Градинарство - моето хоби 24

• 31 876
  • 784
  •   1
Отговори
# 285
  • софия
Снимай го отблизо. Да му видим листата. По тази снимка е трудничко да се различи нещо.
Много благодаря за включването Simple Smile
Ето отблизо, то вече съхне, или прецъфтява, не зная. Но му е мокра почвата, не съм го оставила сухо...

Ето и пръста ми като ориентир за големината на цветчетата.

# 286
Градинарки,с какво да пръскам дръвчетата? Одеве ги загледах,то ужас:

Имам моспилан,дали ще се оправят с него?

# 287
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Снимай го отблизо. Да му видим листата. По тази снимка е трудничко да се различи нещо.
Много благодаря за включването Simple Smile
Ето отблизо, то вече съхне, или прецъфтява, не зная. Но му е мокра почвата, не съм го оставила сухо...

Ето и пръста ми като ориентир за големината на цветчетата.

разгледай тези Thymophylla tenuiloba (Dahlberg Daisy)

пише, че са от Тексас и Мексико, рядко ги напада нещо, но корените лесно загниват ако почвата задържа влага.

# 288
  • густо майна Филибето
Амели, не знам какво е, но е много хубавко! Пробвай да насееш узрели семенца. Твоята градина как се развива? Какво насади?

Anyyyone, пробвай с моспилана. Това трябва да са въшки, дано ги умори.

Моята трева пък гъбяса. Всяка година се случва, окосих я, и стана на петна Sad Много отрано започна, обикновено става в по-топло време. Sad

Но пък розичките започнаха да отварят!

# 289
Амели,хелениум амарум залагам аз, едногодишно, роднина на биденсите от рода на астровите(маргаритките). При всички случаи е от семейство астрови и е едногодишно. Значи слънце обичат и Добри е казала за поливането.

Аз пак садих днес, мурсалски чай😊 и една увивна hydrangea. Някой има ли си във двора?

# 290
  • софия
Лелеееее, вие всички сте разкошни!
Повече прилича на това което Добри посочва. Намерих една снимка едно към едно. Вече знам перфектното място за това цвете! БЛАГОДАРЯ!!!

Иначе, аз съм лош цветар/градинар. И миналта година опитвах и по-миналата, ама все не съм доволна. Тази годниа за първи път отделих много средства и време и мисля, че разбирам защо предни години не се е получавало добре.

Любознателна, не знам дали ще ви е интересно, но ще разкажа.
Скрит текст:
Тази годниа се радвам на много сакъзчета, слочих на всички прозорци, събрах ги най-различни розови/червени цветове. Имам няколко саксийки с бели мушката и няколко с малки пъстри теменужки.

По оградата имам много рози, като една единствена (бяла пълзяща) се разлиства по начина, по който съм си представявал. На нея какво ли не и се е случвало, обаче не ме предава и аз много си я обичам. (дълга и е историята). Тази ранна пролет баща ми я оряза (казва, че така било по "учебник". Докато се обърна и вече беше едни клони опънати по оградата. Сега малко по малко набира скорост и виждам, че пак ше я бъде.
имам един жял божур до розата, който се е разлистил като много хубаво храстче и изглежда ще има повече от 15-тина цвята. Гледам си го от бебе и първо бяха 2, после 4, после 7, 10 и тая година са най-много цветовете. Радвам му се.
Много се радвам на едни малки ситни цветчета - червени и лилави (не нзая как се казват), които вече трета година ми цъфват много приятно и се разрастват. Мисля сега да ги преаранжирам, зашото искам да си направя някаква схема на двора и да подредя цветята, а не както до сега на "дребно" съм си садила.

Друга голяма радост ми е синчеца. С татко миналата година (или май беше по-миналата?) си засадихме семенца и тази година вече е няколко храстчета, доста по-стабилни от предните. Предни години съм пробвала да слагам луковички на лалета, минзухарчета, нарциси, фрезии (това е моето най-любимо цвете). Фрезиите бяха чудесни миналата година, но тази ги няма никакви , не са се показали Sad
Само няколко минзухарчета ми се появяват всяка година и нарцисите тази, за първи път след като ги засадих миналата. Дано ги има и догодина

А, минлата година бях засадила далии. Пораснаха големи и цъфнаха красиво, но нещо не успях да ги докарам до обилно цъфетене, по скоро-станаха едни много високи и едри зеленини. Извадих грудките както трябваше, но не успях да ги съхраня.

Мечтая си за стени и увити колони със ситни цветчета, но не зная как да го постигна.
Както казах, тази година май ще е ред на градината, всяка година има нещо сериозно, което отвлиза времето и ума ми, но тази се очертава спокойна и се надявам да си остана такава за да мога да се отдам на труд и упористост.

Пък кой знае,може сед години да имам отрупани със ситни цветчета  колони Simple Smile

П.С; купила съм си малки бегонийки, нещо което прилича на хризантемки и две малки далии. Сега се чудя как и къде да ги засадя... Имам и една саксия с красиви маргаритки, не знам дали да ги сложа в земята или да си останат в салсията.
изобщо, много неща не зная!!! Ще ви чета и ще се уча! И ще се опитвам да съм търпелива.

допълвам: забравих да кажа, че си купих и 6 хортензии.засега съм ги сложила в саксии. По-нататък ще видя как да постъпя. Надявам се да и помагате Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 14:27 от Амели

# 291
Вчера си поръчах няколко цветенца от Клематис.бг. И като ми калкулира накрая доставка от 9.20 лв., пък цветята ми за 8.20 лв., им казах: "ай, сиктир" и се отказах. Сутринта си взех от цветарския жълта и оранжева турти, по 1.20 лв. едната. Ама много беден избор на цветя, много.

# 292
Не им изчислява правилно доставката сайта. Питай по тел.

# 293
  • София
Розите отново са въшлясали.  1 седмица след пръскането.
Поне са само червените въшки. Пак напръсках, ще отида и при дръвчетата, и аронията да видя какво става, че там има огромен мравуняк.
Между другото, ще трябва да успея да се преборя с някой и друг мравуняк, за да намаля щетите.
Ени, аз и дръвчетата напръсках с Моспилана. Ще пиша какъв е резултата.

# 294
Не им изчислява правилно доставката сайта. Питай по тел.

Това е ценна информация, аз направо ги бях зачеркнала от сайтовете, от които ще пазарувам, като видях 12 кинта доставка...

# 295
И аз така с Клематис. Сайтът ми показа доставка 20 лв и аз се отказах.

# 296
Два пъти поръчвам и се чуваме преди да пратят и ми казват колко ще  доставката. Алгоритъмът на изчисляване през сайта не е добър и винаги се оказва пъти по-малко.

# 297
Да ви предупредя за разсадник Ерика, гр Варна. Явно и те са се напълнили с въшки, една прителка скоро си е взела саксийни цветя. Като се е прибрала се оказало, че са пълни с въшки, така, че оглеждайте всичко добре да не си донесете от някъде. То е ясно, че въшките са напаст, но да си ги донесеш от разсадник малко е гадно.

# 298

Аз пак садих днес, мурсалски чай😊 и една увивна hydrangea. Някой има ли си във двора?

Аз имам 3 различни.Още са малки и изглеждат еднакво.Може и да не съм им намерила правилното място.

# 299
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Два пъти поръчвам и се чуваме преди да пратят и ми казват колко ще  доставката. Алгоритъмът на изчисляване през сайта не е добър и винаги се оказва пъти по-малко.
Скрит текст:
звънях, писах... Sad
на втория ден получих писмо от мениджър продажби: "ако още никой не ви се е обадил, позвънете" - обадих се веднага, обясних си проблемите, каза, че днес някой ще ми се обади да уговорим всичко и толкова...
Sad много учтиво звучеше, но реално помощ няма.

форумът е сила Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile току-що ми звъннаха Simple Smile Simple Smile
има само два вида ипомеи батати и цената на доставката няма да е 12 лева, а 5 Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 17:00 от st. Dobri

Общи условия

Активация на акаунт