Мартенчета 2020

• 23 652
  • 786
  •   1
Отговори
# 75
и при моя бебок имаше слуз веднъж и то не малко, казаха, ако се повтори тогава да се притеснявам ... предложиха да се дава хипоалергенно АМ ...
на някоя от вас дойде ли й цикълът?
Да ,на мен ми свърши вчера. Беше доста силно и продължи 7 дни
а кога роди?
аз лохии почти нямах (бях обяснявала), а повече от седмица нямам абсолютно никакво зацапване ...
секциото ми беше на 9 март, нещо се филмирах, защото 1 път с таткото не се пазихме (в него момент не ме притесняваше, но сега нещо ми стана притеснено)

# 76
и при моя бебок имаше слуз веднъж и то не малко, казаха, ако се повтори тогава да се притеснявам ... предложиха да се дава хипоалергенно АМ ...
а кога роди?
аз лохии почти нямах (бях обяснявала), а повече от седмица нямам абсолютно никакво зацапване ...
секциото ми беше на 9 март, нещо се филмирах, защото 1 път с таткото не се пазихме (в него момент не ме притесняваше, но сега нещо ми стана притеснено)

На 21.03 секцио. :/

# 77
  • Пловдив
Родих на 02.03. Около 25-27 ден ми спряха лохиите. Викам си - супер от късметлийте съм. Да, ама не  😁 След 2-3 дни пак започнаха да текат и така до почти 40 ден.

Леле аз такива филми си набих в главата... До преди 3 дена почти нямах лохии. Направо нищо нямах вече! И изведнъж се появи много кръв и обилно, и си викам - край, разкъса са нещо отвътре или някаква инфекция.. Тръгнах да чета в нета и съвсем се побърках :/
Не са минали още 40 дена и да ми е дошло?! Възможно ли е?

# 78

Привет, дано някоя от вас се е сблъсквала с подобно нещо:
дадоха ни да полззваме количка Peg Perego, която е по-стар модел и странното в нея е, че кошчето за новородено се явява столчето за кола (поставя се на количката) и така се вози новороденото.
Видях, обаче че на друго подобни модели има отделен кош за новородено, в което то си седи изцяло легнало.
Мисълта ми е - не е ли вредно бебчето да седи в столчето за кола дълго време ( за разходки) така извито? Защото ако е, ще търся друг вариант.
Като я поставихме вътре и излязохме с количката, видимо нямаше проблем- бебенцето си спа през цялото време.
Ще питам и педиатър за това, но ако някоя от вас има идея дали е окей, ще се радвам да прочета!

# 79
  • София
Има отделна тема за количките.

# 80
Много колички, нашата също, имат такива опция да се сложи кошчето на колата с адаптери.Няма да навреди да направите някоя разходка, както и да се повози бебето в колата час-два в това положение.

# 81
И ние сме с Пег Перего. Знам, че не е хубаво бебето да стои по-дълго от час и половина в този кош. Използваме го само в колата макар, че може да се монтира на шасито, а на разхождка сме с коша за новородено/зимен кош.
Момичета имам един въпрос относно вашите колички. Като пробвахме колички по магазините въобще не ми е дошло на ума да опитам да я бутам по-бързо и да правя по-големи крачки... Сега с нашата като излезем и ако се разбързам си удрям краката долу в нея :/ Като си вървя нормално няма проблем. При вас как е? Започвам да си втълпявам, че количката ми е неудобна.

# 82
MayaBo
Благодаря за информацията. Със сигурност ще вземем кош за новородено.
Иначе и аз денс установих, че с по-бързи и големи крачки, каквито са ми нормалните, се бутам в количката Grinning

# 83
Момичета, дръжките максимално удължени ли са ви? Ние сме с easywalker, на мен стандартната височина на дръжката ми е ок, но съпруга ми е по-висок от мен и ако не си я удължи постоянно си забива краката.
MayaBo
Иначе и аз денс установих, че с по-бързи и големи крачки, каквито са ми нормалните, се бутам в количката Grinning

# 84
аз вървя бързо, даже днес се чудих не трябва ли по-бавно да се бута количката, не си удрям краката
дръжката ми не е на макс

# 85
Момичета, дръжките максимално удължени ли са ви? Ние сме с easywalker, на мен стандартната височина на дръжката ми е ок, но съпруга ми е по-висок от мен и ако не си я удължи постоянно си забива краката.
MayaBo

Нашият модел количка не е с удължаваща се дръжка, а с чупеща т. е. може да се регулира само според височината на бутащия :/ Аз съм 172см висока и съм си я наместила, но определено ако можеше да се удължи щеше да е по-добре, но кой да помисли за тея неща..

# 86
  • София
Момичета, повръщат ли вашите бебета и ако да, колко често?

Още едно питане: Каква вода ползвате за бебетата - преварена от чешмата, бебешка от аптеката, обикновена трапезна, с розова капачка?

# 87
Момичета, повръщат ли вашите бебета и ако да, колко често?

Още едно питане: Каква вода ползвате за бебетата - преварена от чешмата, бебешка от аптеката, обикновена трапезна, с розова капачка?

Моето бебе повръщаше в началото почти след всяко хранен. Минахме на АР мляко и спря. Да, обаче на прегледа педиатъра ми препоръча, ако е спряла да повръща, да сменя с хипоалергенния вариант, което ме учуди и не разбрах защо, но взех за проба и от него също повръща. Дори при последното хранене повърна всичко. Май ще се върна на антирефлуксното или на обикновения вариант. Не знам защо се доверих на тая хипоалергенна схема, като детето очевидно няма проблем с лактозата. И съм смотана, за дето не попитах още там защо.

# 88
Здравейте момичета,

Аз също бях чула, че не е хубаво повече от 2 часа да седи бебето в столчето за кола. Въпреки това често използвам именно кошчето за кола, макар да имаме кош за новородено. Просто напоследък времето е толкова хубаво и слънчево и ми се иска бебето да е повече някак на въздух докато се разхождаме и ми е някак терсене като е затворено в коша на по-тъмно и не вижда нищо от дърветата, природата...Все пак да уточня, че не мисля че надвишаваме 2 часа.  Отделно спрямо връщането на мляко - случва ни се често, но не смятам че е проблем. Нормално е да връща храна. Така се успокоява и нагажда коремчето към точното количество. За уточнение: храним се смесено - кърма + нормално АМ.

# 89
Моето бебче повръща постоянно, особено ако яде много, само посреднощ не повръща, защото яде само от едната гърда. Повръщането може да продължи дълго. За щастие е качила 1.500 кг за месец и половина. Ходихме на Гастроентеролог, прегледаха я обстойно и всичко е наред. 1во слагахме хомеопатични свещички, много помогнсха, но само за деня. Дадоха ни после сироп Гастротус , много трудно го давах, повръщането намаля ама не спря напълно. Също и започна да я запича. Давах го след ядене и действието му е моментно, не лекува. Държа бебка поне 20 минути права, след хранене. Храня я под ъгъл и сме взели възглавница с наклон. Ако се оригне, всичко е много по - добре, но се оригва много рядко. Пробвам всвкакви пози, не ми се получава.
Вода ако давам е розова, педиатърката и моята АГ ме посъветваха да давам малко глюкоза след ядене да изплакни устичката. Аз давам след като повърне парцалки да се изчисти.

П. П бебе е само на кърма

Общи условия

Активация на акаунт