Фотошоп, снимки и ... още нещо

• 74 989
  • 568
  •   1
Отговори
# 420
Мерси на freak man за снимките!
А рисунки на хавайски орхидеи някой знае ли къде има?

Снимката е правена нощем, не съм слагала фон, ето оригинала:

isaikova, права си, сега забелязах че отдолу е някак си крива

би могла от снимка да я направиш така, че да изглежда като илюстрация
вех просизволна орхидея от сайтовете които са ти пуснали:

промених ги малко в по- червената гама, защото предположих, че такива цветове ще ти паснат на конкретната снимка

# 421
Аз пак ще питам Blush.Толкова много изчетох,следвах стриктно инструкциите на момичетата от предишната тема за рамките за снимки и пак не мога да разбера.Как да изтрия бялото поле на рамката ,за да се покаже снимката?Като гледам всички успяха,само на мен нещо ми се опъва. Weary

# 422
  • Вече в моята си приказка...
Хей, благодаря ви! Да, кончето не е изрязано много добре, но се учех да правя 3D снимка /или както там се казва!/, защото от сайта, от който учих не бяха обяснили доста неща и просто трябваше да налучквам. Признавам си, че задните крака, както и опашката не съм изрязала перфектно, но според мен е важно, че схванах начина на извиване на снимката и начина на излизане на кончето извън нея. Сега искам да науча друго нещо, по-късно ще пусна и линк към урока, който е на руски, но отново не е обяснен много добре. Ако някой има идея как се получава, нека обясни.

bubu_to, за съжаление нашият вестник все още е на такова ниво - нямаме цветни снимки, за което може само да съжаляваме. Но пък се гордея с това, че имам възможност да творя и доста неща от начина на макетиране са моя идея. Дори имам реклама във вестника, моя разработка, която много се хареса на рекламодателите и ми я заплатиха /което между другото е прецедент - обикновенно правенето на реклами се включва в трудовата ми характеристика и не се заплащат допълнително!/ Засега работата ме удовлетворява, но искам да науча доста неща, извън трудовата ми дейност, затова и това е любимата ми тема! И един въпрос, ако ми позволиш:
употребяваш думата "тифец", напълно ми е непозната /както и повечето компютърни термини!/, ако е възможно обясни ми за какво става въпрос или пък ако имаш подръка някой урок, дай линк! Ще съм ти благодарна!

# 423
тифец=тиф файл=TIFF

tagged image file format

TIFF uses 4-byte integer file offsets to store image data, with the consequence that a TIFF file cannot have more than 4 Gigabytes of raster data (and some files have begun to approach this boundary). However, this is 4G of compressed data, and so if the compression ratio is high enough, theoretically a TIFF image could be much larger (in fact, 2**32-1 pixels square).

# 424
До Гита Ог и Грибо:
Евалата, стигнах до тази четка, която ми е препъни камък. Обяснете ми моля, както Лорд Ветинари, как да я активирам и да го направя това "нарязване" step by step", моля.
Просто не мога да отида на друг урок, докато не направя тази пущина. Това е част от моята програма за каляване на волята и самоусъвършенстване....
Пречка

# 425
тифец=тиф файл=TIFF

tagged image file format

TIFF uses 4-byte integer file offsets to store image data, with the consequence that a TIFF file cannot have more than 4 Gigabytes of raster data (and some files have begun to approach this boundary). However, this is 4G of compressed data, and so if the compression ratio is high enough, theoretically a TIFF image could be much larger (in fact, 2**32-1 pixels square).

Малена, пак нищо не ми говори. Всички снимки, с които работим във вестника са с разширение TIF, но не виждам какво общо има това. В смисъл, знам, че има разлика между TIF /мисля, че се пише с едно F, ако говорим за едно и също нещо, разбира се!/ и JPG, но до там!

# 426
И аз да се похваля с творението си, след като дни наред се борих с Photoshop-a Simple Smile). Добре, че нашият тати не беше забравил уменията си от преди години, и ми помогна за по-прецизното изрязване на бебка Simple Smile) Иначе... използвах само Фотошоп, снимка на бебка (умишлено направена на едноцветен фон за по-лесно селектиране), а бекграуда си "краднах" от някакъв сайт с дигитални картинки Simple Smile)

# 427
И аз да се похваля с творението си, след като дни наред се борих с Photoshop-a Simple Smile). Добре, че нашият тати не беше забравил уменията си от преди години, и ми помогна за по-прецизното изрязване на бебка Simple Smile) Иначе... използвах само Фотошоп, снимка на бебка (умишлено направена на едноцветен фон за по-лесно селектиране), а бекграуда си "краднах" от някакъв сайт с дигитални картинки Simple Smile)

Нищо не видях, къде е снимката?

# 428
Много е хубаво:: само си мислех, дали да не сложите бебка най-отпред, или пък да  е малко по големичка, че малко се губи  newsm78

# 429
  • Плевен

Много ми хареса тази творба, Честит рожден на авторката-ISAIKOVA, пожелавам й да твори  дълго такива красоти и да се радва на малкото си слънчице!

# 430
Видях снимката. Много ми хареса! Поздравления, saqe! Сякаш дъщеря ти е излязла от прекрасна приказка!

# 431
Много е хубаво:: само си мислех, дали да не сложите бебка най-отпред, или пък да  е малко по големичка, че малко се губи  newsm78

И аз си го мислех, но искахме да изглежда сякаш слиза по стълбичките, а и на оригиналната снимка малко съм й резнала крачетата и се наложи да ги скрием в тревата Simple Smile). Мисля да й добавя крилца и вълшебна пръчица Simple Smile), за да съвсем като фея Simple Smile)

# 432
  • София
Благодаря на Валя и Мира за честитките! Heart Eyes
sage ,браво за работата!Според мен с този си размер изглежда добре.Нали трябва да е реална и съобразена и със заобикалящите я неща.

# 433
тифец=тиф файл=TIFF

tagged image file format

Малена, пак нищо не ми говори. Всички снимки, с които работим във вестника са с разширение TIF, но не виждам какво общо има това. В смисъл, знам, че има разлика между TIF /мисля, че се пише с едно F, ако говорим за едно и също нещо, разбира се!/ и JPG, но до там!

Mira 55,
най-общо jpg e компресиран файл, не nоси цялата и пълна информация, не моvе да се редактира, слой по слой както може тиф-а Тiff. s 2 ff

# 434
Честит рожден ден!Много здраве, щастие, късмет и любов!

Общи условия

Активация на акаунт