С какво ви дразнят мъжете /тема №4/

• 35 083
  • 764
  •   1
Отговори
# 150
Не мъжка, а човешка. Примерът с чинията и поставянето на граници е достатъчно показателен. Важното е и двамата да са доволни, по-ниски дози ежедневна  раздраза  и неприятни изненади.
Simple Smile

# 151
  • Варна
Когато обичаш човека до себе си, не му налагаш правила, които биха те подразнили.
_ limonche_, компромиси има. Но не разчитам, че мъжа цял живот ще търпи капризите на " богинята". Бягат, точно когато им натежат битовизмите. И сега се чудя защо предпочитат по-грозновати ласкателки.

# 152
Ако стигна до там, че се налага да се налага да се превърна в прислужница на някой за да го задържа, предпочитам да съм сама.
Битовизмите не тежат, когато мъжът и жената си помагат. Аз предпочитам да сготвим заедно за един час и след това да имаме време за гушкане, вместо да готвя цяла нощ и после да му кажа, че ме боли главата.
Колкото да обичам един мъж не бих го третирала като бебе, нито бих му прислужвала.

# 153
  • София
Разбира се, че е хубаво да се работи в екип къщната работа, но си мисля за разните изисквания, които жените поставяме и се смятат за нормални, уж не сме им майки на мъжете.
Реално погледнато, се стремим да ги научим отново как да си слагат дрехите в коша "по наш тертип".
Как да си подреждат обувките и дрехите- пак по наш тертип.
Как да чистят- пак по наш тертип.
Всичко по начина, по който нас мама ни е научила или ние сме решили, че трябва да е.
А, ако мъжът се опита да каже, че при мама е било друго яче, става страшно.....

# 154
  • Sofia
О, реално погледаното, съдейки по темите във форума, има доста мъже със също толкова дребнави изисквания. Наскоро в една тема четох, че съпругът мрънкал как, като се прибере от работа, по пода имало разхвърляни играчки... Rolling Eyes
Далеч не е женски прийом това опяване за "глупости".

# 155
Наскоро в една тема четох, че съпругът мрънкал как, като се прибере от работа, по пода имало разхвърляни играчки... Rolling Eyes
И трохи... Което е доста гадно Grinning
То да стигне до мъжко опяване, смятай колко е зле работата.
Изобщо - ако вземем темите да чистота на дома, домашните любимци вкъщи и душ преди секс и останалите, можем да направим извод, че нашенци имат спорна лична хигиена и усещане за чистота на дома.

# 156
Аз не държа нещата да са свършени точно така както аз искам. Всеки си има стил. Не ме дразни, че не ги прави по мой модел, важното е, че се включва в домакинството и не ме оставя да се мъча сама.

# 157
Разбирам те, но проблемът е на тези, които така сами се поставят. Иначе пък им е хубавичко някой на тях да им дига и слага.
Някакси това вечно надцакване не се оказва полезно за отношенията, мисля, а и когато по една или друга причина избираме партньор с различно от нашето възпитание,  ценности, хубаво е да имаме предвид, че тоз човек не влиза в казарма.
Всеки чака отношение, пък то...

Ами, не знам, на мен първосигнално ми идва да стана и сама да си сипя допълнително или да си взема каквото ми трябва. Умишлено си спирам тези пориви, когато съм на гости, но изобщо не си представям как някой, който не е гост, дете или притежател на ТЕЛК с чужда помощ, ще ме вдигне, докато си дъвча хапката, за да го обслужа, при положение, че явно няма какво да прави на масата, за разлика от мен, ядящaта в момента. Нито пък че някой може да е толкова уморен, че да не може да си сипе сам, а пък иначе не е уморен да плюска втора чиния с манджа.

# 158
Моя мъж винаги се престарава, когато чисти.  Ако аз чистя нещо за 10 Мин, той ще го направи за 30. И то не защото се мотае, с защото наистина се престарава

# 159
Въпрос на отношения е кой кога ще стане, и дали толкова ще му присяда, че да го дискутира извън семейството. Или хич даже няма да му прави впечатление, че е долял в чаша или допълнил в чиния. Брех, таз пуста взаимност, не знам що тъй чезне и отстъпва място на “не ме занимавай ся” и “не съм ти прислуга”. Друга пък искала нещо по команда веднага и се дразни, че той не изпълнява, щото се чувствал под чехъл.
Братане, и дамските тоалетни, неизмити чаши с дни по бюрата на иначе големи чистофайници у дома. И т.н.

# 160
Взаимността не се крие в това да напълниш нечия чиния... Сега разбирам, защо си сама. Не сега, де. Отдавна съм си изградила мнение за теб. Просто с времето се затвърждава.

# 161
За теб взаимност може би е той да сготви и да ти сипе розе. За мен е друго. Като латерна си. Сама, сама.
Без доказателства за обратното, нямам право на мнение за човешките отношения, казваш.
😂

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 18:23 от Дренка

# 162
  • София
Доста самонадеяно изказване, според дългогодишния ми опит и наблюдения.
Знам само, че както е имало на кого да омръзнеш и кой да ти омръзне, винаги може пак да се случи.
Онази притча "Няма да е винаги така" би трябвало да се изучава в училище.

# 163
За дрехите в коша за пране - гледам го, държи си неговите в една найлонова торбичка до леглото, далече му е другата стая да си ги пренесе. 😬
Мъже!

# 164
  • Mediterraneo
Гледам ви и ви се радвам- млади булки, отскоро живеещи с мъжете си. Единият не може да си сложи масата сам, другият не може да си хвърли дрехите в коша, третият не може да говори с шефа си. Никога не съм била в подобно положение и се надявам моите момичета да не попадат на такива... лешпери, извинете за лошия френски!
Моят ме дразни от една седмица с една боя. Моля го всеки ден да се сети да ми я донесе от обекта, та да си боядисам столовете, все забравя! На сто човека услуги свърши през това време, моята боя дреме някъде. Исках да свърша с това, докато не съм на работа...

Общи условия

Активация на акаунт