Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 710
  • 713
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, не мога да преценя ритничета ли усещам, или болка? От ляво и дясно редуващи се, под пъпа и сякаш близо до яйчниците, в 17 към 18 гс съм. Прорязва ме за секунди. На преглед съм след празника, това ме успокоява. Никакви други неразположения нямам. Споделете мнение, благодаря! Simple Smile И се пазете!

# 136
Момичета, не мога да преценя ритничета ли усещам, или болка? От ляво и дясно редуващи се, под пъпа и сякаш близо до яйчниците, в 17 към 18 гс съм. Прорязва ме за секунди. На преглед съм след празника, това ме успокоява. Никакви други неразположения нямам. Споделете мнение, благодаря! Simple Smile И се пазете!

На мен ми се случва когато правя нещо рязко, напримвр когато ставам вечер от леглото. Доктора каза, че на бебето нищо му няма, просто да коригирам движенията... трябва всичко да правя по плавно иначе мен ще ме боли... 😒

# 137
Здравейте и от мен! Присъединявам се с термин на 25.09 и евентуално чакаме момиченце Simple Smile
По отношение на това издуване-
На мен ми се появи преди няколко дни. Забелязях как просто едната ми половина от дясно на корема, ниско под пъпа стои като твърда подутина. Не съм забелязала да се отпуска, сякаш винаги е твърда, но днес ще наблюдавам. Мислех, че това е вече нарасналата матка, тъй като съм слаба доста. Не знаех, че може да са контракции.

# 138
  • Terra incognita
Контракциите са стягане и втвърдяване на корема за няколко секунди, след което се отпуска. Ако стои издуто от едната страна можр и бебето да е, не знам вече 🤷‍♀️😅

# 139
И при мен не продължава това втвърдяване дълго, даже не знам дали е втвърдяване. Наистина може и бебето да застава от едната страна. Поуспокоих се поне като писахте и явно не се случва само при мен, може да няма нищо притеснително. Днес се наспах и положението е по-добре. Вчера може и да съм си дала повече зор с тренировката и ходенето. Днес ще почивам. И аз за щастие съм на преглед точно след Великден, но ако и днес нещо ме притеснява, ще звъня по телефона за всеки случай. Аз съм и доста дребна и може и от там по-силно да усещам всичко това сега.
JaSssi, мерси за споделените книжки, аз също се чудя какво да си взема скоро малко да се образовам. Simple Smile

# 140
Момичета, как се движите с килограмите. Знаете ли към този момент, колко е нормално да се качва. Днес направо се стресирах, когато се качих на кантара. Вече съм +6кг в 19г.с.
Уж внимавам с храната, но... е и позволявам си от време на време и малко по нездравословна храна.

# 141
Моят преглед беше в понеделник. Тогава се претегли за първи път откакто съм бременна - качила съм 2 кг. Преди да забременея бях 54. Отговаряше на 18г.с. На мен ми каза, че по принцип 500 гр. на седмица е нормата да се качва.

# 142
  • Terra incognita
Аз вече съм + около четворка 😆
Хич не ми готино да виждам цифрите на кантара, внимавам с какво се храня, ама каквото такова. Страх ме е да не ме мъмрят на жк.

# 143
Да, да и мен това ме е страх, главно да не е свързано със захарта, че попринцип си я поддържам високичка и сега не знам. А повечето кг съм ги качила за около един месец.

# 144
А и в това извънредно положение е нормално да качим повече кг. Моите колежки ми се оплакват как те са качили, та ние ли няма..дето сме бременни

# 145
  • Terra incognita
Ами нормално е. Задържаме вода, метаболизмът малко се забавя, матката расте, плацента, води, бебе, е, сега не са много като тегло до този момент, но ще започнат много да растат и да оказват влияние върху теглото.

# 146
  • Пловдив
Последно бях +4 кг, но сега оставих кантара у нашите 😂 /иначе всяка сутрин първата работа на кантара 🙈/ за сега аг не ми мрънка, гледам сама да се стопирам, че почна ли да качвам и става мигновено.

# 147
  • Варна
Относно болките аз усещам пробождане ниско долу за секунди, но мисля, че не е контракции и понеже е рядко даже забравих да питам доктора. С предната бременност контракциите ме почнаха по това време и пиех магнезий. Докторът ми казваше да се спра малко, понеже аз ходех наистина много им пеша.
Относно козметиката аз се мажа с кокосово масло. Заради гаденето повечето козметики не ми понасят като миризма. Но...моят корем е нацепен от първата бременност, въпреки че тогава се мажех редовно със скъпа специализирана козметика. Така че сега нямам много надежда да го опазя, но сякаш не ми и пука толкова 😄
Относно кг - нямам кантар вкъщи и ми е много добре 😃😃😃При доктора се тегли последно преди около 1 месец и не бях започнала да качвам, но аз в началото не ядях. От тогава насам обаче се тъпча с различни неща, пък и с това стоене вкъщи очаквам другата седмица доктора да ме строи на кантара 😃

# 148
Аз последно като се мерих, преди 3 дни бях с един килограм отгоре, но с това застояване очаквам сега тепърва да започнат да се трупат.
Днес нещо ме хващат лудите и реших да звънна на проследяващата лекарка за всеки случай. Изписа ми Магнерот 2 пъти по 1. Дано помогне.. и аз знам, че много се филмирам и обръщам внимание, но за всеки случай реших да взема някакви мерки.

# 149
Аз не съм особено слаба, поради което и не качвам особено много кг. Предната бременност започнах на 66кг, свалих на 63кг и завърших на 73кг. Сега подозирам, че пак ще р нещо такова. Започнах на 66-67кг, свалих до 62кг и още не качвам в 17г.с. Не ям много, но пък въглехидрати бол. Имам и белтъчини, както и плодове и зеленчуци в менюто, но те са в допълнение на въглехидратите, не вместо тях 😉

Общи условия

Активация на акаунт