142. Гобленарска Великденско-генералска! :)

• 33 476
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
записвам
...
бяло цвете, забранила си получаването на лични съобщения. Simple Smile оправи си настройките и ще ти пиша пак Simple Smile Simple Smile

Добри, оправих. Дори не знаех, че са блокирани. Blush

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 17:01 от Бяло Цвете

# 376
Здравейт, вече мога и аз да се похваля с готов гоблен след дни шиене на контур и близо 400 френски възела(може и да има някой и друг пропуснат).

Рамката ми е виртуална, защото скоро няма да види истинска.

# 377
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много цветно, многоцветно и проолетно е. Simple SmileSimple Smile и добър стимул за другата "колежка по хоби", която шиеше това пазарче. Simple Smile Simple Smile

# 378
  • Бургас
Поздравления Хриси много да те радва! Прекрасен и цветен!

# 379
  • пак там
Добри,
не разбрах какво те подразни моето "предизвикателство", но... здраве да е. Явно всеки има дни, в които се чувства по-изнервен.

# 380
Здравейте. Искам да ви покажа каква красота очаквам да пристигне при мен

Някой дали я има готова? Ще ми бъде интересно да я видя ушита. Голямо предизвикателство ще бъде за мен.

И да покажа над какво се "трудя" в момента.
Един прекрасен Riolis - Лов на лисици. Много харесвам гоблени на ловна тематика, въпреки че ненавиждам лова.

Започнах го с класическа парковка, много ми е приятно така да бродирам, но става страшно бавно. За това продължих на ръка. На 14 Каунти шиене на ръка е бързо, лесно и приятно. Е, кръстчетата не са равни като при парковката, леко криви, но скоростта е по-важна за мен.
Другият е Вълшебната гора на Золотое руно
Доста е изпомачкан, извинявам се за което.

Снощи си направих равносметка на започнатите гоблени и изпаднах в отчаяние. Цели 12. Но всичките любими. Не знам при вас как е, но когато взема някой гоблен, започнат, все едно се срещам със стар приятел 😀 познаваме се, знаеме за какво да си говорим, с две думи - това си е някаква мания при мен 😀😀

# 381
ето го и отбора.

номер 1 - Цвете мое Simple Smile
номер 2 - АниГаСт
номер 3 Зори
номер 4 коте ваня
номер 5 Динков
номер 6 Вилитоди
номер 7 Цве_ту
номер 8 бяло цвете
номер 9 Оленка
номер 10 Шерлок
номер 11 лайф из лав
номер 12 рися
номер 14 тинна
номер 15 МилаМира

миламира, все хубави моделчета си почнала Simple Smile ще те следя. Simple Smile Simple Smile

Simple Smile Simple Smile всички имаме цветове.
остава да се забавляваме до 20 май.
Simple Smile

# 382
  • sof
Получих си цвета за играта и изумувах какво ще подготвя, благодаря!

Donsita, чудесен е и очаквам да гледам етапи от серията, стилни са.

Hrisi, много-много го харесвам! Честито!

MilaMira, браво за ентусиазма, 12 паралелно ме впечатли много, да си ги завършиш всичките с удоволствие. Ама показвай и другите 9, тук сме все свои хора да се порадваме де… разчитай на тотална съпричастност; аз шия по едно на веднъж, но пък имам запаси от повече от 12, просто друг вид организация на хобито прилагам. Имам такъв гергеф, и го ползвам обратно – с щипката отдолу и пръстена отгоре от към лицето – замислих се че няма упътвания как се слага, а е удобен. На Maia са неизменно много добри нещата, жалко че вече не се произвеждат.

# 383
И аз си получих цвета и 5 часа търсих какво да започна. Спрях се на 3 неща, но избрах едно. На 20.05 ще покажа между кои избирах. Сега ще домакинствам, а довечера след вечеря когато си остана самичка в кухнята ще разтварям килера и ще комплектовам. Може би и сега не е лошо да свърша тази работа, заради замяна на конците ако се наложи. На дневната светлина е по-добре. Основно шия с ДМС, но имам и към 150 чилета Анхор.

# 384
И аз си имам цвят, благодаря, мисля му приложение в момента Simple Smile

MilaMira, точно вчера ми попадна Лов с лисици и му се любувах! Харесва ми е се радвам да му виждам етапите. Този с пеперудата също е много хубав, със сигурност ще стане прелестен. Но с 12-те започнати направо ме разби, ти май си героят в темата Simple Smile

# 385
Simple Smile Simple Smile  забавлявайте се момичета.
аз, както бяха сигурна какво ще направя, изведнъж реших, че ще е друго и сега избирам другото...
трудно е. Simple Smile

# 386
Добри и Мила Мира, разберете се коя е с повече започнати гоблени и моля документирайте със снимки. Направо ме разбихте. Моля, моля, за да сме наясно, казвам го с добро чувство. Приемам хората с техните особености. И аз си имам такива, не съм "света вода ненапита".

# 387
Добри и Мила Мира, разберете се коя е с повече започнати гоблени и моля документирайте със снимки. Направо ме разбихте. Моля, моля, за да сме наясно, казвам го с добро чувство. Приемам хората с техните особености. И аз си имам такива, не съм "света вода ненапита".
Имам лошия навик, когато купя гоблен и веднага да започна с няколко бода. Един вид да го маркирам. И от там идва големия проблем, този гоблен да го броя ли започнат или не, защото всъщност след това го прибирам в шкафа да чака. Реално въртя 3-4, които ги шия редовно.

MilaMira, точно вчера ми попадна Лов с лисици и му се любувах! Харесва ми е се радвам да му виждам етапите. Този с пеперудата също е много хубав, със сигурност ще стане прелестен. Но с 12-те започнати направо ме разби, ти май си героят в темата Simple Smile
Лов на лисици действително става много красив. Снимката през телефона въобще не успя да предаде реалните цветове. Етапи задължително. Точно този няма да го прибирам в шкафа да чака Yum Смятам да го завърша и след него да започна онзи с пеперудата.

MilaMira, браво за ентусиазма, 12 паралелно ме впечатли много, да си ги завършиш всичките с удоволствие. Ама показвай и другите 9, тук сме все свои хора да се порадваме де… разчитай на тотална съпричастност; аз шия по едно на веднъж, но пък имам запаси от повече от 12, просто друг вид организация на хобито прилагам. Имам такъв гергеф, и го ползвам обратно – с щипката отдолу и пръстена отгоре от към лицето – замислих се че няма упътвания как се слага, а е удобен. На Maia са неизменно много добри нещата, жалко че вече не се произвеждат.
Nurge са най-удобните гергефи. Имам този, 3 от пластмасовите и един дървен. Всички държат перфектно. Обаче този от снимката - металния, много трудно го слагам на китайската щампа. Тя нали е много дебела и твърда и никак не мога да стегна "ушите" на гергефа, още по-малко да успея да го застопоря.

# 388
  • Norge
Хора, запрете се малко, де! Rolling Eyes Човек го отвеят разни ветрове нанякъде за има-няма три дни и половина, а тук - пълен ужас, какво е това шиене като невидели, какво е това чудо! Човек ще каже, всички са ви държали вързани и само да река да се отлъча за малко, ви развързват и наставааааааааааа………..
И как се коментира сега всичко това! ScreamScream
А не е като да няма какво да се изкоментира, толкова много страници и толкова много интересни, красиви и непознати неща. Gift Heart

Само да отговоря на Хайър-ъпчето: за шиенето на Ришельо. Вярно, че съм далеч, иначе с удоволствие бих показла. Hug Като с всяко нещо, макар че в списанията (и не само) има обяснения, си има и някои дреболии, които човек усвоява в течение на практиката.

Зоренце, точно такива парцалки все пак понякога вкарвам в употреба, с други думи, за разлика от ушитите кръстчета, те все пак са ми маааалко по-полезни.
А ти защо така си криеш хубавата картинка под прикритие, а не я показваш директно, да ѝ се радваме без препятствия! Kiss

Рисе, онова нещо от братовчедката наистина е много интересно. Някой е съчетал няколко неща в едно, но какво пък, имаш си уникат! Flowers Hibiscus

Пустият му Хараламби Добрев. Innocent Добре, ситна ми изглежда панамата - това не с укор. Kiss

Цве-ти, и прозорците са там, и отраженията им също! И аз обичам да шия подобни малки, по-ярки  елементи, които имат голямо значение за общата картина.

Хибискусче, много красиво; никакво омачкано не му пречи на това хубавото!
За пълнежа с натурални елементи, кучешки, котешки и още там каквото...Имах някога едни оранжеви губери и кой какво правеше, вечно по Мона Лиза се мотаеха нишки оранжева вълна Joy След това, иска ли питане, нишките се прехвърлиха и по Пармската и по т.н....

Пипче, недокоснати са тиквите ти, в смисъл, сякаш фея ги е шила.

Цветенце мое, много ти се радвам и на етапите, и на вечната усмивка и добро настроение, прегръдки! Kiss

Додиела, за пръв път виждам твоя гоблен. Мерси на Добри за показания готов.

Хайър-ъп, много ти е интересно полукръстче-започнатото. Оградката е като закодиран надпис, връщах се да потърся и разгадая поне една-две букви. Simple Smile

Ава, хем красиво, хем бързо върви. Ама то отстрани лесно се говори. Innocent

Оленка, много уютно.

Дидка, твърде ти е хубав етапът. За мен няма значение по какъв път се стига до красив краен резултат, важното е да му е приятно на човек докато работи.

Динков, с благоговение! Докато показваш етаяи, все със същото чувство ще ги наблюдавам.

Ваня, спорна работа!

Анигаст, Grinning Смея се за долния десен ъгъл. Някога най-първия гоблен ми го започнаха точно там, за да ми покажат как се шие. Никога повече не повторих. Joy

Донсита, честита ти завършена красота!

Хриси, и на теб - да му се радваш, а за рамка все ще дойде време!

Мила Мира, и аз да се включа към харесващите ловни картини. Имам познат ловджия и от години се въздържам да не започна нещо за подарък.
Като сюжета с пеперудата имаше някога цяла поредица, почти монохромни неща, до едно ги харесвах.

Аз в момента бода поредния Хардангер.
Но нали вадим старини от шкафовете, ето ми я прословутата Рекамие, след тежки поражения от проказа или от друга, засега непозната на науката болест. Head Band Така и ще си остане...

# 389
  • Бургас
Eхаа, Нелка изкара находка, интересно ще следя! Kiss

Общи условия

Активация на акаунт