Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 36 304
  • 713
  •   1
Отговори
# 585
И аз от темата разбрах за гумите, хич не знаех, че има различни видове - гуми и толкоз Grinning
Иначе аз също мисля да си го изкарвам зимата, а и ако е като тази зима - без сняг и кой знае какъв студ няма защо да се притесняваме за проходимостта.

# 586
Колко дни след раждането ще извадите бебето навън?
Каката беше зимно бебе, не помня колко студено е било. Минаха поне 30 дни, беше слънчево и топличко, когато я извадих за няколко минути. Свекървата не беше доволна 😅
Но едно лятно- есенно бебе не виждам причина да го лиша от хубавото време.

# 587
  • Чикаго / София
Колко дни след раждането ще извадите бебето навън?
Каката беше зимно бебе, не помня колко студено е било. Минаха поне 30 дни, беше слънчево и топличко, когато я извадих за няколко минути. Свекървата не беше доволна 😅
Но едно лятно- есенно бебе не виждам причина да го лиша от хубавото време.

Ако времето позволява, още на следващия ден след изписването ще спи навън.  Тук изписват майката и бебето на следващия ден след раждането, така че ще е на 2-3 дни Simple Smile

Малката ми дъщеря е родена Август - започнах да я извеждам още на следващия ден след изписването ни от болницата.
Голямата е родена Декември - за пръв път я изведох 2 седмици след раждането за мъничко. Преди това бях започнала да я показвам навън на балкона по 5-10-15 минути всеки ден. Увеличавах по-малко - завита и екипирана.

# 588
  • София
Моето беше мартенско бебе, на 5я ден вкъщи бяхме на разходка. Сега в по-хубавото време може да не изкараме и толкова затворени вкъщи.

# 589
  • Terra incognita
Най- вероятно веднага ще започнем с разходките.

# 590
Живот и здраве всичко да бъде наред и ще сме веднага навън. Синът ми е януРско бебе и излезе около 20 ден, само защото тогава бяха едни ураганни ветрове и бури, та наистина не беше За хора навън, камоли за бебе Simple Smile

# 591
  • София
Зайка_Байка,
Благодаря за инфото за Baby Design. Много се чудя аз дали да взема тази, която ми предлагат поне за първите месеци, пък после да му мисля. Моделът мисля, че е Lupo.
Относно това, което обяснваш аз мисля, че те разбрах и имах същия казус вчера като гледах колички - cossato, cam и easywalker мисля, че бяха марките в магазини, чиито летен кош е така с една позиция и всъщност целия се мести в легнало положение крачетата стоят леко сгънати. За мен също е много странно, но и на нас продавачката ни обясни, че така били "по-скъпите и хубави колички". Доказано било, че е най-удобната поза...е аз явно съм задръстена, но не го възпроемам и май ще си заложа на стандартна количка, при която им различни позиции на облегалката, вкл. напълно легнало положение. Аз си харесах една марка гръцки колички, не бях ги чувала - Torro Babe Stars - доста прилична цена и отговаря на изискванията ми, но имам още време да мисля, така или иначе имам вариант с Baby design-a.

Не съм ти видяла въпроса за Baby design, но аз имам точно модела лупо и съм доволна. Пиши ако те интересува нещо конкретно.

# 592
Момичета имам въпрос относно извеждането на детето. Чувала съм, че 40 дни не се извежда и не се канят гости у дома. Защо е това имате ли идея?

# 593
  • Terra incognita
Това са чисти суеверия, понеже едно време детето се е кръщавало на 40 ден и се е вярвало, че до тогава няма кой да го защити от лоши очи, помисли и нечисти сили.
Иначе, за каненето на гости и аз не бих канила, не за друго, а защото ме е страх от вируси.

# 594
Относно количките, не се включвам защото си имам от каката, а и евент. познати ще ми дадат тяхната, ако закъсам. Моята е с обикновенни гуми, но си има всички кошове, коривала, удобна ми е, хем амортисьорите и са доста използвани вече. Трудно може да се прецени само в магазина дали ще е удобна количката, а и за всеки е различно, така че малко на късмет и на харесване си е.
За усещането да кажа и аз, втора бременноста, в 20 г.с. съм, но младежът явно е доста поспалив/срамежлив и нямам много усещания. Сутрин като се събудя в първите минути, дори и по-гръб като съм, направо все едно няма нищо.... нз други дали са така.
А за извеждането и суеверията, и аз съм ги чувала, но мисля че е нереално да не го изведе човек. Каката е края на август, мисля че след седмица от раждането я изведохме, защото бях секцио и първо докато се приберем и докато се поокопитя, но разходките навън са си супер. Ест., не съм я срещала с други хора, това е част от суеверието, което повече спазвам, в смисъл, че заради вируси и т.н. предпочитам да поотрасне поне месеци и тогава да идват гости.
А самото суеверие идва от старите времена, когато майката и бебето се считат за нечисти до 40я ден, докато не им четат молитва, а и заради цикъла на жената, защото се чисти (с лохите) и не трябва да се появява в обществото. Ама това са си доста стари разбирания.

# 595
За мен това са суеверия само. Макар че и аз малката я изведох точно на 40-я ден за да я заведа до църкрата. Просто ме беше страх защото беше много мъничка ( 2,200 ни изписаха). Спомням си че бях ходила до магазина и една позната продавачка така ме нахока. Тя е арменка и ми каза че освен бебето а и майката не било трябвало да излиза преди 40 ден. Питах я защо ( може малкл грубо да прозвучи) и ми каза че земята все още не се била затворила и сме били с 1 крак в гроба. Извинявам се още веднъж да израза, но това и бяха думите.

# 596
  • Terra incognita
Преди 200 години бременните, родилките и новородените може да са били с единия крак в гроба, но все пак живеем в 21 век.

# 597
Преди 200 години бременните, родилките и новородените може да са били с единия крак в гроба, но все пак живеем в 21 век.
Така е. Аз просто споделих какво ми каза, иначе невярвам

# 598
Момичета, минавам да се похваля, че вчера мина и нашата ФМ. Момъкът е чудесен, всичко си има, много палаво момче, голямо въртене беше. За сега всичко е перфектно, много съм щастлива, че успях да го видя и на 4д (има моето носле). Много по-реално ми стана като го видях, че си е вече малко човече Heart 370гр, 20та седмица. Докторката каза, че върви идеално с теглото, точно в норма, но ме посъветва ако продължава да се развива така, към 9 месец да спра хляба, че ако се роди 3.500 не знаела как ще успея да го родя (аз съм с по-тесен таз) Grinning

# 599
  • Пловдив
По въпроса с извеждането, аз не мисля да затворя детето у нас. Ще излизаме на двора стига времето да го позволява. Това с хората ще го спазя, не само от суеверие, но и при толкова малко бебе всеки с капка мозък не би отишъл, а и като цяло не обичам да има много хора около мен 🙈

Общи условия

Активация на акаунт