Козунаци 2020 - 2ра тема

  • 34 790
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 93
Ако някой има опит,моля да сподели дали яйцата трябва да са добре разбити/с миксер/ или се слагат неразбити-има ли значение за конците,някъде бях чела,че ако се сложат неразбити винаги се получават конци.Ако някой е пробвал-да сподели.

# 241
  • София
  • Мнения: 12 739
Аз не разбивам яйцата за козунаците.

# 242
  • Мнения: 4 323
Моят втасва преди печене вече, но нещо не направих както трябва. Сложих 50/50 олио и масло, а разбирам че е трябвало по-малко масло повече олио. Тестото преди да сложа втората част от мазнината ми беше малко по -лепкаво, но не посмях да сложа повече брашно. Като измесих с мазнината не лепкаше вече, но ми се разля малко при втасването не запази формата си. След малко ще пека и ще видим резултата, в събота ще отстранявам грешки 😄

# 243
  • Мнения: 627
Ето го днешния тест на рецептата ми. 😃
Получи се чудесно с обикновеното брашно.

# 244
  • Мнения: 6 327
Днес имах повече време и ето резултата. В момента се пече още една фурна. Рецептите са на Джема и на Еликсир. За събота си оставих един двоен по Морена и едни двойни кифлички:


# 245
  • Варна
  • Мнения: 14 676
Правила съм успешни козунаци с ядки. Реших да добавя и сушени плодове. Накисват ли се предварително и в какво?

# 246
  • Мнения: 2 724
Искам да благодаря на Морена за рецептата за влажен козунак на конци.
Получи се точно такъв, влажен, с тънка и хрупкава коричка.
Въпреки че пипнах тук там рецептата резултата беше превъзходен. И в събота ще се повтаря.

# 247
  • Мнения: 10 740
Момичета, да се оплача, реве ми се! Развали ми се фурната и ММ няма части да я оправи. Няма козунаци, няма агне! Точно взех да правя спаначена торта, отиде на боклука. Ще се наслаждавам на Вашите козунаци, успех! Освен да извадя стария Раховец, ама там тегава работа, че е и от малките....

# 248
  • София
  • Мнения: 12 231
Момичета, да се оплача, реве ми се! Развали ми се фурната и ММ няма части да я оправи. Няма козунаци, няма агне! Точно взех да правя спаначена торта, отиде на боклука. Ще се наслаждавам на Вашите козунаци, успех! Освен да извадя стария Раховец, ама там тегава работа, че е и от малките....
Повикай техник, де, ще ти я оправи, чак пък толкова да е сложно и да няма части,  каква ти е фурната?

# 249
  • Мнения: 4 323
Козунакът е изпечен и наполовина изяден още топъл. Въпреки притесненията ми се получи уникален.

# 250
  • Sofia
  • Мнения: 22 629
Моят втасва преди печене вече, но нещо не направих както трябва. Сложих 50/50 олио и масло, а разбирам че е трябвало по-малко масло повече олио. Тестото преди да сложа втората част от мазнината ми беше малко по -лепкаво, но не посмях да сложа повече брашно. Като измесих с мазнината не лепкаше вече, но ми се разля малко при втасването не запази формата си. След малко ще пека и ще видим резултата, в събота ще отстранявам грешки 😄
Ама не си вадете генерални заключения от един случай.  Повечето олио е за една жена, която иска по-влажни... от обичайното. Simple Smile

Като ви слушам колко месите... та то ни малко е добре, ни много.  20 минути - ни повече, ни по-малко.  Ама пак да кажа - интензивно месене,  без майтап.  И толкова.

... ако се сложат неразбити винаги се получават конци.
Това на майтап ми мяза...
Аз конци винаги съм имала при разбити яйца.

Ох, zenata, така ти съчувствам.... дай адрес, да пращам козунак. Hug

# 251
  • Мнения: 10 740
Марчева, проблемът е, че утре едва ли ще работи някой. Фурната е Ханса, не е популярен модел. ММ намери част, но да видим дали ще бачкат.
Морена, знаех, че само тук ще ме разберете. ММ вика, не съм те виждал така кахърна. Ама как да му обясниш......
Извадих раховеца, хаха

# 252
  • Мнения: 4 574
Имам два въпроса, продължавам да събирам смелост за Велика събота, денят за първият ми козунак 😁

Първо, мога ли да ползвам синьото брашно на Софиямел, че имам 4 кг? Според ММ нямало друго 🙄
И друго, мога ли да опека козунака във формата за кекс? Или в какво да го опека? Нямам такава висока тавичка, нямам време да поръчам, нито откъде да купя в момента. Друго налично е кръгла тава и 2 правоъгълни, но с ниски бордове, както и една форма за торта с откопчаване.

# 253
  • Sofia
  • Мнения: 22 629
Първо, мога ли да ползвам синьото брашно на Софиямел, че имам 4 кг?
И друго, мога ли да опека козунака във формата за кекс? Или в какво да го опека?
1. Можеш.
2. Можеш...  В някоя тенджера, което може да ползваш и във фурната или йена.
Можеш също така да напрвиш по-висок борд на тавичките  с хартия за печене.

# 254
  • Мнения: 2 724
Имам два въпроса, продължавам да събирам смелост за Велика събота, денят за първият ми козунак 😁

Първо, мога ли да ползвам синьото брашно на Софиямел, че имам 4 кг? Според ММ нямало друго 🙄


Аз ползвах "класик" на София мел. Идеално се получи. Гледах му белтъците.От темата разбрах,че било важно количеството им. Над 10 са.
И използвах алуминиеви тавички. Има ги е магазин за левче, или всеки супермаркет.
И най важното не миеш после.

Общи условия

Активация на акаунт