Козунаци 2020 - 2ра тема

• 34 700
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Хах, да Морена! Трудното е само, докато се съчетаят продуктите. Месенето е игра в която децата се забавляваха, докато мама удря тестото в масата (за майтап) по кого ще го метне наужким. Grinning Пак бих направила, само че, този път с форми, а не така, плитка в кръгла тава. Даже следващия път няма да мажа с белтък. Фурната ми има режим за печене на сладкиши така че всичко е изчислено.

# 376
  • Sofia
Ляля, тази трудност отпада с опита.  Временно положение е. Simple Smile

ane-lia, рецептата може да прочетеш в нета, но не е нещо различно от останалите, просто жената си може (има някакъв опит), та затаова ѝ е "фантастичен" резултатът, не е от съставките/рецептата. Simple Smile

# 377
Някой да е опекъл козунак на фурна с пара?
Имам такава опция  и се чудя да пробвам ли.

# 378
😀 Не са сурови козунаците.
Имат си и конци. И с шоколада добре се получи

Весели празници на всички!

# 379
  • Sofia
Това е като да сложиш съд с вода при печенето. Ама при хляба прави твърда, хрупкава кора.  Та за козунак, аз лично не се искушавам да пробвам, още повече, че моите са влажни и не ми е нужна още влага по никакъв повод, а и дебелата кора я оставих  с удоволствие е миналото. Харесвам я на хляба, но не и на козунака.

# 380
Да похваля и да благодаря на Морена, за рецептата и подробните й обяснения! За поредна година правя козунаци от нея. Просто е страхотна. Замесих снощи към 23ч. тестото, сложих го в намазнен плик и на терасата за през нощта. Сутринта беше втасало перфектно. Сега съм сложила нова доза, после още една и така цял ден мисля да се занимавам с козунакоправене. Малко плетката ми избяга, че пробвах тази с два фитила, но така е като не съм тренирала предварително.
Светли празници на всички! Бъдете здрави!

# 381
Това е като да сложиш съд с вода при печенето. Ама при хляба прави твърда, хрупкава кора.  Та за козунак, аз лично не се искушавам да пробвам, още повече, че моите са влажни и не ми е нужна още влага по никакъв повод, а и дебелата кора я оставих  с удоволствие е миналото. Харесвам я на хляба, но не и на козунака.

Ясно е че е по влажно ,но така иначе правя твоята нова рецепта значи без пара.
Иначе в 1:30 ч оставих на балкона беше 8 градуса в 8 сутринта го прибрах беше удвоили. Супер става за сега.

# 382
Здравейте магьосници! Мога ли да използвам за плънка?

# 383
  • Пловдив
Може. Вчера правих точно с плънка от Дулсе де лече, но малко по- късно ще го разчупя, за да погледна отвътре.

# 384
Замесих меко тесто за стартер по рецепта на Морена, но то трябва ли да си удвои размера? Че на моето сякаш нищо не му се случва вече 45 минути.

Сега се усетих, че не съм поръсила с брашно. Да го хвърлям ли или да продължавам с него?

# 385
  • Sofia
Лана, на мен ми изглежда втасал стартерът.  Поръсването с брашно не е фактор за успеха. От снимката не мога да съм сигурна, пипни го, виж дали е плътно или въздушно. Не бих кзала, че пораства много, просто става рехаво.

Bo Bo Va, благодаря ти за доверието и хубавите думи!
Радвам се, че си доволна, козунаците ти са прекрасни, отлични! Явно си можеш, а то е половината от процеса! Hug

И да ви покажа рулото, козунака и яйцата на милата ми мама.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 12:07 от Morena

# 386
  • София
Морена да се включи, моят стартер, беше по-течен, буквално разбъркано с лъжица тесто и утрои размера 3 пъти за 40мин.

Да не би маята да не е читава.

Иначе и аз почнах по влажната рецептата на Морена, че и с двойна доза, скъпия попита плахо а ако не се получи, на което отговорих, имам време да направя и от моя Simple Smile)))))))))))))))))))))

# 387
Меся по рецептата на Морена, добавих цялата мазнина и брашно, но тестото не спира да лепне. Оставила съм го малко да почива и ще го боря пак. Идеи какво да го правя?

# 388
Морена, въздушно беше. Месих повече от 20 минути, сигурно ще имам мускулна треска 😂 дано да се получи. Ако стане ще замеся още един, специално за теб!

Джинджи, и при мен беше така лепкаво. Една-две щипки брашно го оправиха. Все пак пише плюс минус до 100 грама.

Сега е във фурната (изключена, просто за да е на завет) и втасва за първи път. Изглежда така и си връща формата като го натисна

# 389
След като ми се спукаха почти всички яйца,ми се ще да направя и кифлички освен козунака-на първата страница обаче,където са козуначените кифлички на Джема,не виждам рецептата,а само снимки?

Общи условия

Активация на акаунт