Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 36 292
  • 713
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Това с 40-те дни не е от времената, в които бебето се е извеждало на разходка, завито с одеяло, в количка с всякакви защити от външните условия. Детето и майката са имали толкова време преди да се върнат на нивата/към къщната работа и тн Wink
40 дни в днешно време, особено лятото са рецепта за следродилна депресия според мен (разбира се ако всичко е наред здравословно).
Иначе трябва да перем на ръка, дрехите да не замръкват навън (не знам за сушилнята как стои въпросът), да целуваме детето само като спи и още и още.

# 601
Днес мина и моята фетална морфология. Всичко е наред с младежа- казаха, че е застанал в много добра позиция за прегледа, но му видях личицето само в профил. В момента е 420гр.  в 20 с.+4 дни. Плацентата още ми е по- ниско , но засега не виждат проблем. Дано се вдигне. За извеждането- аз също не съм суеверна и се надявам, ако всичко е наред и времето позволява да го изведа към 10-тия ден.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 15:42 от Elsi_b

# 602
Браво за чудесните новини, момичета Flowers Hibiscus

Аз днес бях на преглед и изследвания. Кръвното ми 80/50. Кг. ми +4 вече. и нося дънки за бременни вече. Малкото расте Blue Heart Утре ще си избираме халките за сватбата живот и здраве и да стискате палци бързо да си намерим. И може би ще разгледаме колички.

По темата с излизанията - ние имаме огромен двор и може да излизаме и преди разходките първо на двора. С племенниците ми започнахме да излизахме 1 седмица след раждането, но беше мъкнене на термоси и шишета.. а и ние излизахме за по цял ден кажи-речи. Но те живеят в града, а ние сме на село и това има значение в разстоянията Smiley Сега ще видим какви ще са обстоятелствата и как ще се развият нещата.
 А тези суеверия аз даже не съм ги чувала. Знам, че се ходи на 40тия ден в храма, за да го представим на Бог. Дрехите ще ги пера в пералня, ще ги суша в сушилня, даже ще купя дезифектант за дрехи, който се сипва в пералнята, за да не ги гладя. Аз и сега с него пера де, че не съм много по гладенето

Бети, тази количка има ли отделен кош за новородено, или си е само така?

# 603
Жасмин, количката е с кош за новородено и кош за след 6 месеца. Аз сложих линк само на този за след 6 месеца, но има и варианта, който спомена ти, да се вземе само този и да се купи допълнително чувалче за през зимата, тъй като има напълно легнало положение.

Имам приятелка с близнаци с пег перего и там няма кош за новородено, те се родиха зимата сега Януари, изкарва ги с чувалчетата за количка, тя има напълно легнало положение.  Ако искаш по бюджетен вариант според мен това не е лош вариант. Най добре на място някъде да идеш да разгледаш ако още не си, на повечето места са доста любезни и обясняват много, онзи ден за една количка ни обясняваха около 1 час Laughing

# 604
Много ти благодаря за информацията. Ще видим във физическите магазини коя количка ще харесаме и после вече ще знаем каква да търсим по интернет сайтовете. Тази специално и на мен ми харесва, но искам да я видя на живо

# 605
  • Варна
Това с 40 дни мисля, че е по-скоро от религиозна гледна точка или суеверие и аз не знам. С първото ми дете като се прибрахме и педиатърката дойде вкъщи на посещение, самата тя каза да започнем по-малко на терасата и след седмица да излизаме навън Simple Smile

Аз днес си пуснах кръв и урина, но не съм коментирала резултатите с АГ, тъй като другата седмица съм на преглед и тогава ще ги разгледа. Хемоглобинът ми е 106, което не ме изненадва. С първата бременност си ми вървеше нисък, още не съм започнала да пия желязо. + занижени еритроцити и хематокрит, което мисля е свързано с хемоглобина. СУЕ ми е високо, но това също мисля е нормално за бременност. Повече ме притеснява кръв и бактерии в урината Sad . Чудя се дали да не пусна още една преди прегледа или направо урокултура, че хич не искам да пия АБ, а си мисля, че това ще ми предпишат.

Jasmin, имате ли дата за сватбата?

# 606
Аз също уикенда мисля най- накрая да отида да разгледам колички, защото само онлайн е трудно да се ориентира човек. Засега обмислям варианта и да поръчам от Англия- тъй като правят доста добри намаления на по- висок клас колички и ще мога да се вместя в 1000 лв с коша за новородено и кошницата за кола.

# 607
Офф, и на мен ми излязоха половината изследвания. Еозинофилите в кръвта са завишени, а в урината имам белтък, левкоцити и плоски епителни клетки.. Направо вече не знам.. В понеделник трябва да отида с изследванията при лекарката да ми каже какво следва

# 608
  • София
Сисе,
при мен излезе кръв в урината (повишени еритроцити). Следящия АГ ми изписа лекарство, оттогава болките, които мислех че са в яйчниците, изчезнаха. Стерилната урина е чиста, МБ също, бях и на уролог - всичко е наред. Явно от притискането се получава (аз съм месец след вас, но съм с двуплодна бременност).
За ниския хемоглобин АГ ми изписа желязо да пия.

Жасминче,
еозонофилите се повишават при алергична реакция. Да си на терапия с фракси?

# 609
Моята бебешка количка беше с помпащи гуми (аз съм на 32г) не са нещо ново... Simple Smile даже си спомням как накрая се спускахме по баира на село само с багажника за багаж бяха много здрави колички...

1вата ми беше с помпащи гуми - camarelo carera много удобна, спуках 1 път гума защото ми надуха гумите на 1 бензиностанция на макс а беше ляго и тя се сцепи на 2направо... Сега съм си харесала Buba с не помпащи гуми.
Но не само гумите са важни, багажника, ако се загледате дори има разлика в покривалата за крачета на летния кош, някой колички са с поне 10см разстояние м/у сенника и там където се закрепя и детето остава на ветрилника... Постоянно излизат някакви нови модели и не бързам с тази покупка...

Аз имах лятно бебе изкарах я след 10тия ден ... най много. При нас зимата идва през февруари в последните години. Така че мисля всички кошове ще ми свършат работа...

# 610
Дели, да. на терапия съм. Това и в листовките видях, че го пише и лекарката ми каза, че е от това - стават ми топчета и от Фракси, и от Клексан.

# 611
  • Terra incognita
Жасмин, белтък в урината май не е добре.
Да не би, пък, да има връзка с протеиновите прахчета, които пиеш? Иначе кръвното ти е ниско, нямаш отоци..

# 612
Белтъкът в кръвта ми е нисък. В урината не знам защо така. Тука чета за някакви инфекции на бъбреците и половата система.

# 613
  • София
Жасминче,
Топчетата не мисля че имат общо с алергична реакция, при нея обикновено става червено, или нещо като изприщване може да се появи. Клексан уж го дават, че не предизвиква толкова алергични реакции, ако ти дразни нещо - смени с него. На мен също ми стават топчета и от двете, за капак всички топчета и синки са отляво Simple Smile

В урината май се мереше някакъв белтък в 24ч урина, събира се и се изследва. При бременност нормално е повишен.
https://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8% … D0%B0%D1%82%D0%B0

# 614
  • Чикаго / София
Момичета правили ли са ви скриниг за спина бифида? Стана ми интересно. Аз бях в Понеделник на лекар и ми взеха кръв, вчера излезнаха резултатите - негативни за спина бифида и аненцефалия.  Даже не бях чувала, че се прави такова изследване.

ТСХ то ми е още завишено, но поне е спаднало доста. Ще увелича още дозата на Л-тироксина. Други изследвания не са ми пускали. В началото на Юни ще правя обременяване с глюкоза.

Общи условия

Активация на акаунт