Фотошоп, снимки и ... още нещо

• 75 009
  • 568
  •   1
Отговори
# 435
  • Вече в моята си приказка...
Малена, преди няколко постинга те попитах дали снимаш с професионален фотоапарат. Снимките ти са с доста добро качество. Какъв е фотоапарата ти?

# 436
Альоооу!Тук докато се дърпате, никой не каза нищо за моето творение Sad.
Пускам го пак да ви чуя мнението Mr. Green:

А ей туй ми е новото, с любимите ми хавайски орхидеи Hug :

между другото, ако някой има снимки или рисунки на такиви орхидейки, ще съм му благодарна цяяял живот ако ми ги прати Heart Eyes  bouquet

klaris,
рамките ти са хубави. Втората е нужно само малко да я изсветлиш, нищо повече.
Примерно така

На главичката горе в дясно има леко петно, изтрий го. Не мисля ,че е нужно да се слагат кой знае колко елементи в една рамка. Последната снимка на  isaikova   е нагледен пример за това как да направим нещо забележимо, без да прекаляваме ,ползвайки всички елементи ,които имаме:) По добре е да се акцентира на едно нещо и да се обърне по-голямо внимание на модела, който междувпрочем е много сладък Simple Smile
за съжаление нямам ни една орхидея на хард диска си:)Имам една в къщи, ако не намериш никаква ще взема да я снимам:)

Последна редакция: чт, 24 авг 2006, 19:30 от Хипатия

# 437
sage, найистина се е получило като приказка. Това което не ми харесва е , че детенцето е в пастелни тонове, а фонът е твърде ярък.
Isaikova, и на мен ми допада твоята рамката( с детето на тревата). Поздравления!

# 438
Малена, преди няколко постинга те попитах дали снимаш с професионален фотоапарат. Снимките ти са с доста добро качество. Какъв е фотоапарата ти?

да, прочетох и пропуснах да ти отговоря.

полупрофесионален е Panasonic Lumix Fz 30
13 optic Zoom 
8 mega pixels
http://www.ixbt.com/digimage/panasonic_fz30.shtml

накои от по-старите снимки са правени със Sony Mavica, те вече не се произеждат

# 439
  • София
Мира - малко късно но да ти отговоря. Реално тифец и тифецване са влязли като термин използван за именно това изрязване, което правиш например с коня. Те един ел се изрязва от една снимка и се слага в нов слой. Обикновенно се ползва за целта пен, най-професионално, но аз съм свикнала да правя това с ласото и се справям също така качествено но доста по-бързо. Важно е да правиш селекцията на много голямо овеличение на сномката и през малки интервали леко навътре - 2 пиксела примерно. Като свършиш даваш ctrl+alt +D - feather selection е това =5 примерно или колкото ти  прецениш, това прави крайщата меки и леко прозрачни, така че да се слеят с новия фон плавно, а не да седи като рязано с ножица и после даваш ctrl+J - Via leyer copy.И това е имаш си тифецнато изображение. И да Jpg  в старите фотошопи не поддържат слоеве така, че ако искаш да ти се запазват трябва тиф. но и без др за печат не се пускат jpg. CS не съм ползвала, но имало вграден нов jpg, които поддържал и пазел слоеве....може и така да е , но все пак е формат с яка компресия така че за проф неща надали върши работа реално.....Wink
не мога да се сетя как е в пейдж мейкъра, работя с куарка, но често съм ползва и тифеците за клипинг пат и да създам изображение без фон....че нали в куарк няма прозрачност...

Последна редакция: чт, 24 авг 2006, 21:38 от bubu_to

# 440
За какво служат Clipping, layer и vector mask?

# 441
  • Все на втория етаж
Честит Рожден Ден и от мен!!!  bouquet
Да си жива , здрава и много, много щастлива! Hug

На всички творенията много ми харесват.

# 442
  • Magrathea
И аз да се разпиша с първия си опит. От самото начало я следа темичката, но чак сега реших да пробвам.

Леко ненагласените линии ще ги оставя за утре, защото вече ми се спи Rolling Eyes
Честит рожден на ISAIKOVA    bouquet

# 443
# 444
  • София
Мерси пак момичета за честитките и на Малена за картичката Hug
Трилиън ,много ми хареса творбата ти Wink

# 445
С layer mask na 100% можеш да възcтановиш това което  си премахнала от даден документ.

# 446
  • София
С layer mask na 100% можеш да възcтановиш това което  си премахнала от даден документ.

?????? Стига бе  Shocked- това пък как Crazy....май се бъркаш с нещо друго. Можеш да възстановяваш с History brush и то колкото стъпки се помнят в хисторито на документа...и ест ако не си го затварял....ама с маска да връщаш изтрито......

Последна редакция: пт, 25 авг 2006, 10:38 от bubu_to

# 447
  • София
A vector mask creates a sharp-edged shape on a layer and is useful any time you want to add a design element with clean, defined edges. Once you create a layer with a vector mask, you can apply one or more layer styles to it, edit them if needed, and instantly have a usable button, panel, or other Web design element.

You can obscure an entire layer or layer set, or just a selected part of it, using a layer mask. You can also edit a layer mask to add or subtract from the masked region. A layer mask is a grayscale image, so what you paint in black will be hidden, what you paint in white will show, and what you paint in gray shades will show in various levels of transparency

а за такива неща какво е маска, слой и н знам какво най-лесно е да натиснете F1 smile3547 - всичко е прекрасно описано...

Последна редакция: пт, 25 авг 2006, 10:40 от bubu_to

# 448
  • sofia
Аз от няколко дни не съм се занимавала с творчество, но ето нещо, което направих преди малко за разтоварване- Алекс.

# 449
  • Карлово
Въпрос относно самата работна среда. Разглеждах ето този урок и установих, че моят Фотошоп няма по-голямата част от инструментите. Има само по един от показаните. Например има само Rectangular Marquee Tool, а останалите три от показаните не се появяват. Знам, че трябва да щракна на малкото триъгълниче долу вдясно, но и тогава не се появят. Това някаква настройка ли е, или е заради нелицензирания софтуер?

Общи условия

Активация на акаунт