С какво ви дразнят мъжете /тема №4/

• 34 622
  • 764
  •   1
Отговори
# 720
Хич не става въпрос за денонощно чистене. Ама някаква елементарна хигиена трябва да има. Да се изчисти тоалетната отнема 3 мин заедно със забърсването с парцала. Не мога да приема, че е прекалено голямо усилие.
Не ме кара да чистя и да готвя и да му слугувам. Просто мисля, че не можем да живеем в бардак и той също трябва да се грижи за това, а не само да си гледа "мъжките" задължения (да провери маслото на колата, да направи маса от джанта, да поръча нещо си от Амазон и там каквото на него му хареса още). Даже го пратих да пусне пералнята и да я вземе послеи ми я остаеим пред сушилнвта. Явно му е било прекалено много да пусне сушилня сам.
И ми е гадно и тъпо. Щото не беше такъв и очевидно се е почувствал много удобно в моята компания. Ще трябва да се стегнат редиците май, колкото и скандали да има.

# 721
Според мен нещо ви е сбъркато. Като чистиш не гледаш телевизия, а чистиш. Препарат не трябва да засъхва. Отделно мъжа ти не ти чете мислите, за да знае, че си накиснала тоалетната. Вероятно е видял след като е пуснал водата, но вече е минало. Ако беше изчистила своевременно сега нямаше да му се ядосваш и да се оплакваш тук.

# 722
Тъкмо да напиша, че хабиш много повече време да го следиш, вместо да се стягате заедно и да имате повече време кой за каквото иска. Гледам, не ви вървят на добре битовизмите Simple Smile

# 723
Дребка, възход и падение е при нас. Трябва някак да намерим решение на проблемите с битовизма.

Дидоян, тъпо е аз да чистя и за двамата, а той да не се съобразява. А кой как чисти и в каква последователност си е негова работа.

# 724
Чистенето не е някакво чудо и не се гласиш едно седмица за него и да убиваш един ден в чистене. Има си поддържащо чистене, на приемливо ниво, без да се напъва човек. Не знам каква ти е схемата на чистене, но препаратите за санитарни помещения са агресивни и нанасят щети.
Отделно е хубаво човек като прави нещо да се занимава само с него, без значение в каква област е.

# 725
Хайде де, само човек без обоняние и сляп няма да забележи, че тоалетната е залята с препарат. Видял го е, и понеже не е дебил, информацията е постъпила в мозъка му и е била обработена. След това, какво е избрал да предприеме или да не предприеме е било негов личен избор.

Аз съм на твоя страна, PimKie - вбесяващо е, когато се стараш да поддържаш чистота в общото ви пространство, а насреща липсва елементарно съобразяване! Оставянето на дрехите да се вкисват след изпирането е още една проява на същото отношение. За скандал не знам, но за разговор определено има повод.

Интересно ми е как Дидоян коментира, че едва ли не PimKie е виновната в случая, че се е отлъчила от тоалетната за малко и не е държала процеса под контрол; дори прочетох мнението, че човек трябвало да е концентриран, като прави нещо. Ще рече човек, че става въпрос за изключително сериозна работа, а не просто да се изчака да подейства препаратът 15 до 30 минути. Сещам се за много по-нормални начини на употреба на този отрязък от време (включително гледане на филм) в сравнение с висене над тоалетната чиния със секундомер в ръка.

Последна редакция: нд, 09 авг 2020, 21:24 от Ghibli

# 726
Хайде де, само човек без обоняние и сляп няма да забележи, че тоалетната е залята с препарат.
Права си, ако става дума за външен клозет. Нормалните хора не чакат тоалетната да се замърси до такава степен, че да има разлика при почистването ѝ. Поне с такова впечатление съм останал.

# 727
Без увъртания, моля, и без намеци за това колко по-голям чистник сте вие от останалите "ненормални хора". Тоалетна залята с препарат отличава ли се от незалята с препарат такава? Отличава се.

# 728
Не се отличава особенно. Случвало се е да ползвам залята тоалетна по бензиностанции и заведения. Обръща се внимание след това.

# 729
Аз като жена, на която не са чужди битовизмите, съм крайно учудена колко време им се отделя, и чак ме кара нещо отвътре да дойда да ви изчистя един път, пък вий да си припомните защо сте се събрали.

# 730
Моите усещания за чистота страшно се разминават с тези на мм. Буквално вече ми минават мисли за развод поради тази причина. Не издържам вече. Аз ли съм сбърканата не знам но не мога  повече. Такъв голям проблем ли е че не облизвам плота на кухнята до блясък? Има две трохи дето съм правила закуска на малкото които така или иначе след час 2 ще бъдат премахнати и той откача. Прибира се от работа към 10 сутринта. Почват крясъци каква е тази мизерия ала бала.казвам ви това е за една миниатюрна троха! Или вечер като се нахраня предпочитам да изляза да пуша една цигара и тогава да прибера масата вместо да търча да прибирам. Защо трябва да бързам? Няма постоянно да се притеснявам и да треперя сакън да не изцапам. Отделно мъж да се държи така е адски отблъскващо   и преди не беше такъв не изглежда такъв.. Ама е.  Според мен трябва да се прегледа. Най големия му стрях е да не се разлее нещо някъде. Не дава да давам на детето да пие от чаша (сега се учи) да не вземе да разлее. Давам и само като го няма оф бясна съм. И това е всеки ден от месеци. Колкото и да се опитвам да е чисто винаги е недоволен.

# 731
Аз като жена, на която не са чужди битовизмите, съм крайно учудена колко време им се отделя, и чак ме кара нещо отвътре да дойда да ви изчистя един път, пък вий да си припомните защо сте се събрали.

Ако им почистиш за 1 час, как ще си отчетат пълния домакинския трудов ден?
Недей се меси в чужди къщи, че да не направиш мечешка услуга Smile

# 732
Simple Smile
Майтапът настрана, но и при двете двойки проблемът въобще не е в чистенето.
Такова напрежение да се гнети постоянно....не знам. Pimkie май не харесваше приятелите му и кскво беше още - не помня.

# 733
Моите усещания за чистота страшно се разминават с тези на мм. Буквално вече ми минават мисли за развод поради тази причина. Не издържам вече. Аз ли съм сбърканата не знам но не мога  повече. Такъв голям проблем ли е че не облизвам плота на кухнята до блясък? Има две трохи дето съм правила закуска на малкото които така или иначе след час 2 ще бъдат премахнати и той откача. Прибира се от работа към 10 сутринта. Почват крясъци каква е тази мизерия ала бала.казвам ви това е за една миниатюрна троха! Или вечер като се нахраня предпочитам да изляза да пуша една цигара и тогава да прибера масата вместо да търча да прибирам. Защо трябва да бързам? Няма постоянно да се притеснявам и да треперя сакън да не изцапам. Отделно мъж да се държи така е адски отблъскващо   и преди не беше такъв не изглежда такъв.. Ама е.  Според мен трябва да се прегледа. Най големия му стрях е да не се разлее нещо някъде. Не дава да давам на детето да пие от чаша (сега се учи) да не вземе да разлее. Давам и само като го няма оф бясна съм. И това е всеки ден от месеци. Колкото и да се опитвам да е чисто винаги е недоволен.
Това ми звучи, като болестно състояние. А аз си мислех, че аз имам мания по чистотата. Не ми се мисли, като дете започне да щъка по-активно и да прави бели. Моето злоядо яде една бисквита 2 часа, като през цялото време я носи в ръка навсякъде и рони след себе си. Даже на леглото се качва и ръси трохи. Преди малко разля пауч, омаза с диня... Няма да тичам цял ден с парцала да не би някоя троха да престои 5 минути. Когато съм свободна, тогава чистя.
ТМ как би реагирал ако му предложиш среща с психолог?

# 734
Simple Smile
Майтапът настрана, но и при двете двойки проблемът въобще не е в чистенето.
Такова напрежение да се гнети постоянно....не знам. Pimkie май не харесваше приятелите му и кскво беше още - не помня.

Приятелите са друга тема. И с тях е една... Уж се разбираме и после някаква изцепка.
Има неща за които вече съм спряла да се боря. Не ми пречи, ако не е излъскано до блясък или нещо от тоя род. Самоинициативата се загуби някъде по трасето и то все за домакинските работи. Яд ме е по-скоро за това, че по якога не мисли като прави нещо. Ето случаят с тоалетната. Определено си личи зеленият препарат и цвета от таблетката, която пускам в самата вода. Ядосвам се, когато си хвърля чорапите ДО коша за пране или мократа хавлия върху завивките. И не веднъж съм провеждала разговор с него. Просто явно не му е достатъчно важно.
Пак ще трябва да се напомни с малко по-остър тон.

Общи условия

Активация на акаунт