Фотошоп, снимки и ... още нещо

• 75 056
  • 568
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Ееее, Malenna, страшна си! Това с думичките е невероятно! Как ги твориш тия чудеса? Ами то който си го може... thumbsup

# 481
Кифла и аз нещо съм  в застой, та докато блях пред компа си нарисувах ей това, е негрото си го краданх от един сайт с рисунки... стори ми се една изтерзана и реших да й сложа и едни жита, та поне да има от какво да е изморена Joy
http://img244.imageshack.us/img244/6793/thenegrocopycopygy3.jpg

Последна редакция: сб, 26 авг 2006, 22:06 от Jaly

# 482
  • Разпиляна във въображението
има ли друг начин да намаляваме снимката освен ръчно с Трансформ. Когато го ползвам ръката ми се "отплесва" леко надясно/наляво и снимката не се смалява правилно. Някъде където да въведа някаква стойност (например с 30% искам автоматично да се намали) и това да стане без снимката да се сплеска.

# 483
има ли друг начин да намаляваме снимката освен ръчно с Трансформ. Когато го ползвам ръката ми се "отплесва" леко надясно/наляво и снимката не се смалява правилно. Някъде където да въведа някаква стойност (например с 30% искам автоматично да се намали) и това да стане без снимката да се сплеска.

когато местиш курсора, задръж написнат и бутона Shift за да ти се намалява или увеличава картинката пропорционално

# 484
  • София

Като си избрала трансформа под менятата се появява под менют на дадения инструмен, който в момента е активен - там можеш да пишеш с точни %ти колко да се смали или увеличи селекцията. Между 2 те стойности има нещо като част от верига, ако го натиснеш то свързва стойностите и става пропорционално. Друг начин е от image size, вместо см избираш % и нанасяш желаната стойност.

# 485
Ех, докато изчета всичко  Laughing
Малко неприятен привкус на някои от предните странички, но важното е, че бурята е отминала и темата продължава да бъде полезна   bouquet
Аз не съм правила нови рамки. Нямам нещо муза в момента, чета уроците и си правя разни експерименти.
Голяма радост ми е!
Преди половин година, от алчност и сакън да не се мина, като ми предлагат  Laughing, поисках да ми инсталират фотошоп и оттогова само отвреме - навреме го отварях и единствено гледах "умно", без да зная какво да правя с програмата.
Но сега ме вдъхновихте да попрочета това-онова.
А и толкова тънкости научих само от тези две теми  Hug
Сега, въпрос  newsm78 - имам проблем като увелича снимката и започна да селектирам с ласото.
При голямо увеличение, разбира се, се вижда част от обекта на екрана. Обаче не мога да премина на друга част на снимката със скрола на мишката. А като отида на стрелките отстрани и натисна копчето на мишката, през това време съм дръпнала с ласото вече едни черти до там и цялата работа отива на кино  Laughing
Уф, дали някой разбра нещо от обясненията ми  Rolling Eyes

# 486
  • София
Даааааааа разбрахе Wink

като искаш да се предвижиш натискай интервала - курсурът става на ръчичка, и без да пускаш интервала кликаш с мишката изтегляш по екрана - все едно ти си ръчичката и и искаш да избуташ нещо. Ако ти свърши  екрана пускаш само от мишката преместваш я и продължаваш Wink         

# 487
Даааааааа разбрахе Wink        
Благодаря ти, bubu_to!   bouquet
 Party Станаааа!   

# 488
  • Magrathea
Ей, много хитринки научих от тази темичка Mr. Green
Ето я и втората ми рамка.
Идеите и фантазията ми обаче май и те са в лятна почивка  perko

# 489
Незнам дали точно тук е уместно да задам един въпрос...но ще пробвам. Интересуват ме сватбени сайтове, в смъсъл такива картинки, орнаменти, цветя, воали и т.н. , всичко свързано с тази тема. Получих предложение за работа сързана с направата на такива картички и искам да поразгледам и да добия по-пълна представа. Благодаря на всички предварително Hug 

П.С.Темата е страхотна и всички тук сте направо невероятни. Поздравления на всички таланти  bouquet

Последна редакция: нд, 27 авг 2006, 18:43 от galka_

# 490
  • sofia
Момичета до сега бях с Фотошоп 7, сега съм с CS2. Защо като искам да си запаметя фаила в jpeg формат и не става?! От падащото меню излиза само photoshop(.*psd) тип  newsm78.

# 491
  • Пловдив
Аз също съм на CS2. Пробвай първо от Image > Mode>RGB и после със Save as...
Ако не става не знам друго   Blush

# 492
  • Карлово
Галка, виж тук дали ще ти свърши неща работа
http://www.bg-svatba.com/
http://www.svatbamagazine.com/

# 493
  • Вече в моята си приказка...
Малена, и на мен много ми допадна идеята ти за думичките на дъщеря ти! Завиждам ти благородно за идеите, които ти идват!
Saqe, и твоята "приказка" ми харесва много, много! Продължавай все така!

Трилиън, и твоята рамка е страхотна!
Браво на всички!

# 494
Благодаря ти Микки  bouquet, но ми трябват картинки, които да ми помогната за направата на сватбени покани и картички  Praynig Още веднъж благодаря  Hug
Малена, дай едно рамо Wink

Общи условия

Активация на акаунт