Лятото дойде, МАРТЕНЧЕТО цопна се във Черното море!

• 8 423
  • 180
  •   1
Отговори
# 120
абе и тук има едни такива лели, но пак е побългарена работата- примерно една жена взима 2-3 деца и ги гледа в апартамента си- обаче почти никакво излизане на вън, самия апартамент не е обезопасен за мъниците, майките носят храна и т.н.... това струва някъде около 250 лв месечно мисля. Аз лично предпочитам яслата пред тоя вариант- Ран тръгва от другата седмица- пак за по 2 часа- сутрин закусва там- игра, обяд и айде в къщи- понеже майка ми работи в същата градина ще наминава през групата да го вижда - поне първите дни- само трябва да внимава да не види къде отива, че ще имат да тичат лелките след него... иначе вчера го вкарали да си види бъдещите приятелчета- те обаче били вече легнали да спинкат- той веднага започнал да си играе, да се качва по кончетата и количките, но в момента, в който майка ми излязла започнал да вика "бабоооууууу" и хукнал след нея- като видял, че е на вратата я хванал за ръка и се опитал да я убеди да не си тръгват- искал вътре- тя го оставила, но той веднага излязъл след нея. Не знам как ще е в сряда, когато мисля да го заведа. 

Мамо Моник, аз мисля, че доста добре се справя Габи - ще ни свикнат мишоците- няма как, че и ние мамите трябва да ходим на работа- не само бебешките проблеми да ни поглъщат...

Мамо Веси, профилактичния преглед е похвално нещо- и аз трябва да го направя, ама ще видим кога.. само със заканване за сега няма резултат

# 121
 Party Party Party

Мамчетааа, започвам в понеделник работа. Харесали са ме в детската градина, днес бях отново на интервю. Зачитат ми висшето,  Party и ще вземам много добри парички. Ще гушкам дечица на възрастта на Дани, много съм щастлива. Ще бъда и от 9-17ч., точно както исках и таксата на Дани за градината ще е 50% по-малка, като служител на детските градини. Всичко се нареди както исках.

Иначе с прегледа, утре ще разбера какви са резултатите. Правиха ми снимка, но нищо не се виждало там, след това ме гледаха на видеозон и там не можаха да разберат какво е, накрая със спринцовка се опитаха да вземат проба, (умрях от болка) да я изследват. Така, че утре ще се обаждам да разбера. Успокоиха ме, че не най-лошото, страх ме е да го напиша.  Praynig, но искат да разберат какво е. Дано не е сериозно. Praynig
Аз лично предпочитам яслата пред тоя вариант- Ран тръгва от другата седмица- пак за по 2 часа- сутрин закусва там- игра, обяд и айде в къщи- понеже майка ми работи в същата градина ще наминава през групата да го вижда - поне първите дни- само трябва да внимава да не види къде отива, че ще имат да тичат лелките след него... иначе вчера го вкарали да си види бъдещите приятелчета- те обаче били вече легнали да спинкат- той веднага започнал да си играе, да се качва по кончетата и количките, но в момента, в който майка ми излязла започнал да вика "бабоооууууу" и хукнал след нея- като видял, че е на вратата я хванал за ръка и се опитал да я убеди да не си тръгват- искал вътре- тя го оставила, но той веднага излязъл след нея. Не знам как ще е в сряда, когато мисля да го заведа. 

Много мило ми стана.  Hug Между другото имаше своботни места за работа в градната на Дани, но аз точно поради тази причина се отказах. Щеше да е непрекъснато залепен за мене.

# 122
абе и тук има едни такива лели, но пак е побългарена работата- примерно една жена взима 2-3 деца и ги гледа в апартамента си- обаче почти никакво излизане на вън, самия апартамент не е обезопасен за мъниците, майките носят храна и т.н.... това струва някъде около 250 лв
А това е ужасно.... Аз си го предсавям (само мечти , разбира се ) .Да има лелята-гледачка къща със заден двор , пълен с играчки . И всекидневна като в яслата за игра и малък кът с легла за децата . То другото изобщо не си струва  Tired , че и парите са доста....

Mama Vessi , честита работа !!! Ти какво висше си завършила?

Дариа е станала внушителен имитатор . Копира неуморно почти всичко , което върша аз (стига да й дам поле за изява). Онзи ден в парка се заигра с едно дете . По едно време то се изкашля и Дариа веднага го изимитира като си сложи ръката на устата и пресилено се изкашля  Joy

Ще и никнат 2 зъба скоро. Опитва се да се облича сама  Simple Smile И със самостоятелното ядене напредваме . Суха храна яде добре , но течна къде олива , къде си уцелва устата , но важното е ,че има желание  Grinning

# 123
ЧЕСТИТО мамо Веси!!! Много е хубаво когато работещите с деца имат желание за това- всъщност според мен именно това е причината за проблемите в българското образование по принцип- повечето са озлобени от мизерните заплати, които взимат и си го изкарват на децата- но това е друга тема.

Горска Фея, ти щом имаш желание да направиш нещо такова в казънлък- давай- ако не сте в къща- не дават ли нещо подобно под наем за не много пари- трябват ти наситна 2 стаи- за игра, за спане, кухня и малко дворче- и разбира се много желание и обич към децата

# 124

Мерси, по принцип съм с икономическо "Статистика и иконометрия" в ИУ-Варна. Оказва се, че след като минавам към Общината си сменям профсъюза и влизам в графата за висшисти и заплащането ми  става по-високо. Тъй като няма много желаещи за тази работа и най-вече учители, те се принуждават да наемат хора с друго образование. Всичко зависи от директорката, дали тя ще признае висшето. При  мен се получи така, че в началото каза, че с тази диплома нищо не мога да направя, аз й казах,  тъй като очаквах заплатата да е по-висока, ще си помисля и ще и дам отговор в близките дни. Аз нали не съм от тия да си оставя магарето в калта, веднага отидох до новия провсъюз за да ми изяснят как стоят нещата, наистина всичко зависеше от директорката. Тъкмо се прибрах и гсм-а ми звънна, познайте кой - директорката, започна да ми обяснява, че се била объркала трябвало да ми е по-високо заплащането (колкото очаквах), започна да ме убеждава, за предимствата на работата, че дори ми сметна колко ще ни е таксата за Дани след намалението, можело значи... Та аз се съгласих и й казах, че в понеделник съм на линия. Mr. Green

Иначе, тук е масова практика с тия лелки (дагмами), тъй като яслата започва от 18мес. много родители започват да водят децата си при такива лелки, след като свърши майчинството. Специално ги обучават, минава комисия за да провери дали има условия за отглеждане на деца. Данъчно облекчени са и освен, че получават пари от родителите, се водят и на заплата към общината. В един квартал има по 3-4 такива лелки с по 3-4 деца. Скоро бях чела в тукашния вестник за една лелка 20години се занимавала с това  #Crazy 

Цвети, мерси. Имам една приятелка, нейните дъщери ме обожаваха като малки. Приятелката ми все ми викаше, че съм си объркала образованиято, трябвало да уча за детска учителка, а не икономика (тогава бях студентка), кой да ми каже... newsm78, по него време всички се юркаха икономисти да стават, че и аз да не остана назад. Mr. Green

# 125
  • Варна
Здравейте и от мен!

Mama Vessi
, честито ти работа!  bouquet
Браво на теб, много добре си постъпила като не си се дала лесно  Peace!
Хубаво е че и Дани почва да свиква с яслата Simple Smile.

mama monik, смела си признавам  Peace. Дано Габи да се приспособи лесно към яслата и да имаш повече време за себе си. Мисля че на мамограф се ходи след 40годишна възраст. Преди това е само на мануален преглед и по преценка на лекаря се геда на ехограф. Добре е да отидеш на онколког Simple Smile. Всичко ще е наред обаче Simple Smile.

Аз направо незнам какво да го правя моето мъниче  Crazy. Един ден спи спутрин от 10 до 12 и после никакъв сън, после решавам да задържа положението и да си легне към 1 да спи до 3, но пак е кисел понякога. Днес спа около час спутринта, понеже без да искам го събудих  Tired и сега пак спи. Направо незнам какво да правя, обърках се вече  #Crazy.

# 126
Здравеите
Тедулина и ние до скоро бяхме със същия режим като вас.Но като и се приспеше я слагах да спи не съм я държала да стои и сега вече сама си го промени.Проблемана нас ни е че като заспим се събуждаме на първия час и след това е ужасно кисела.та се налага да я сожа пак да легне и да я потупам по дупето да заспи отново.
Мамо Веси поздравления за работата.
Ние от в4ера казваме гуши преди да протегне ръчички да я гушнеш.Итака също мерси(си).Но пък ужасно ревем преди да заспим на обед.Днес зял ден е такава ревлива.А аз имам толкова много работаднес.Подготвяме се за парти хеи така за здраве че преди 2 години нашия тате катастрофира много тежко на тази дата и сега всяка година се събираме с приятели като корбан за здраве.Ето след малко трябва да излизам да взема агънцето а тя ревета се къса още не е заспала.Маи ще ни избиват последните кътници които останаха и за това е такава кисела.
Да ви се похваля последната и страст е рисуването с тебишири.Като и дам един и може с часове да стои.Вчера и нарисувах едно цветенце и я попитах както винаги какво ще го правим я тя за да покаже как ще го душим си допря носа до земята и го помириса.Носа и беше целия в креда и беше много смешна.На скоро си купих и едно килимче с цветя и колкото пъти мине от там се надупва и ги помирисва и след това продължава за където е тръгнала.Голям смях с нея...
Толкова са забавни на тази възраст,че по някога ми става мъчно че порасват.От друга страна им се радваме че стават по големи ама така е....ето за това съм навита за още едно бебче..

# 127
  • София
абе и тук има едни такива лели, но пак е побългарена работата- примерно една жена взима 2-3 деца и ги гледа в апартамента си- обаче почти никакво излизане на вън, самия апартамент не е обезопасен за мъниците, майките носят храна и т.н.... това струва някъде около 250 лв месечно мисля. Аз лично предпочитам яслата пред тоя вариант- Ран тръгва от другата седмица- пак за по 2 часа- сутрин закусва там- игра, обяд и айде в къщи- понеже майка ми работи в същата градина ще наминава през групата да го вижда - поне първите дни- само трябва да внимава да не види къде отива, че ще имат да тичат лелките след него... иначе вчера го вкарали да си види бъдещите приятелчета- те обаче били вече легнали да спинкат- той веднага започнал да си играе, да се качва по кончетата и количките, но в момента, в който майка ми излязла започнал да вика "бабоооууууу" и хукнал след нея- като видял, че е на вратата я хванал за ръка и се опитал да я убеди да не си тръгват- искал вътре- тя го оставила, но той веднага излязъл след нея. Не знам как ще е в сряда, когато мисля да го заведа. 

Мамо Моник, аз мисля, че доста добре се справя Габи - ще ни свикнат мишоците- няма как, че и ние мамите трябва да ходим на работа- не само бебешките проблеми да ни поглъщат...

Мамо Веси, профилактичния преглед е похвално нещо- и аз трябва да го направя, ама ще видим кога.. само със заканване за сега няма резултат

Цвети, и ние ще сме така с яслите.Моята майка и тя е детска учителка и Боко ще бъде в нейната градина, но не при нея.Тя сега води предучилищна група ( и живи и здрави) от другата есен ще бъде 1 група и ще вземе Боко при нея, но сега ще трябва да свикваме някак с яслите( поне до обяд) , докато аз си намеря нова  работа. Чак не ми се мисли!

# 128
  • София
Party Party Party

Мамчетааа, започвам в понеделник работа. Харесали са ме в детската градина, днес бях отново на интервю. Зачитат ми висшето,  Party и ще вземам много добри парички. Ще гушкам дечица на възрастта на Дани, много съм щастлива. Ще бъда и от 9-17ч., точно както исках и таксата на Дани за градината ще е 50% по-малка, като служител на детските градини. Всичко се нареди както исках.

Иначе с прегледа, утре ще разбера какви са резултатите. Правиха ми снимка, но нищо не се виждало там, след това ме гледаха на видеозон и там не можаха да разберат какво е, накрая със спринцовка се опитаха да вземат проба, (умрях от болка) да я изследват. Така, че утре ще се обаждам да разбера. Успокоиха ме, че не най-лошото, страх ме е да го напиша.  Praynig, но искат да разберат какво е. Дано не е сериозно. Praynig
Аз лично предпочитам яслата пред тоя вариант- Ран тръгва от другата седмица- пак за по 2 часа- сутрин закусва там- игра, обяд и айде в къщи- понеже майка ми работи в същата градина ще наминава през групата да го вижда - поне първите дни- само трябва да внимава да не види къде отива, че ще имат да тичат лелките след него... иначе вчера го вкарали да си види бъдещите приятелчета- те обаче били вече легнали да спинкат- той веднага започнал да си играе, да се качва по кончетата и количките, но в момента, в който майка ми излязла започнал да вика "бабоооууууу" и хукнал след нея- като видял, че е на вратата я хванал за ръка и се опитал да я убеди да не си тръгват- искал вътре- тя го оставила, но той веднага излязъл след нея. Не знам как ще е в сряда, когато мисля да го заведа. 

Много мило ми стана.  Hug Между другото имаше своботни места за работа в градната на Дани, но аз точно поради тази причина се отказах. Щеше да е непрекъснато залепен за мене.

ЧЕСТИТО за новата работа! Желая ти само хубави неща и приятни емоции!
Дано и при другите мами ( като мен например) също си намерим бързо  подходящи работи!

# 129

Честито и от мен, колежке!   bouquet Подредило се е много добре, да ти върви по вода!

За рисуването, обожаваме тебеширите, но много се цапат с тях. Да и по-лошото е, че целуват произведенията си. Simple Smile

Третият ден на ясла - май става по-трудно да се разделим...Не плаче много, но като ме види да пристигам... Cry Запознахме се с още една майка, дъщеря й започна днес. С Габи са на една възраст и лелките казват, че се държали за ръчички като излизали на двора. Ще споделя как завършва седмицата за нас... Благодаря ви за успокоението.

# 130

Честито и от мен, колежке!   bouquet Подредило се е много добре, да ти върви по вода!

За рисуването, обожаваме тебеширите, но много се цапат с тях. Да и по-лошото е, че целуват произведенията си. Simple Smile

Третият ден на ясла - май става по-трудно да се разделим...Не плаче много, но като ме види да пристигам... Cry Запознахме се с още една майка, дъщеря й започна днес. С Габи са на една възраст и лелките казват, че се държали за ръчички като излизали на двора. Ще споделя как завършва седмицата за нас... Благодаря ви за успокоението.

Мерси, мерси  Hug!
Като чета постинга ти, все едно пишеш за Дани. Толкова трудна е тази раздяла сутрин, че вече изкрейзвам  #Crazy. Днес особено беше ад, вкопчем в мене, рев, не мога да го съблеча, вече ме е срам от другите родители. Момиченцето, което започна заедно с нас, вече само целува майка си и влиза, а ние рев, та рев. Вчера пък като отидох да го взимам, като ме видя, веднага започна да хленчи - мамиии и да нарежда, учителката ми вика сега сигурно ти се оплаква.
Чета, че вече има художници сред малчовците, ние пък рисуваме с моливи. За да ме остави на мира с баткото, когато пишем домашните му, него го слагам на стола за хранене, да не мърда, давам му един лист и започват творенията. Такава картинка сме, от едната ми страна Тони - пише и трие букви, а от другата страна Дани с моливите рисува, какво да ви кажа семейна идилия... ooooh!

Вчера се обждах за резултатите от момографа, оказа се, че няма нищо сериозно.  Слава богу Praynig, но ме искат след 6 месеца да ме видят отново. Чудя се, възможно ли е да е останало мляко newsm78, защото имам чувството, че след като ми взеха проба му се смали размера (по принци е колкото грахово зърно), но пък вече стана повече от година от както не съм кърмила с тази гърда, голяма ми е питанка.

Ох, увлякох се пак! Embarassed Приятен и слънчев ден, ние имаме дъждовна буря, ад е навън. #Cussing out

# 131
Здравейте мами и дечица!
Виждам, че все по-рядко пишем в темата - има много ясленчета и работни мами вече. Този месец нашите слънца стават на годинка и половина. Та по тази причина всички ще посетим консултацията. Какви са новите мерки на малчовците ви? Биха ли ви ДТК и как я понесоха сладурите ви?
Есента наближава, започва пазаруването за по-дебели дрешки. Какво мислите да купувате?
Искам да попитам и за подаването на молбата за детските - от тази година е веднъж годишно нали, а не както миналата на 6 месеца.

# 132
да, веднъж годишно е- стига  да си подала вече молба с 12 месеца- ако не си - не се удължава срока на предишната от 6 месеца- трябва нова за 12 месеца- ама така го обясних.. дано си ме разбрала

Аз искам да попитам Мама Ваня- още ли става Вики в ранни зори, че и Ран нещо го прихвана!! От 2-3 дни се буди не по- късно от 7.30- а вчера стана в 5.30!!!!!!!!!!!!!!!!!!! седна в леглото и започна.- мама, тати, мама, тати- говори докато не му обърнахме внимание- после спал 2 пъти през деня- ама на мен това не ми харесва- аз бях на работа и вече наистина съм на предела на силити си- това период ли е или какво!!!!!!!!!!!!!!???????????????!!!!!!!!!!!!!!

# 133
Период е, ние го минахме, но беше ме мъчи цяяяяла седмица. 5.50; 6.00; 6.30... #Crazy Давах й адаптирано, понякога явно е гладна и след млякото заспиваше. В повечето случаи почва да си играе. Crazy

# 134
  • Габрово
Здравейте момичета!
Първо честита нова работа на мама Веси!На добър час!Чудесно е,че ти доставя удоволствие!
Аз също трябва да си търся нова работа,след като пусна Мишо на ясла/евентуално на пролет/ и направо ми призлява като си помисля.
Успех на новите попълнения на яслите Габи и Ран.Дано се чувстват добре там.
didi77,Мишо за първи път не понесе леко ваксина.Сложиха му ДТК,но вечерта вдигна лека температура и няколко дни го боля ръчичката.Държеше си я като скована и почти не си служеше с нея.Незнам какви са новите мерки,защото не го мериха.В къщи го теглих на кантарчето и го изкарах 12 кг.Така му намерих ново любимо занимание-да се тегли.Издърпва кантара изпод леглото ми и стъпва на него,после кляка и започва да се подрусква.
Иначе и той е голям имитатор.Имитира кашляне,кихане,но най ми е забавен като имитира смях."Изработил" си е  един изкуствен смях и като чуе някой да се смее с глас и той се включва.
Желая ви хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт