Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 716
  • 713
  •   1
Отговори
# 150
На първа страничка Jasmin е качила един калкулатор за тегло на бременната според килограми и височина. Аз до момента съм качила 5 кг, но пише че към 17-18 седмица мога да кача още 2- 3 кг.

# 151
На първа страничка Jasmin е качила един калкулатор за тегло на бременната според килограми и височина. Аз до момента съм качила 5 кг, но пише че към 17-18 седмица мога да кача още 2- 3 кг.

Пробвах да видя какво ще ми каже и на мен калкулатора, но нещо не ми се струва ок. Дава ми, че до края на бременността трябва да съм станала 60/61 килограма. Аз преди да забременея бях 43. Това означава да кача почти 20 кила, което ми се струва твърде много за ръста ми и нездравословно. На мен на първата фетална ми казаха, че е необходимо до края на бременността да кача мин. 6 килограма. Наистина е индивидуално и зависи от ръста на човек според мен. Аз съм наистина доста ниска, за един по-висок човек тези килограми например ще са малко.

# 152
Аз съм качила 3 кг от началото на бременността 🙈 Основно в корема, някак си все още се побирам в едни дънки.Все още не съм си купувала дрехи за бременни. Пробвах един клин , но ми бе много неудобен и не го взех. Преди извънредното положение бях до мола и си взех няколко по широки рокли от Мохито и Reserved.Аз съм в 17 с.+4 д.  и от около една седмица усещам мъничето , като си легна, но не всяка вечер.

# 153
По този калкулатор съм точно в граници 😂 Иначе съм около 5кг + с това седене вкъщии ужас.. Иначе правя доста разходки всеки ден с кучето сутрин и следобяда цялото семейство... Как изглеждах с първата бременнист и сега.. Разликата е фрапираща, ама бебо да е добре, после ще отслабвам Simple Smile

# 154
Аз съм с +4кг 🙂. С първата бременност бях 47кг и качих 17кг, но имах много болки в таза и кръста. Имала съм случай да не мога да се изправя след навеждане.

# 155
Кое тегло да сметна 🤔 това което АГ ми записа първият път. Бях свалила след положителния тест. Според калкулатора имам още 10кг за качване, ами отивам да ям козунак 😄
Вече съм +3кг, надявам се като бягам по цял ден след моето диване да не кача много. Но пък си ям основно въглехидрати.

# 156
Аз съм с +4кг 🙂. С първата бременност бях 47кг и качих 17кг, но имах много болки в таза и кръста. Имала съм случай да не мога да се изправя след навеждане.

И на мен вчера ми се случи нещо такова. Започна като пронизване и мина по цялата линия на таза и крака. Все едно върви ток. Доста стряскащо усещане и продължи известно време, докато утихне. Днес усещам пак леко напрежение и болка в таза и крака. Имало ли е нещо, което все пак ти е помагало, да го имам предвид, ако това състояние се повтори или зачести?

# 157
В 17та седмица съм +2 кг., качени за последния месец на извънредност. Почти не ям хляб и въглехидрати, но заседяването определено ми се отразява, колкото и да се старая да излизам всеки ден

# 158

И на мен вчера ми се случи нещо такова. Започна като пронизване и мина по цялата линия на таза и крака. Все едно върви ток. Доста стряскащо усещане и продължи известно време, докато утихне. Днес усещам пак леко напрежение и болка в таза и крака. Имало ли е нещо, което все пак ти е помагало, да го имам предвид, ако това състояние се повтори или зачести?
При мен болката продължава с дни. АГ ми препоръча да мажа ниско кръста съвсем малко с Бенгей или нещо подобно веднъж на ден. Гледала съм и клипчета с упражнения, които да отпускат, но е трудно когато те боли да ги правиш.

# 159
Според калкулатора и аз съм в норма. До края на бременността ми показва покачване до 67 - 70 кг. Т.е. според него трябва да кача най-много 16 кг., най-малко 13.
Имам една приятелка клечка, направо даже дрехите ХS й бяха големи. 2 бременности имаше и през двете след около 6 месец беше на диета, защото много бързо качвала. Тя ми каза тогава, че слабите качвали повече, пълничките можели да качат по-малко. Абе какво да ви кажа. Ще слушаме лекарите и каквото трябва ще правим.
Ние днес боядисахме яйцата и станаха много красиви
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 17:02 от Jаsmin

# 160
  • Пловдив
Според калкулатора ми остават 5 килограма 😂😂 ок спирам хляба и газираното  какво да се прави 🙈🤷‍♀️🙄😂.

# 161
  • Terra incognita
Не искам да ви плаша, ама тепърва предстои голямото качване на кг 😅

# 162
  • Пловдив
Аз с моите в чудо се видях, миналата година отслбвах за сватбата, сега си ги върнах почти 🤷‍♀️. Надеждата ми е лятото да карам на повече плодове и зеленчуци иначе ще станем бухтички. /мъжа ми и той отказа цигарите и кажи речи бременеем заедно/
Важното е бебо да е добре 🤗

# 163
Момичета, изписали сте света 😁
Жасмин, страхотна темичка ❤
Виждам, че обсъждате килограми. Аз вече съм +3, но ме е страх да не кача много, защото си забременях пълничка. А и захар, кръвно.. не искам тези екстри.
При мен абсолютно нищо ново. Бебчето расте, от 2 дни усещам ритничета и много им се радвам ❤ на 24 съм на ФМ и ще видим там дали всичко е наред.

# 164
С килограмите е сложно, в тези дни на стоене вкъщи и хапване
 Аз съм +2кг, почти, защото свалих няколко от полож. тест, с гаденето цял февруари. А предният път от 55и малко, станах 49и накрая 65, мисля. Но е права Вики,  качването тепърва предстои, а лятото и задържани на вода.... важното е, че сложих козунаците във фурнатаа Grinning
Моля за съвет,  имам сериозна разширена вена (близо 10год.), предната бременност лятото ми.посиня прасеца в 8ми месец от капиляри и от нея. А сега още от 17г.с. положението е зле. Кажете някой лек, знам за детралекс гел, нз дали е безопасен обаче. Гинеколога вика питай съдов, съдовия вика, консултирай с АГ. Иначе аз.съм си за операция след раждането, ама до тогава FlushedConfounded

Общи условия

Активация на акаунт