Градинарство - моето хоби 24

• 31 891
  • 784
  •   1
Отговори
# 255
Аронията - най-вече на чай я правя, каквото остане - суша. Много бързо расте и е съвсем непретенциозна.

# 256
Абсурт, това ми е родния край, обожавам такива зидове ❤
Редакция - да се допълня, флоксът е на 3 години. Първата година беше много мижав, един полуизсъхнал, за мен беше мъртвец, но е доста издържлив и преживя. Даже съм го размножила вече. Та спокойно,ще тръгне. Малко да се аклиматизира.
С лалетата е точно така! Аз о бях коментирала май в тази тема или предната. Но със "селските" лалета не бях забелязала тази тенденция и само тях не извадих. Грешка явно. За нарцисите знам  7 години, но аз миналата есен си преместих едни от една леха в друга - цъфнаха си тази пролет. Имаше 1-2 болни луковици. Възможно е и от някоя гъбичка да са се затрили,или някоя гадинка да ги  хапнала. Абе иска си ръка да пипне.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 13:36 от LittleCactus🌵

# 257
  • София
Здравейте момичета 😊 Извинявам се, че нахълтвам така в темата, но имам нужда от помощ. Мъжа ми иска да покрие мрежестата ни ограда с изкуствена зеленина (разбирайте като евтина елха от Илиянци, ама на ролка) 😭 Това хич не ми се нрави и сега търся бързорастящи лияни. Намерих някаква- Мина Лобата, обаче само на семенца, които се сеят февруари-март. Някой има ли идея къде може да се намери разсад на бързорастяща лиана? Нямам претенции да е тично тази, но да речем за около месец да покрие оградата🤔
Много благодаря на отзовалите се 💐

# 258
Здравейте, не съм прочела темата още. Да попитам как да се грижа за кала у дома (във ваза, не саксийно)?

# 259
Ина,
Лигуструм ти препоръчвам. По разсадниците има различни големини на растението,но  то бързо расте. Това за жив плет. Декоративните растящи им отнема време,но текома/кампсис е красиво увивно,много бързо се развива и после няма оттърване. Японската керия също. Може и иглолистни, но си зависи от бюджета.

# 260
  • София
Ина,
Лигуструм ти препоръчвам. По разсадниците има различни големини на растението,но  то бързо расте. Това за жив плет. Декоративните растящи им отнема време,но текома/кампсис е красиво увивно,много бързо се развива и после няма оттърване. Японската керия също. Може и иглолистни, но си зависи от бюджета.
Не съм уточнила правилно. Оградата ни е зидана до средата, а нагоре мрежа (стара селска ограда) и растението, което ще засадя ще е в сандъчата на "перваза" на оградата. Няма да са директно в земята 😊

# 261
  • София
Искам да преместя(пресадя)една малка Магнолия.Има ли проблем или трябва да е ранна пролет или есен?Дали ще се захване на новото място?

# 262

Не съм уточнила правилно. Оградата ни е зидана до средата, а нагоре мрежа (стара селска ограда) и растението, което ще засадя ще е в сандъчата на "перваза" на оградата. Няма да са директно в земята 😊

Ипомея, грамофонче (Ipomea)

Латинка

Тунбергия (Thunbergia alata)

# 263
Още малко късни лаленца от мен, другите  увяхнаха вече Sad

# 264
  • В градината...
Кактусче, много ти харесвам камъните.
Най-харесвам пролетта.
Скрит текст:

# 265
Здравейте!
Да ви покажа малко лалета

# 266
За аронията, някой питаше,ние правим компот от нея и за да не е стипцава слагаме по 3-4 парчета ябълка.
Сега какви семена мога да си засея на цветя, евентуално за есента?

# 267
  • густо майна Филибето
Аронията при нас пускаше издънки, но в рамките на нормалното, както люляка. Режех което ми пречи. После си взехме на присадка, като дръвче.

На ограда в сандъче в летните жеги няма да се получи достатъчно добре изглеждаща лиана, че и да покрие. Грамофонче съм имала на подобна ограда, но я покри добре след юли-август. Сято в земя. Може да помислите за догодина, някакъв клематис от трета група, например Монтана . Реже се само по необходимост, не прави дебели мощни стебла, не е инвазивен.

Точно пуснах публикацията и цъкнах в цветарския форум, една потребителка е пуснала невероятна снимка на клематиса си! Пускам като линк, защото е над 5мв. https://gardensandroses.com/attachment.php?aid=6398

# 268
  • В градината...
Иска парола. Може ли снимката (десен бутон вю имидж и после копи имидж локейшън).

# 269
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Sad Sad

при ина има още един проблем - съседът може, случайно или нарочно, да напръска растенията с нещо. Sad
решението на мъжа ѝ, макар и грозновато е бързо и безотказно. за следващите години може да мисли за нещо трайно направо в почвата до оградата.

Общи условия

Активация на акаунт