Градинарство - моето хоби 24

• 31 935
  • 784
  •   1
Отговори
# 225
  • до най-прекрасния мъж
Bflmp, прекрасна поляна си имате, аз също си мечтая за нещо подобно. Вашата джунгла поне е красива, при нас гледката е трева и тръни до кръста, които през юли изсъхват и зад нея порутени къща и стопански постройки и огромни дървета.
Змийчетата при нас идват да се пекат на бетоновите площадки и котьо им вижда сметката и ни ги носи. Дворовете до нас като са обрасли, нашият бетон се напича лятото и ги привлича.
Имали сме на гости таралежчета. Бяхме виждали и костенурка, но тя изчезна някъде.
Поне това, което ме радва, е, че много птици гнездят в "джунглата", някои от които пеят прекрасно. Миналата седмица чух и кълвач.
Като е тихо, сме като в планината, нищо че селото е в горещата равнина.

# 226
Аз сях копър и моркови. А и краставици сложих в кофички. Доматите ми са за пикиране,но нямам никакви кофички повече. Мислех шишета от безалкохолно да режа. 😃 Ще го мисля.

# 227
  • Карлово
Аз сях копър и моркови. А и краставици сложих в кофички. Доматите ми са за пикиране,но нямам никакви кофички повече. Мислех шишета от безалкохолно да режа. 😃 Ще го мисля.
И кофички от мляко става.

# 228
  • София
Ще сея отново моркови, уж ранен сорт, ама ще станат наесен чак-ако изникнат, де.
Мисля да ги накисна за 24 часа, пък да видим дали ще се излъжат и да се разбързат.
Притеснявам се за мушкатата-досега винаги да били по стъпалата на външната стълба и съответно-под стрехата.
Намерих хубави пънчета, които сложих по дължината на алеята, и най-висящите са там вече.
Но, заваля и се чудя дали няма да ги повреди нещо!?

# 229
Да,това е лошото,че нямам. Ядем по 1-2 млека на седмица и не съм си събрала. 😃

# 230
  • Пеликания
Тиквичките, краставиците, морковите и ранния грах са ми изникнали. Вчера поваля малко, крайно време беше. Голяма суша е при нас. След седмица-две мисля да сея вече белите тикви, цигулките, дини и пъпеши.
В понеделник си взех от Лидл тройните саксии и в тях ще сея копър, магданоз и целина, да си имам вкъщи за по удобно.
Много съм тъжна, имаме две круши, едната изсъхна цялата, а другата 3-4 клона, как мога да я опазя?

# 231
  • Карлово
Виж  корените на изсъхналата. Преди години ни заминаха няколко ябълки, череша... и се оказаха някакви червеи, които се заселели в корените и ги унищожили.

# 232
  • София
Да,това е лошото,че нямам. Ядем по 1-2 млека на седмица и не съм си събрала. 😃
Тъй като и аз не си събрах достатъчно кофички за кисело мляко ползвах други два варианта.
Единият беше чаши за бира от Метро цял стек или по-скоро чаши за супа, по-широко е дъното иначе пак са 400 мл мисля.
Като не можех да отида да купя още такива по-големи чаши взех и стек чаши от 200 мл от съседният магазин.
Тъй като доматите ми не са особено големи не им е проблем и в тези малки чашки. Със сигурност е по-добре от таблите за разсад. Всички живнаха след пресаждането.
Ето това са чашите за супа като размер заедно с кофичка от кисело мляко -
Скрит текст:
А това е варианта с малки чаши, на фона на кофичка от кисело мляко -
Скрит текст:

На тази снимка съм показала значителната разлика на един и същи сорт домат, разликата е само в това, че единият е по-рано пикиран. В момента доматите в малките чашки са горе-долу колкото този в кофичката от кисело мляко на снимката, а в кофичката от кисело мляко или просто по-рано пикираните са към 15-20 см вече високи.
При мен в даден момент в таблите за разсад просто спряха да растат, не знам дали почвата е била причината или малкото простраство.

# 233
Да,тези чаши са идея. Ще видим дали ще се добера скоро до китайския магазин,там съм виждала всякакви размери. Благодаря ти много за помощта! 🤗
Чакайте да ви покажа едни теменужки пред входа на училището:
Скрит текст:

# 234
Поздрав от мен
Скрит текст:
Пулсатила вулгарис

Флоксът в пиков цъфтеж

Лаленца

Букети от градината

Много нахално мускари,превзело една армерия

Тая година и селските ми лалета хич не са ок, почвам да си мисля,че каквото е копало тунел до розата, им влияяе зле, защото 3/4 няма да цъфнат, та ще поръчвам соларни уреди днес. Нямам идея коя марка. Ако има някой доволен от някоя, да сподели.
Но тъй като ми липсва тяхната пищност,ще споделя една снимка от 2018,когато тъкмо се бяхме прибрали с новородената ми щерка,бяха прекрасно посрещане
Скрит текст:

# 235
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много сте хубави, цветни и слънчеви. Simple Smile Simple Smile
пулсатилата (котенцето) ми е на сърце много отдавна. Simple Smile слънце или сянка предпочита?

# 236
Еха,супер градинка! 🤗
Аз се борих с една къртица. 🙄 Вдига пред очите ми под новата розичка.

# 237
Благодаря ви ❤ Добри, котенцето в момента е в частична сянка от хвойната,която подава стръкове на снимката, иначе мястото е половин ден огрято от слънце, бих казала слънце или шарена сянка. Много е непретенциозно. Взимай при първа възможност 😁 аз от някакъв разсадник в Негован си го довлякох,идеален е за алпинеуми и държи на студ.

Anyyyone, ми те животинките не са виновни,ама пусто да се преместят малко😂

# 238
И от мен малко. Хостите се разлистват, много им се радвам. Днес получих бугенвилия, много е висока. Цариградското грозде вече има плодчета.
Скрит текст:

# 239
А мойто цариградско сега цъфти🤣

Общи условия

Активация на акаунт