Козунаци 2020 - 2ра тема

• 34 564
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • In transit
Морена, затова попитах. Знам какво значи думата, но за мен с това тесто се работи много по-лесно отколкото с тежкото козуначено...ако става дума за моята рецепта естествено, че не е пояснила жената.

# 646
  • Sofia
Жилаво е от повечето протеин, но така и запазва форма.
О, Мики, аз пък реших, че говори за козуначеното тесто изобщо, а явно е за конкретното брашно...  абе ще се уточним накрая. Joy

# 647
да, знам, че е по-жилаво заради брашното. просто споделих, за да не се учудва някой.

# 648
  • Mostly in my mind
Хубава цена има брашното на СМ. Дано е качествено. В Билла гледах по-малко количество на двойна цена някаква италианска марка май.

# 649
Момичета, безценна информация споделяте!
Благодаря!

Имам въпрос:
Кога и как поръсвате козунаците със захар, така че да се задържи по коричката и да не се разтопи?

# 650
  • In transit
zenata, писали сме заедно и сега видях. Мерси.

Лолита, ако е вярно това, което пише в сайта на СМ трябва да стане само с това брашно.

Бисерка, докато ми загрява фурната намазвам със смес от яйце и мляко и поръсвам със захар. Т.е веднага преи печене. Ако много се препече захарта по средата на печенето слагам един лист алуминиево фолио да не изгори много.

# 651
  • Sofia
Лолита, ако е вярно това, което пише в сайта на СМ трябва да стане само с това брашно.  
Хаха... нали!  
И аз си мисля...  дали пък не са сложили например баничното брашно И в опаковка "за пица" и само са вдигнали малко белтъка на опаковката, за да стане друго брашно...  "за пица". Thinking

Кога и как поръсвате козунаците със захар, така че да се задържи по коричката и да не се разтопи?
Никога не ми се топила захарта, нито е изгаряла. Иначе мажа и ръся точно преди да вкарам във фурната за печене, както и Мики писа.
По начина, по който пека нищо не правя, освен да проверявам готов ли е козунакът и имам прекрасна кора и цвят. Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 12:48 от Morena

# 652
Mikkey, Morena, благодаря!🌺

# 653
  • Mostly in my mind
Хаха... нали!  
И аз си мисля...  дали пък не са сложили например баничното брашно И в опаковка "за пица" и само са вдигнали малко белтъка на опаковката, за да стане друго брашно...  "за пица". Thinking

Да ти кажа, като че ли и на мен на нещо такова ми намирисва. Тези дни ще взема,ще пробвам и ще докладвам. Simple Smile

# 654
  • In transit
Лолита, задължително чакаме да споделиш.

Моренка, да не влизаме сега в конспирации Grinning, но си мисля, че баничното трябва да е с по-високо W. На това за пица отдолу са писали, че е тип 00, което както ви показах по-напред е дооооста разтегливо понятие.
Благодарение на линка на СМ, който даде се зачетох в брашната им и видях това лимецовото, че е смес от типово с лимецово.

# 655
  • Sofia
... Моренка, да не влизаме сега в конспирации Grinning, но си мисля, че баничното трябва да е с по-високо W. На това за пица отдолу са писали, че е тип 00, ...
Аха, затова рекох, че може и 0 да изкарат.  Simple Smile

# 656
За захарта явно и на всеки във фурната различно става, няколко пъти прегорих захар или се разтопяваше и правеше кора само... може пък и захарта да е различна, знам ли.
Започнах да не ръся със захар преди печенето а тощу-що изваден горещ козунак да мажа с изстинал захарен сироп и да поръсвам тогава. Къде с кристална захар, къде с тази на по-едрите бучици за поръски (перлена май се водеше), къде даже с цветни захарни пръчици - засъхва веднага и изглежда добре. Пак казвам, може и такава захар да съм улучвала, не купувам захар достатъчно често че да помня и сравня с коя какво и всеки път е каквато хвана в магазина.

# 657
  • Sofia
Аз ползвам Сладея, друга захар не купуваме.

# 658
  • In transit
Аз Захира или захарна гранела. Тя не загаря със сигурност.

# 659
А какви форми ползвате за козунаци?
С хартиените получават ли се добре?

Общи условия

Активация на акаунт