Фотошоп, снимки и ... още нещо

• 75 089
  • 568
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря, досега не съм показвала нищо, от това което правя, но днес незнайно как се престраших:oops:

# 91
Една седмица бях в отпуск и сте напълнили старата ми тема, че и нова почната!! Браво! И аз веднъж да зачекна тема с повишен интерес Laughing Laughing
Да си свърша ремонта и ще чета да наваксвам... Wink

# 92
  • Все на втория етаж

Точно за този става въпрос. Мерси! Simple Smile

Малена и твоя ще погледна и на теб благодаря! Simple Smile

# 93
  • в сбъднатите мечти
И аз липсвах няколко дни и като гледам какво правите вече... усещам, че много съм изостанала с материала. Embarassed

# 94
  • Карлово
Диемма, нещо надписите не се четат добре. Особено на 1 годинка, почти не личи. Защо не пробваш с друг цвят, мисля с бяло дали няма да стои добре newsm78
Въпрос: Как може да изрежа с неправилна форма част от снимка и да маркирам участък със същата големина и форма върху друга снимка?

# 95
Здравейте момичета ,
страхотни неща сте сътворили  Hug
Аз направих първите стъпки във фотошопа преди няколко месеца и то за малко.Тогава търсих подобна тема , но уви без резултат.
Тогава ето това успях да сътворя.

Благодаря на Никол ,че ми каза за тази тема  Hug  bouquet

Тогава търсех фонове ,но без резултат SadНо сега  ще следя с интерес всичко ,което правите и аз може би ,кой знае след време ще се включа с някой и друг шедьовър Wink

Последна редакция: ср, 16 авг 2006, 13:37 от Сладък Бонбон

# 96
  • sofia
Аз понеже все сама се мъча и гледам да не питам много, ама с това не мога да се справя. Как да направя размерите на рамката и на снимката еднакви, за да не е снимката толкова малка като я сложа в рамката? И още- как, например от   тук да си ги запазя тези малки елементи разделени, а не като едно цяло изображение  Embarassed

# 97
сега разбирам колко съм зле Thinking
нямам фотошоп обаче newsm78
ще трябва да наваксам
искам имоето дете да има такива красоти Crossing Arms

# 98
Аз понеже все сама се мъча и гледам да не питам много, ама с това не мога да се справя. Как да направя размерите на рамката и на снимката еднакви, за да не е снимката толкова малка като я сложа в рамката? И още- как, например от   тук да си ги запазя тези малки елементи разделени, а не като едно цяло изображение  Embarassed

Мисля, че не можеш да ги запазиш разделени, аз ги запазвам така и после ако нещо ми трябва си го копирам с  rectangular marquee tool..освен това на някой от тези скрапове фона е прозрачен и е подходящ направо да се използва, но на повечето не е и трябва сама да си махнеш бекграунда като триеш с гумата.
А,  за снимката ще гледаш в image size  какъв е размера на рамката и ще дадеш същия на снимката, гледай да работиш със снимки с добро качество, понеже ако увеличиш малка снимка извън максималният й собствен размер,  става размазана. Дано да разбра нещо от моите обяснения Embarassed

# 99
  • Вече в моята си приказка...

Мисля, че не можеш да ги запазиш разделени, аз ги запазвам така и после ако нещо ми трябва си го копирам с  rectangular marquee tool..освен това на някой от тези скрапове фона е прозрачен и е подходящ направо да се използва, но на повечето не е и трябва сама да си махнеш бекграунда като триеш с гумата.

Друг и доста по-лесен начин да стане прозрачен фонът е да се премахне бекграунда, като щракнеш върху него два пъти /от менюто Layers/, задаваш нов слой, той обикновенно се нарича Layer 0, след това с магическата пръчка маркираш белите полета, даваш Delеte и фонът става прозрачен /трябва да стане на сиви и бели квадратчета!/.

# 100
  • Вече в моята си приказка...
Jaly1, и на мен ми допадна "творбата" /защо ли думата я слагам в кавички, та това си е творба!/. Много сладко си го измислила!

# 101
Друг и доста по-лесен начин да стане прозрачен фонът е да се премахне бекграунда, като щракнеш върху него два пъти /от менюто Layers/, задаваш нов слой, той обикновенно се нарича Layer 0, след това с магическата пръчка маркираш белите полета, даваш Delеte и фонът става прозрачен /трябва да стане на сиви и бели квадратчета!/.

Аз директно трия с гъбата със звездичка. После режа грубо около него и го местя в отделен документ  Peace

Това е от днес  Grinning

# 102
  • София
Диемма, нещо надписите не се четат добре. Особено на 1 годинка, почти не личи. Защо не пробваш с друг цвят, мисля с бяло дали няма да стои добре newsm78
Въпрос: Как може да изрежа с неправилна форма част от снимка и да маркирам участък със същата големина и форма върху друга снимка?

това, което се сещам от раз е да работиш с пътеките. правиш си нов path и рисуваш с pen-a формата , която искаш (може и с ласо, ако е с ласо после даваш make working path) и можеш да си копираш path в др дукомент, за да стане на селекция от менюто на палитрата path избираш Make selection...дано съм го обяснила ясно....

# 103
# 104
Аз пробвах този начин и ми се видя най-лесен, дано ти свърши работа:

отворих и двете снимки във Фотошопа, така че да ги виждам и двете (да не са максимайзнати). направих селектиране на участък (избрах си лице). 'Хванах' го с дясното копче на мишката и без да пускам го прехвърлих върху другата снимка. Прехвърля се само като селекция, не като обект (т.е. при всяко друго кликане в страни от селекцията - изчезва). Ако ти трябва за да го обработваш, направи го на Layer.

Последна редакция: ср, 16 авг 2006, 15:53 от Slavi

Общи условия

Активация на акаунт