Градинарство - моето хоби 24

• 31 992
  • 784
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря, ще ги пробвам. 

Пристигнаха ми луковиците. Има ли нещо особено в засаждането, търсих в интернет но не намерих информация. Всички далия, гладиоли, кани, кали, лилиум сега се засаждат нали?
Давай смело.Аз моите ги сложих миналият месец, но при нас е по-топло.Кани не вадя през зимата.Аз съм жената с каните имам безброй и всяка година разможавам ли размножавам.Имам няколко вида.

Сложих ги Simple Smile останаха ми да сложа Фрезиите. Нямам опит с тях та ги оставих за по нататък. Имам 35 луковички и се чудя заедно ли да ги сложа на туфи или под някаква форма. А и Флокс и подправки трябва да насея.

# 76
  • Fort Worth, TX
Гладиолите слагай нагъсто.Почти една до една, за има ефект като пораснат.Аз съм сложила сигурно над 200 гладиоли тази година.Каните през една педя, щото правят много листа и растат големи/ако са от червените Президент/.Фрезиите и да ги сложиш сега цвят едва ли ще видиш/мой опит/ видях ги тази година.Каните и гладиолите искат много вода и торене за хубав цвят.Пръскане срещу гадини също.Гъсениците много ги обичат.

# 77
Минала година засадих японската вишна, а днес намерих два цвята ))).

# 78
Дойде ми поръчката с цветята и овошките. Имам подарък сладък пелин. Прочетох,че е билка, едногодишна, но не знам за какво и как да я ползвам. В градината ли, в саксия ли да я слагам? Другият ми подарък от човека с вишната и хинапа, поне е малина, искрено й се зарадвах. И дърветата са в контейнер, много добре му изглежда разсада.

# 79
Утре имам план да ходя из двора и да вадя луковиците на което разбера какво е. И друг план имам. Комшията ми има уникални нарциси. Български. Ще си искам грудки. Има хиляди. Wink

# 80
Момините сълзи цъфнаха 😍:

И японският клен се разлиства:

Ии килимчето от флокс:

# 81
  • пак там
https://www.gardenia.net/plant/gloriosa-carsonii
Влюбих в това цвете.
Някой гледал ли го е. Лесно ли е за отглеждане?

Моята любов Simple Smile

Аз си бях купила преди години, но я унищожих без да искам. Много е красива! Преди няколко страници я търсих - не знаех дори името й. Само че моята не беше  Карсони, а Ротшилдиана, както се оказа,  - жълто-червена. Вървеше си самичка - беше повече от прекрасна, непретенциозна, стоеше на източен балкон, до обяд огрявана от слънцето. Поливах я заедно с останалите - когато изсъхне горният слой. Живя около година, после изчезна - дали защото й бях сложила съквартирант, или просто мъжът ми я преполя...

Сега си поръчах пак.

# 82
  • Варна
Рися, от къде поръчахте?

# 83
  • пак там
Сортови семена.бг

# 84
  • Карлово
https://www.gardenia.net/plant/gloriosa-carsonii
Влюбих в това цвете.
Някой гледал ли го е. Лесно ли е за отглеждане?
аз купувах грудка преди години. много странна, като човешки пръст - тънка и дълга.
много дълго не искаше да порасте, изрових я, жива си беше, но не растеше.
после половинката я умори, но от тогава помня, че трудно тръгва.
Ясно не е за мене.

Рися,
ще се радвам на твоите снимки, пък като се научиш да не я губиш, ще рискувам и аз с една такава красавица.

# 85
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
според мен, те спят в един момент. като всички други грудкови и луковични.
остава да им намерим момента Simple Smile и да им угодим, че са красавици.

# 86
  • София
Утре имам план да ходя из двора и да вадя луковиците на което разбера какво е. И друг план имам. Комшията ми има уникални нарциси. Български. Ще си искам грудки. Има хиляди. Wink
Тази година се оказах с много туфи от нарциси и чак сега разбрах, че ухаят невероятно!
Ако имаш някаква вредна животина в земята, ще ти ги разнесе услужливо грудките, вместо да ги вадиш и садиш пак наесен.

# 87
С какво можех да пръскам един храст на който виждам памукова въшка? Уж записах, но не намирам. Веро, вода и? Нещо което да забъркам сама у дома, а не да ходя до агроаптеката.

# 88
  • София
Пробвай с 1л. вода+1 с.л. сода за хляб+5 капки йод+ малко веро за прилепител. Облей отгоре до долу, под листата и почвата. Поне 3 дни поред.

# 89
Благодаря, имам всичко това у дома. Йод също. Не мога да разбера, защо вс година по това растение се полепват.

Общи условия

Активация на акаунт