Градинарство - моето хоби 24

• 31 946
  • 784
  •   1
Отговори
# 375
Добри,благодаря! Значи първото ще спра да скубя, с другото ще се боря ))).

# 376
  • В градината...
Това си е лопуш. Хората го скубят, има го на поляната, я у дома няма. Ще трябва да пръсна семена. Много го обичаме, май от всички зелении най-много върви.

# 377
  • Бургас
А може ли да препоръчате разсадник за цветя, от който може да се поръчва онлайн?

Зависи какво растение искаш, разсадник Нановски, Храсти, Клематис.бг /за клематиси/, Голденплантс, Брит Розако /за рози, но вече наесен/, Зелена пролет, а сакъзи, мушката и хризантеми от една жена във фейса, не и знам фирмата, казва се Петя. От луковици.бг само луковични, лалета, минзухари, мускари, анемоне - много красиво цвете има различни цветове и форми

# 378
  • Пеликания
Някой да знае защо краищата на спатифилума са такива? Дори и на новите има. Не стои на директна светлина.

# 379
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сух въздух. пулверизирай. Simple Smile

# 380
La_Valletta, дръвчето какво е? Много е готино.

# 381
А за подправки може ли да препоръчате сайт?
Всъщност как е по-добре да купя семена или разсад? Семената в кофичка ли да засея или направо в земята? Много въпроси, ама като го правя за първи път нищо не разбирам Sad

# 382
La_Valletta, дръвчето какво е? Много е готино.
Реа, японска върба е.

perunika, какво правите с него? Мен ме е страх да го ям, но съм любопитна.

# 383
От семена (в саксия) най-добре ми се развиват босилек и кориандър. Босилекът го местя като израсте, но кориандърът трябва да остане, където е насят.

Нямах кой знае какви успехи с магданоз и копър. Много малко ми поникнаха от семената, засяти на предвидените места. Оставих ги да се саморазмножат. Сега растат на двора, където сами са решили. Тази година се преместиха под пролетните цветя на сянка и са в изобилие Simple Smile.

Мента / розмарин / риган / мащерка / градински чай / лавандула купих в саксийки и засадих веднага в двора. Имам ги от години, успешно зимуват навън и завземат територии.

Всичко е купувано от супермаркети и магазини тип Хоум Макс, Бриколаж и подобни.

# 384
Засадих над 60 корена домати, различни вода, имам още вада и половина но нямам разсад. Сега се притеснявам, че започна мн силно и гадно да духа. Дано не излезе буря, защото вс ще е леш....

# 385
Лопуш/лапад се готви като спанака. На мен ми харесва повече лапада. На супа,с ориз или киноа/лимец/ризото, на баница,варианти много.

Anyyyone, много да те радва🤗 много нацъфтяла беше, чак полен по листенцата имаше. Аз засадих моята, да видим дали ще й хареса на балкона при кактусите 😁

# 386
Утре ще й обърна подобаващо внимание. 🤗
Хора,тези къртициии направо ми разказаха играта на цветята и градината. Морковите са се показали,обаче по цялата дължина на лехата е тунел от долу. 😣 Понеже поливам,за това ходят там. Един резник от роза имах от есента,който се разлисти и се беше хванала,намерих я изровена,сега вече е и изсъхнала. Отделно одеве ни гостува една приятелка с детенцето й,което стъпваше постоянно в цветята,а моето дете му се караше,че гази цветята на нейната майка. 🤣 Спъна се в новата малка роза,добре,че не я счупи. После си изсипа течността за сапунени мехури на касиса... Абе нямам думи. 😁

# 387
Споко,ще оцелее касиса,ако не, ще ти пратя наесен резници 😉 къртиците и на мен са ми разорали билките. Още не съм поръчала соларки,на заплата ще е наложително.

# 388
А който няма заплата ,гледа и се ядосва. 😃 Касисчето ми е от преди месец,много добре се развиваше,ще го видим. Надявам се да няма поражения.

# 389
Anyyyone, поне няма да хване въшки! Аз от три седмици обикалям и сапунисвам наред, с надеждата да изчезнат гадовете... Wink))

Общи условия

Активация на акаунт