Фотошоп, снимки и ... още нещо

• 75 036
  • 568
  •   1
Отговори
# 450
  • София
да не би да си с някоя трай, демо или бета версия....а отгоре под менютата не ти ли се появяват там настройките на даден инструмент заедно с подвидовете му....можеш да пробваш да удариш едно ctrl+8

# 451
За какво служат Clipping, layer и vector mask?
С layer mask na 100% можеш да възcтановиш това което  си премахнала от даден документ.

?????? Стига бе  Shocked- това пък как Crazy....май се бъркаш с нещо друго. Можеш да възстановяваш с History brush и то колкото стъпки се помнят в хисторито на документа...и ест ако не си го затварял....ама с маска да връщаш изтрито......
Не се бъркааам Mr. GreenТочно това е предимството на layer mask пред history.С нея можеш на 100 % да възстановиш документа, до като с history това става само до определен брой  стъпки.Ужасно удобно за работа, препоръчвам горещо  bouquet

# 452
  • София
За какво служат Clipping, layer и vector mask?
С layer mask na 100% можеш да възcтановиш това което  си премахнала от даден документ.

?????? Стига бе  Shocked- това пък как Crazy....май се бъркаш с нещо друго. Можеш да възстановяваш с History brush и то колкото стъпки се помнят в хисторито на документа...и ест ако не си го затварял....ама с маска да връщаш изтрито......
Не се бъркааам Mr. GreenТочно това е предимството на layer mask пред history.С нея можеш на 100 % да възстановиш документа, до като с history това става само до определен брой  стъпки.Ужасно удобно за работа, препоръчвам горещо  bouquet

e това ще да е нещо ново и интересно за мен я обясни подробно....демек как точно става....

# 453
  • Карлово
там е работата, че няма подвидове. това с ctrl+8 не го разбрах. уж не е трай, демо и бета, но знае ли човек. сваляла съм я от датата със сериен номер

# 454
  • София
ctrl+8 e preset tools ili ot edit-preset meniger- tools - това ако случайно нещо ти си си ги омазала ще ти върне първоначалните настройки.....или си свали и си инсталирай друг фотошоп...този не звучи мн читаво....а ако си избрала например ласото и натиснеш shift+L - нещо променя ли се...

# 455
  • Карлово
Променя се. Пробвах и с др. инструменти и като натискам шифт и сътветната буква се променят.  Hug Все пак ще си дръпна друг.

# 456

[/quote]

e това ще да е нещо ново и интересно за мен я обясни подробно....демек как точно става....
[/quote]
Ухххх ми много кофти даскал съм ама ще пробвам...
Таааа щракаш върху swith foreground and background colors(двете цветни прозорчета от кутията с инструменти), оцветяваш едното бяло, другото черно
При маркиран layer,  от палитрата  layers избираш Add layer mask(най-долу).Към слоя ти в палитрата трябва вече да се е появило още едно прозорче(това е маската)Маркирай я
Хващаш гумата и триеш от документа си, а сега размени местата на swith foreground and background colors  и опитай пак да триеш върху документа.Да ама нееее този път гумата добавя инфото което си премахнала Wink Mr. Green

# 457
  • София
е то хубаво ама това за какво ми е точно, а и бая неща не могат да се правят в маска. Мн по-удобно е да си увеличиш ъндутата, да си правиш снапшоти и да правиш нови слоеве, които като не ти хареса какво се е получило да затриваш.

# 458
Не е казано, че само маската трябва да ти оправи всичко.Можеш да използваш успоредно с маската също така и adjustment layer, paths...абсолютно всичко можеш да си възстановиш на 100 и в това е смисъла.Създавайки излишни леари  при един документ състоящ се от 20 такива  неизлишни, умножавайки ги по...колкото си решила в крайна сметка може да се загубиш палитрата.Но всеки си работи по принцип както му е удобно Mr. GreenНа мене работата ми налага да си пестя излишния материал и времето за работа, та за това работя по този начин.
Важното е веселба да пада с Щопеца Hug

# 459
  • Все на втория етаж
Момичета, утре пътувам към Варна и няма да ме има две седмици. Заради този фотошоп и тази темичка, направо не ми се тръгва. Crazy
Напредък на дружките желая и да не изпишете 4- 5 теми, че не мога да ви изчета после. Flutter

# 460
  • Пловдив
Аз липсвах само една седмица и бяхте изписали цели 18 страници и вече 3-ти ден чета. Даже не съм си отворила Фотошопа, че ме е страх дали не съм забравила и малкото научено.
Весело прекарване на моренцето  Hug

# 461
  • на село
Весело прекарване във Варна и слънчево време най -вече  Grinning.

А аз да се похваля разпечатах си 2-3 снимки от обработените, излезнали са много красиви, едната е тази от подписа, другите са тези:

# 462
  • Все на втория етаж
Благодаря ви момичета. Heart Eyes

Нелиса, снимките са много хубави. А този специалния формат ли ги направи? Нали трябваше да се правят нещо, за когато ги вадим...
Ама и аз все се изказвам...... Crazy

# 463
  • Карлово
Иренка, отивай спокойно на моренцето, то тук напоследък само си бъбрим. Щракай на воля, за да имаш повече материал за обработка като се върнеш. Поздрави на Малена от всички!

# 464
  • София
Весело и приятно изкарване и от мен на Иренка Hug

Общи условия

Активация на акаунт