Градинарство - моето хоби 24

• 31 882
  • 784
  •   1
Отговори
# 270
Гледах днес клипче с идеи как може да се озелени тясно пространство между къща и ограда:

Отвори ми се работа за следващите няколко години Grinning

# 271
  • густо майна Филибето
Това е клематиса

# 272
  • В градината...
Леле, че огромен. Моят нещо не ми харесва, не знам дали всички са така. Зимата остават едни клечки, измръзва почти до земята.
После от сухите клечки избиват листа, но не става висок кой знае колко.

# 273
Любознателна, красотаааааа! За колко време е стигнал такива размери?

# 274
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
... клематис от трета група, например Монтана . Реже се само по необходимост, не прави дебели мощни стебла, не е инвазивен.
...

Sad Sad никога не знам какво си купувам. Sad имат етикети, но...
а даже не знаех, че са на групи. моите всичките умряха и възкръснаха по два-три пъти. Sad не вярвам да оцелеят, а камо ли да станат такава пищна стена.

# 275
  • густо майна Филибето
Оплетох се тук с групите, за което се извинявам. Клематис Монтана трябва да е от първа група, тези, които не се режат. Третата се режат до земя, защото цъфтят на нови клонки. Нали си нямам клематиси, забравила съм. А този, който имам и без това едва крета, а и без да искам му чупя клончета, докато връзвам розата до него...
Тук съм си събрала информация как се режат, за съжаление ги няма снимките. http://ljuboznatelna.blog.bg/hobi/2011/02/03/podriazvane-na-klematisi.679337

Има и обозначения на групите с буква, сега ще потърся и инфо за това.

# 276
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile благодаря за указанията.
аз имамснимка на картончетата, с които съм ги купила. ще ги огледам пак.
те не измръзват зимата Sad по-скоро изсъхват лятото...
може би не трябваше да ги садя по средата на двора, на постоянно слънце...
но пък арката, която ще разделя зеленчуковата от "парковата" част е там. Sad

# 277
  • В градината...
Пускат листа от клечките, но клечките не са много дълги, нямат метър.

# 278
  • София
Какво означава “ почва с добър дренаж”?

# 279
Да не подгизва за дълго време. Водата добре да се оттича

# 280
  • София
Поръчах си две храстчета:Японска спирея и Огнен храст.Имат ли някакви по-специални особености при отглеждането?Мога ли да ги засадя едно до друго?Пише,че са по 15-20см.Дали ще се “хванат”?
И пак да питам,че ме пропуснахте по-нагоре:мога ли да преседя Магнолия,да я преместя на друго място?На една година е и има едно цветче(ако има значение).

# 281
Местила съм магнолията тъкмо миналата година. Жива и здрава ,но я местих есента.

# 282
  • Пеликания
Доколкото знам магнолията се мести когато е в покой. Изчакай по-добре и гледай да я сложиш на завет.

# 283
  • софия
Привет страхотни цветари- градинари Simple Smile
Малко по малко последните години се престрашавам да мисля за цветя, а тази година заплувах смело. Дано не се окаже твърде прибързано!
Имам нужда от помощ и ще се радвам ако можете да откликнете:
Купих си едно цвете от Бриколаж, което нвмаше табелка с име, но толкова много ми хареса, че рискувах. Сума ти цветя разгледах в гугъл, нищо не ми прилича на него. Сигурно изглеждам глупаво и нелепо, ама по-добре да помоля за помощ. Някой може ли да го назове?! Много ще съм благодарна! Умирам за всякакви дребно цъвтящи и ми се  иска да знам дали има шанс да си намеря още от него и по-важното да се грижа добре за него. Дори не знам дали обича слънце или сянка, много или малко вода ?! Дали да режа прецъфтелите цветчета, къде точно, на каква височина да ги режа...
Иначе няма дс е в саксия. Едното коренче съм го засадила в земята, друго съм оставила в саксийка в търсене на правилната грижа Sad
Много съм ви благодарна предварително (дори само, че сте ме изчели)

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 10:58 от Амели

# 284
Снимай го отблизо. Да му видим листата. По тази снимка е трудничко да се различи нещо.

Общи условия

Активация на акаунт