Градинарство - моето хоби 24

• 31 793
  • 784
  •   1
Отговори
# 705
+1 за хиперикума. Аз съм си посадила под туите, които са още малки, но съм виждала как покрива всичко, много ми харесват и цветовете. Инвазивно много наистина.

# 706
  • Карлово
Скоро майка ми показваше такив хиперикум и ми твърдеше, че си е посяла кантарион. Аз нищо не и оспорвах, но си виках позаблудила се е. Те пък били от едно семейство.Laughing

# 707
ralnik Heart Exl Поздрави на Артур от нашата Бела!

Утро, понеже пишеш за камъните, които размества - наблюдавай да не глътне някой. Голдъните и лабрадорите понякога правят така докато са млади и любопитни.

ААаа нашето добиче не е младо вече, а и камъните са големи. Иначе си права.

Ivelina___, а може просто да сложиш някакви кашпи, ако не друго... Мушкатата търпят шарена сянка, стига да не им е мрачно и да имат все пак достатъчно светлина. Не знам що за сянка парви тоз орех...
Аз имам една  слива, която е сравнително рехава, но пък пака сянка и от зидчето на оградата и в тоя ъгъл почти нищо не мога да завъдя. Сега съм сложила там една хортензия, ама тя е още бебе, та не мога да кажа...

Супер много харесва етажираните градинки с различна по височина растителност и с почвопокривни на места. Но не смея да рискувам - при нас се срещат змии и ме е страх съвсем да нямам поглед върху двора.

# 708
Даа, като погледнеш двете - хиперикума и кантариона, кантарионът е като мини вариант на първото. Но те са си едно семейство наистина.

# 709
Този хиперикум мисля да го пробвам. Хортензия съм пробвала преди години, но нещо не ми се получи. Мога да опитам пак.
Utro77 сянката е наистина много плътна и дебела, защото ореха е стар и огромен. Прадядо ми го е засял и не искам да го махам. А и орехите са страшно вкусни. 😁 Едри и с тънки черупки.
Ако имам успех с нещо ще докладвам, за който му е интересно.

# 710
  • софия
Артур и Бела са много чудесни ❤

# 711
  • Варна
А как ограничавате такива "троскотни" красоти? ( за въпросния хиперикум говоря) Разни оградки за лехи, примерно, набучени дълбоко стават ли? Или единствено скубането е ограничител.....

# 712
Може и хемерокалис да пробваш. Аз имам под ореха и е жив. Той също се разраства, но под ореха не чак толкова, а има хубави листа, стои красиво, дори когато не цъфти.

# 713
  • гр. София
Химерокалисът си иска слънце. Издържа и на засушаване. Подобно на него са едни като кремове, но оранжеви, бабешки
- не знам името. Много са инвазивни, няма отърване.

# 714
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
хемерокалиси са и бабешките и по-лъскавите.
и наистина искат слънце за да цъфтят.
вещица, не мисля, че някаква си оградка ще го спре. по-скоро бетонна стена и той да е в насипа ограден с нея и пак няма гаранции, че няма да избие отнякъде. като момините сълзи е - няма отърване. там, където съм го гледала е в лехичка и навсякъде около него е тротоар по 2-3 метра. Simple Smile

# 715
  • Варна
Благодаря, Добри! Ясно, беля на главата........ Ама пък ако цъфти целогодишно може да си заслужава риска. Ще го мисля - тепърва имам да се отървавам от едно подобно, което, обаче, не цъфти, прави само някакви пухчета... голяма напаст и грозотия. Мама го е сяла в някакъв момент на върховна заблуда, белосва се с него дълги години, сега аз съм на ред...

# 716
нямам спомен да е целогодишно Sad

# 717
Благодаря, Добри! Ясно, беля на главата........ Ама пък ако цъфти целогодишно може да си заслужава риска. Ще го мисля - тепърва имам да се отървавам от едно подобно, което, обаче, не цъфти, прави само някакви пухчета... голяма напаст и грозотия. Мама го е сяла в някакъв момент на върховна заблуда, белосва се с него дълги години, сега аз съм на ред...

Няма растение,което да цъфти целогодишно.

# 718
предполагам, че е имала предвид от пролетта до есента, и за този период съм отговорила.
Simple Smile от повечето дворни "китки" зимата цвят няма да видим, то е ясно.

# 719
  • София
Много благодаря на всички за предложенията. Това за корените на ореха и влагата изобщо не се бях сетила, но сега си обяснявам защо райграса, който е под въпросния орех иска постоянно вода, а друг, който е уж на по-слънчево място издържа повече.
Така или иначе ореха ми е по-важен от всичко, заради безброй ползи, които ни носи, но има и сантиментална стойност. Така че дано да се получи с някое от цветните предложения, които ми дадохте. Ако пък не - здраве да е, ще си ни е зелено! 🤗

Продават едни топчета, като тези в памперсите, но за почва.Като се напоят задържат вода и растението си смуче от тях с корените си.Аз тази година  си купих и сложих тук- там в пръстта под растенията, да пробвам, че мразя да поливам често. Тераует почвен подобрител  се казва това чудо, дано  си оправдае цената и рекламата.

Общи условия

Активация на акаунт