Козунаци 2020 - 2ра тема

  • 34 364
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
А максималното съдържание на захар за 1 кг. брашно какво следва да е?
Мисля, че 240 гр.
Аз писах... 340г е абсолютният максимум според учебника по сладкарство.

# 136
  • Мнения: 15 043
И в нашето СВА са заредили от македонската суха мая, която някой показа по-напред. Забелязах, че пише, че е за 800 гр. брашно.
Морена, може ли рецептата за кифлички с кашкавал? Имам един кашкавал слайс от Лидл, който не става за печени сандвичи, да го вложа в плънка.

# 137
  • Пловдив
  • Мнения: 44 128
И моите са готови...като за първи, ама успешен опит Simple Smile Е, не е на конци, въпреки месенето, ама са вкусни.


# 138
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Морена, може ли рецептата за кифлички с кашкавал? Имам един кашкавал слайс от Лидл, който не става за печени сандвичи, да го вложа в плънка.
Даре, аз на око я карам, реших с 500г брашно да е и 10г жива мая, 2 яйца, малко кисело и повечко прясно мляко, сол 1/2 с.л. и захар 2с.л., олио - накрая доабвям каквото е нужно мляко или брашно и като ми хареса тестото (меко) подадох олио на части (окло 2- 3 с.л. да е дошло то). Вярвам, че можеш да се оправиш и така.  
Слагам кашкавала на парчета, като локум, без да го овалвам в нищо де.
Ей го тестото, ще навивам кифли.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 17:19 от Morena

# 139
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 856
А максималното съдържание на захар за 1 кг. брашно какво следва да е?
Мисля, че 240 гр.
Аз писах... 340г е абсолютният максимум според учебника по сладкарство.
Това 340 гр в рецептата си го поправила сега предполагам. Защото беше 240 до скоро. Simple Smile

# 140
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 507
Тарталета, ако имаш Карфур от там взех силно брашно, ако искаш мага да ти го снимам. Иначе БГ магазина се оказа, че прави доставки и си взех и за баница ( нищо, че сме на 30 км. ) ако имате при вас попитай може и те да доставят.

Карефур, Меркадона, Лидл, Консум и Алди. Няма! Стоят празни рафтовете.
В бг магазин няма брашно изобщо. Но днес ще отида до руския, аз повече от него пазарувам.

# 141
  • Мнения: 15 043
Мерси, Моренче! Ще ме караш сега и кифлички да правя. Joy
Отивам да зареждам хлебопекарната и да разходя кучето, докато тя меси.

# 142
  • София
  • Мнения: 11 007
Тарталета, ако имаш Карфур от там взех силно брашно, ако искаш мага да ти го снимам. Иначе БГ магазина се оказа, че прави доставки и си взех и за баница ( нищо, че сме на 30 км. ) ако имате при вас попитай може и те да доставят.

Карефур, Меркадона, Лидл, Консум и Алди. Няма! Стоят празни рафтовете.
В бг магазин няма брашно изобщо. Но днес ще отида до руския, аз повече от него пазарувам.

За кой град е това newsm78

# 143
  • Мнения: 703
Тарталета, вземи си глутен ако продават при вас и сложи в брашното.

# 144
  • Мнения: 366
DolliGi .ще ми помогнеш много,ако ми напишеш размерите на ал.форми.И аз ще опитам рецептата на Морена,та затова.А твоите козуначета са си много хубави !

# 145
  • Мнения: 1 515
Днес направих три по-малки козунак по рецептата на Морена. Станаха хубави. Много внимавах с печенето. Имам два въпроса. Защо няма захар в стартерното тесто и 1/2 с. л сол не е ли много?

# 146
  • Варна
  • Мнения: 1 245
Момичета, замесих една доза с брашното за баница. Уж генерална репетиция 😁 обаче тестото ми стана ужасно жилаво! Няма месене. Близо час и половина го размесвах и не можа да поеме всичкото олио. Останаха ми около 20мл.
Толкова жилаво ли става? Меся всичко на ръка, ако има значение.
Предния път месих с брашно Екстра,  тестото беше много приятно за месене. Мекичко, страшно лесно за работа. Сега се чудя ще стане ли нещо от това? 😄

В сравнение с други брашна това за баница е доста по жилаво. Добре че аз месих с миксер. Мазнината също доста време му трябваше да я поеме цялата. Но като втаса стана мекичко- отпусна се.

# 147
  • Мнения: 43 315
Днес направих три по-малки козунак по рецептата на Морена.
Тези 3 броя от 1 доза тесто ли са? И от колко брашно по- точно?

# 148
  • Русе
  • Мнения: 2 213
Като прочетох за жилаво тесто при месене с брашно за баница, се замислих че и аз миналата година май по-трудно вкарах мазнината, но после се отпусна. Пак съм заредила такова брашно и ще видя сега как ще ми се получи с рецептата на Морена. Меся на ръка, но сериозно започвам да се замислям да си взема хлебопекарна, като чета колко ги използвате.

# 149
  • Мнения: 627
С мойто козуначе нищо не става. Не втасва. Втаса, но съвсем малко, по-скоро се отпусна. Сега го наръсих със суха мая и го премесих. Нямам идея какво ще стане.
Утре май пак ще се меси. Че сега стана късно, трябва цяла нощ да пека.

Общи условия

Активация на акаунт