Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 36 317
  • 713
  •   1
Отговори
# 555
И аз мисля да е с обикновенни гуми. По голям комфорт за детето се създава с помпащи, подходящи за са нашите улици, но ме спира това, че майки многократно са споделяли, че са пукали гума в най-неподходящ момент и ако няма наблизо вулканизатор, трябва да звъниш да те прибират.

# 556
Привет, момичета. Вече би трябвало да съм  20към 21 гс, бях на преглед миналата седмица последно, и последните 4 дни не усещам толкова бебето, но още съм на етап пърхане-къркорене и то май само сутрин. /даже не съм убедена, че е бебето последните 4 дни/. Вие колко пъти на ден го усещате и само с пърхане-то ли е? Така се бях надъхала след положителното мнение на лекарката миналата седмица, че бремеността е ОК, да започна прегледи през седмица, а не както до сега - всяка седмица, сега не усещам нищо, а вече е късно тази седмица за час да запазвам..... направо не знам , параноя сигурно развивам..... 😤😤😤

# 557
Здравейте ! Бях на ФМ преди няколко дни и ми поставиха диагноза
 олигохидрамнион (малко количество на околоплодни води ). Моля ако някоя от вас се е сблъсквала с такъв проблем да сподели опита си.
Не съм се сблъсквала, но по едно време ме гонеше параноята, че ми изтичат. Твоят случай за щастие не е такъв, но бях гледала хора, на които им изтичат в последните месеци и за да отложат малко и да успеят да възстановяват някаква част от водите, са им предписали да пият подсладена вода и протеини. Аз съм с леко завишена вода и ми казаха да си следя захарта да не надвишава 4,8 на гладно. Явно повишената кръвна захар повишава количеството околоплодни води. Но каквото и да ти разправяме, най-добре лекар да ти каже какво да правиш. А самият специалист по фетална не каза ли какво да правиш? Успех и дано всичко е наред!
Привет, момичета. Вече би трябвало да съм  20към 21 гс, бях на преглед миналата седмица последно, и последните 4 дни не усещам толкова бебето, но още съм на етап пърхане-къркорене и то май само сутрин. /даже не съм убедена, че е бебето последните 4 дни/. Вие колко пъти на ден го усещате и само с пърхане-то ли е? Така се бях надъхала след положителното мнение на лекарката миналата седмица, че бремеността е ОК, да започна прегледи през седмица, а не както до сега - всяка седмица, сега не усещам нищо, а вече е късно тази седмица за час да запазвам..... направо не знам , параноя сигурно развивам..... 😤😤😤
Ако на прегледите всичко е наред и кръвотокът е в норма, няма от какво да се притесняваш. Както коментирахме и по-горе, много зависи как ти е разположена плацентата, наличието на мазнинки около корема ти, а и в някои дни бебето просто го мързи повече от други Grinning То си е човече, нека не забравяме Grinning

# 558
Здравейте момичета, следя ви редовно ,но все не ми остава време да  се включа с коментар. Да си дам и аз скромното мнение за количките, все пак ще я ползвам за 3ти път Wink . Предишните 2 пъти ползвах модел на Чиполино, вече го няма, но като предимство мога да изтъкна сравниелно големите, непомпащи се гуми. Цяла дръжка, когато са 2 отделни не може да се бута с 1 ръка количката. Нямах твърд кош за новородено, самия кош се свиваше с колани и се превръщаше в летен, така след 5-6 месец не се чудиш къде да го прибереш.Летния кош се завърташе и в двете посоки на движение на количката, което е доста удобно в началото-бебетата хем искат да гледат света навън, но и мама да е пред тях.Така и не си купих отделна лятна количка, пробвах различни, но все не ми бяха удобни, бяха по-ниски от комбинираната и по-тесни за детето. Коша за багаж беше доста голям. Сега 10 години след покупката и пак бих избрала подобен модел.

# 559
Всъщност се замислих нещо за количката. Като родим септември почти няма да ни трябва за зимата зимния кош. Къде ще ги изкарваме по студовете, а тук и мъгли падат? Дали да не търся само лятна количка, защото излизането ще започне най-вероятно през март месец. Вие как мислите?

# 560
  • Terra incognita
Еее, чак март? Абсурд. Бебетата имат нужда да се срещат с външната среда, имат нужда от чист въздух, а също така студът не е никаква пречка, а напротив- закалява. Бебе не се извежда единствено на мъгла, вятър и дъжд. Аз съм си го извеждала почти всеки ден, макар че и тук падат много мъгли. Това е полезно за закаляването на имунитета, а също така за събиране на вит Д, през зимата също има слънчеви дни.

# 561
  • Варна
Всъщност се замислих нещо за количката. Като родим септември почти няма да ни трябва за зимата зимния кош. Къде ще ги изкарваме по студовете, а тук и мъгли падат? Дали да не търся само лятна количка, защото излизането ще започне най-вероятно през март месец. Вие как мислите?

Това е доста индивидуално в голяма степен решение на родителите. Моят син е роден на 17.08. Извеждах го всеки ден през зимата. През деня не искаше да спи вкъщи, спеше идеално в количката. Обличах го топло, аз се опаковах добре и излизахме. Като е дъждовно е най-кофти, но и в дъжд съм излизала за по-малко ако се задържи дълго. Въпреки това аз тогава нямах зимен кош - използвах напълно легналото положение на количката и зимното чувалче. Този път обаче реших да взема и зимен кош.

# 562
Септември си е още топло, дори лято.
Ако трябва сега да сменя количката ще си взема без зимен кош (каката не го харесваше и плачеше). Бих търсила лека количка с напълно легнало положение.

# 563

Темата с количките наистина си е наука.. 😀 Според мен е важно да ти е маневрена и удобна за управление, а и за бебчо естествено да е комфортна.. Аз лично мисля, че зимния кош ще си е необходим, дори до средата на ноември времето ще е окей за разхождане.. А има и такива зимни, които просто се трансформират по някакъв начин и стават летни (онзи ден попаднах на такава) може нещо такова да намериш Simple Smile

# 564
  • София
Ако количката не е много проходима, зимата може и да не се ползва (защото няма да върви просто), но зимен кош няма. Има кош за новородено, не знам това зимен откъде е дошло. Вече дали да е един трансформиращ се, или отделни, си е избор на родителите.
Нашата има отделен кош за новородено, с матраче, с тапицерия отвсякъде и подходящ сенник. Не мога да го сравнявам изобщо с пълното легнало положение на другия кош. Да не говорим колко хубава работа ми е вършил и вкъщи да оставя бебето за малко, или дори за спане ако се наложи някъде а не сме подготвени с кошара.
Вярно, голям е и го съхраняваме на вилата, но пък съм 100% сигурна че е удобен за бебето.

# 565
  • Terra incognita
И аз съм на мнеие, че кошовете 0-6м са много удобни и по- сигурни. Особено зимата са много по- защитени от неблагоприятни условия, отвсякъде е завет, има и една част, която се прикрепва с цип отгоре и служи за допълнителна защита.

# 566
Sisseto Zheleva, по повод въпроса ти за BABY DESIGN. Вчера с ММ решихме да отидем в няколко магазина и да разгледаме колички, креватчета, това- онова. Аз бях харесала две полски колички. Едната и на живо много ми хареса. Но от магазина ми препоръчаха и на BABY DESIGN. Казаха, че от отзиви от майки изглежда са най-здрави и могат да изгледат и 3 деца. Тази, която ми я предложиха имаше най-много екстри от тези, които аз харесах. Все още съм в чуденка.
Иначе по-темата като цяло с количките, аз нямам опит ама мисля, че коша за новородено си е задължителен. Даже количките, които аз харесах гледах да може това отпред (ох не знам как се казва), което е на покривалото на крачетата да може да се изправя колкото може повече и да закрива бебето. Така зимата като излизаме детето ще е по-изолирано - поне аз така си мисля де Grinning
ММ го притесняват помпащите се гуми и по-скоро ще се спрем на нещо с платмасови или там какви са.
Аз си мислех, че за летните кошове е хубаво да има пълно легнало положение. В един от магазините обаче гледахме количка,която има чупка, т.е гърба е изправен, а при крачетата има чупка и все едно те се сгъват. Не знам дали го обясних много добре. Мен лично това ме притесни, а продавача каза, че това била позиция, която се препоръчвала, защото махала напрежението от гърба на бебето. Вие какво мислите за това? До колко е удобно по-голямо дете и бебе да спи с краката нагоре?

# 567
  • Варна
Зайка_Байка,
Благодаря за инфото за Baby Design. Много се чудя аз дали да взема тази, която ми предлагат поне за първите месеци, пък после да му мисля. Моделът мисля, че е Lupo.
Относно това, което обяснваш аз мисля, че те разбрах и имах същия казус вчера като гледах колички - cossato, cam и easywalker мисля, че бяха марките в магазини, чиито летен кош е така с една позиция и всъщност целия се мести в легнало положение крачетата стоят леко сгънати. За мен също е много странно, но и на нас продавачката ни обясни, че така били "по-скъпите и хубави колички". Доказано било, че е най-удобната поза...е аз явно съм задръстена, но не го възпроемам и май ще си заложа на стандартна количка, при която им различни позиции на облегалката, вкл. напълно легнало положение. Аз си харесах една марка гръцки колички, не бях ги чувала - Torro Babe Stars - доста прилична цена и отговаря на изискванията ми, но имам още време да мисля, така или иначе имам вариант с Baby design-a.

# 568
По темата за количките, те са с кош за новородено 0-6м и 6+ няма общо с лято и зима.. Детето, като започне да седи около 6м не иска да седи в новородения иска да гледа навън, ние купихме чувалче много топло и удобно. Септември си е топло и ще се излиза, синът ми е януарско бебе и от 2рата седмица е навън всеки ден (щеше и по- рано не времето не позволяваше) За това е хубаво количката да има голям сенник (той пази освен от слънце и от вятър и тн..) и покривалото за крачета също покрива доста и пази. Супер доволна съм от нашата, с пампащи се гуми е, два пъти сме пукали, но ние ходихме по гори с нея и там от борчета..

# 569
Sisseto Zheleva, ние същоя видяхме тази чупка  на easywalker (наши познати са взели такава и искахме да я видим. Аз лично не мога да го възприема това ама има още време за мислене.
mommy_v, вашата количка каква е? Хубаво е когато има отзиви и конкретен модел, който е използван и доказах.

Общи условия

Активация на акаунт