градинарство - моето хоби 24

• 31 852
  • 784
  •   1
Отговори
# 300
Ееее много гадно, дано върнат обаждане. Много неприятно впечатление оставят иначе.

dt, не си ли растат нагоре като лианки или са съвсем мънички. Тази,която насадих  окоро 50см, на сянка я сложих, да видим.

# 301
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
форумът е сила Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile току-що ми звъннаха Simple Smile Simple Smile
има само два вида ипомеи батати, но не е зле - средно аритметично между това, което искам аз и това, което разрешава ТОЙ!

звънете или пишете и вие, цената на доставката няма да е 12 лева, а 5 Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 302
Аз тая година поливам по-малко и засега няма листни въшки, миналата година беше страшно. Не знам дали на това се дължи. Затова пък лалетата много бързо прецъфтяха. При нас почвата е хубава, но бързо отцедлива.

# 303
Аз дръвчетата не съм ги поливала. Розите само двете нови и резниците от есента. Всички имаха въшки още преди листата. Та не вярвам да е от това.

# 304
А мравчици имаше ли ходещи по дръвчето?

# 305
Днес си купих пакетче със семена на саксийни ягоди. Засях ги в една голяма саксия. Да видим дали ще се покаже нещо.

# 306
Днес си купих пакетче със семена на саксийни ягоди. Засях ги в една голяма саксия. Да видим дали ще се покаже нещо.

Ще се покаже, но бавно.

# 307
А дано. Ей така да си начеша крастата. Навремето си бях отгледала един голям храст розмарин от семенце.

# 308
Кактусче,има мравки,да. Знам,че те се хранят с нещо си,от въшките,бях чела ама не помня. 😃 Ще пръскам пък ще видим.

# 309
Те си отглеждат ферми от въшки. Един вид мравките са животновъди, добитъкът им е листни въшки. Въшките пускат един сладък като мед сок като се хранят от растението,а той е любим на мравките. И те, за да си го осигурявят пренасят ларви на листни въшки по растенията. При мен е редимно по дърветата. Ако имаш време някой път и загледаш внимателно - мравките ходят и доят въшките. Много е creepy. Та, мравчиците са в твоя случай първопричината. И аз сега пръсках ябълките по същата причина.

# 310

dt, не си ли растат нагоре като лианки или са съвсем мънички. Тази,която насадих  окоро 50см, на сянка я сложих, да видим.
Те растат като бръшляна по принцип-захващат се с малки"коренчета"за каменни(бетонни) повърхности.Не се увиват и захващат например като клематиса.и моите са около 50-60 см,но или растат бавно или аз не съм ги сложила на правилното място.

# 311
А мравчиците как да махна? 😃 Ти с какво пръскаш? Моспилан имам много малко,та ще ходя да взимам и ако трябва и нещо друго.

# 312
Ами с пръскане. Аз с Б58 пръсках. Ама през годината периодично се появяват тези фермери да си пасат въшките, подлудяват ме😂 dt, мерси за инфото.

# 313
  • густо майна Филибето
Амели, много хубаво разказваш! Благодаря, че си отделила време!  Flowers Hibiscus
Ще станат нещата, малко по малко.То е хубаво през година поне катерещите рози да се поокастрят и подредят, иначе ас неуправляеми. Добре цъфтят, ако клоните им са хоризонтирани Така правят повече цъфтежни пъпки.
Нещо такова. Светлите клонки са цъфтежните, които се появяват пролетта от тези дълги (тъмни) клони.
Скрит текст:

LittleCactus🌵, добре, че ме подсети за мравките. Трябваше още преди разлистването да направя капани за пълзящите насекоми по дърветата, а забравих. Защото има такива, които есента слизат да зимуват в почвата, и пролетта се качват обратно. Напълно екологични са. Аз съм ги запапазила от един руски сайт, може и някъде на български да е обяснено. Правят се капани на ствола на дървото. https://www.ogorod.ru/ru/now/pests/10511/Lovchij-poyas-dlya-dere … svoimi-rukami.htm

# 314
Супер! Благодаря! 🤗🌷Ще го мъча с транслейта.

Общи условия

Активация на акаунт