Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 43

• 55 052
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
И ние имаме двор в блока, ама е занемарен и никой не го ползва. От както почна карантината само 3 пъти сме ходили с детето да ритаме.

# 241

И където не можеш да го паркиращ, щото нямаш винетка за зоната, а платеното паркиране е ограничено до 2 или 4 часа Simple Smile
Да ама не съм останала с впечатление тоя факт да действа възпиращо на ордите провинциалисти напинящи  към София ?
В смисъл? Просто престават да ходят с кола в зоните, ползват метро или друг ГТ. Ако пък идват от околните села, паркират до метрото и от там с него.
То защото всичката работа е където е синя зона. Изобщо големи, международни корпорации с офиси в центъра има ли? Сякаш не се сещам. За центъра остава работа за продавачки, агенцийки, адвокатски кантори, разни други от сферата на услугите. Сигурно изпускам нещо. Например ако си програмист, много рядко офисът ще ти е в центъра. Понякога с месеци може са не ти се налага да ходиш в него. Същото с кол центровете, еазни други големи фирми.
Има всякакви случаи, но не е това важното, важното е, че зоните се разширяват непрекъснато, не е само центърът, а планират и още. Младост също имат такива амбиции, между другото. Обикновено става като  живеещите пращат искания и сигнали до районното кметство, докато се размърда и задвижи процедурата.

# 242
Аз от има няма едно 10 години искам цяла София да е в ЗОНИ. А не сульо и пульо в Младостите и Люлин и други квартали да си паркират на общинска земя БЕЗ ПАРИ пред блоковете по 2-3 коли.
Аз  дискриминирана -  да ме мародерстват и да плащам винетка , щото живея в центъра!! Въпреки това да обикалям по 30 мин. и да не мога да си намеря място да влача дете и покупки през 5 преки от нас!!

# 243
Ооо да. Ще е супер ако всичко стане зони, оправят градинките и направят паркинги. Това ще намали и замърсяването с прах и кал. И аз плащам 200 лв за наем на паркомясто и много се дразня на безобразното паркиране където им падне. Това е причината в момента да отхвърлям всяко жилище без гаражи към него, пък било то дори да е най-прекрасното

# 244
Аз от има няма едно 10 години искам цяла София да е в ЗОНИ. А не сульо и пульо в Младостите и Люлин и други квартали да си паркират на общинска земя БЕЗ ПАРИ пред блоковете по 2-3 коли.
Аз  дискриминирана -  да ме мародерстват и да плащам винетка , щото живея в центъра!! Въпреки това да обикалям по 30 мин. и да не мога да си намеря място да влача дете и покупки през 5 преки от нас!!
Може много неща да искате, ама няма как да стане. Идеята на зоните е да се ограничи трафика само в централните части на града. Никъде в Европа няма зониране на периферните зони... Тук просто си личи невъзможността и нежеланието на управлението да се справи реално с проблемите с паркирането (като изграждане на паркинги и т.н.) и само се измества проблемът в съседен квартал на зоните. Да не говорим и за данъците върху автомобилите и как се превърнахме в моргата на Европа за старо желязо. Не е нормално човек да може да се сдобие с автомобил по-евтин от 1 телефон... Водили сме го много пъти този спор. Като цяло идеята на автомобила е да те закара от точка А до точка Б, а не да седи паркиран на улицата. И да, като живеете в центъра си има и някои негативи. Не може и х*я до края и душата в рая (народна поговорка), плащате си зоната и се радвате, че живеете в центъра и всичко ви е наблизо или отивате по перфиреията и не плащате зона, но пък ви се налага да пътувате. Това е.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 09:29 от Fuckforlife

# 245
  • София
Имаме си двор към апартамента в София, наш с ограждения. Никой не цапа отгоре, то и малко хора живеят над нас, но дали 3 щипки за пране съм намерила и един чаршаф паднал от простора , това за 7-8 години, даже не помня. Голяма разправия ми е поддръжката на тревата, наемаме фирма де, и за оформлението на живия плет, и т.н. Чистенето не е страшно,  една пароструйка на прозорците и плочника и толкова...
Кефа обаче е огромен. Всеки ден сме навън с децата, те не излизат никъде и изобщо не си го представям това стоене вкъщи как ще стане в тази ситуация, ако нямахме двора Confused Изобщо аз няма да издържа, какво остава с деца. Имат място за игра и толкоз...
Към кооперацията ни има и общ двор за съседите с вход откъм улицата, не се цапа и там, поддръжката не е голяма също, има поливна система и чистим детските съоръжения понякога …. Всички съседи сега са там, един по един... пак е спасение... Та двор в София и то в Широк Център сме, това голям плюс за хора с деца... Blush

Но ако някой си представя че няма да наеме фирма за трева и растения поне в началото, че няма да има поливна система, че няма да се занимава изобщо и да чисти.... или трябва много личен труд или пари за наемане на хора... То с всяко нещо е така...

# 246
Куку, говорим за традиционния български навик да си хвърляш боклуци през прозореца/балкона - фасове, използвани предпазители, да си изтръскаш одеялата и покривката с трохите, ей такива неща. 
Купувайки НС няма абсолютно никаква гаранция, че съседите над теб няма да са такива "традиционалисти". И няма особено много законни начини да се справиш с такава простотия.

# 247
Здравейте, а за Stonehard и Luximmo  какви са ви вижданията ?

Благодаря

# 248
Е някой твърдеше преди време, че откакто имало зони в центъра имало и доста места и хората си паркирали без проблем близо до вкъщи..

# 249
Е някой твърдеше преди време, че откакто имало зони в центъра имало и доста места и хората си паркирали без проблем близо до вкъщи..
Без проблем си паркираме в Лозенец (добре де, случва се точно отпред да няма, да има през една-две къщи), за центъра около НДК  визирам, не е точно така, понякога няма, понякога има, защото е по-гъсто населено и има повече  паркиращи за малко с почасово паркиране, не за работния ден. Не е както беше преди  зоната, тогава беше пълен тотален ужас, въртиш по половин час, за да паркираш, но е по-зле от Лозенец, по мои наблюдения. Явно зоната е прекалено евтина. Като цяло, най-добре си е с гараж или паркомясто, където и да е.

# 250
Здравейте, а за Stonehard и Luximmo  какви са ви вижданията ?

Благодаря
През Луксимо закупихме апартамент на зелено, без комисион. На всички срещи, за резервацията, за предварителния договор с инвеститорите и т.н присъстваше плътно моя личен адвокат, който провери всички документи. Ако нещо друго ви интересува, питайте.

# 251
Цитат
Аз  дискриминирана -  да ме мародерстват и да плащам винетка , щото живея в центъра!! Въпреки това да обикалям по 30 мин. и да не мога да си намеря място
Абсолютно!Уикендите е още по-страшно.От петък вечер до неделя вечерта,няма места.Уж всички искат да си купят жилища в разширяващите се покрайнини на София,чета за някакви комплекси,които не съм чувала.Дружба бил хубав квартал.Съгласна съм,че някой може да си го харесва,но да обобщават,че е хубав,друг път.И в крайна сметка,събота и неделя,от всички ''хубави'' квартали на столицата,прииждат с автомобили с децата си в ''мръсният'' център.Е,това не мога да го разбера!Не знам и в Лозенец къде се намира бързичко да се паркира?От дълги години около ''Вишнева'' е доста трудно да си намериш място.

# 252
Скрит текст:
Цитат
Аз  дискриминирана -  да ме мародерстват и да плащам винетка , щото живея в центъра!! Въпреки това да обикалям по 30 мин. и да не мога да си намеря място
Абсолютно!Уикендите е още по-страшно.От петък вечер до неделя вечерта,няма места.Уж всички искат да си купят жилища в разширяващите се покрайнини на София,чета за някакви комплекси,които не съм чувала.Дружба бил хубав квартал.Съгласна съм,че някой може да си го харесва,но да обобщават,че е хубав,друг път.И в крайна сметка,събота и неделя,от всички ''хубави'' квартали на столицата,прииждат с автомобили с децата си в ''мръсният'' център.Е,това не мога да го разбера!
Не знам и в Лозенец къде се намира бързичко да се паркира?От дълги години около ''Вишнева'' е доста трудно да си намериш място.
Ами на Елин Пелин  се намира, на Сава Огнянов също, на Добри Воийников до УАСГ също, покрай Вишнева като се разхождаме също виждам места. Не ги следя денонощно. Не знам ти как точно разбра, че е трудно.  
На Хан Крум, Женева, Каравелов, Гургулят, Карнеги е доста по-трудно да намериш място, и между другото, вечер даже е по-лесно от часовете на зоната.

За вътрешните дворове, в Лозенец почти навсякъде има и се ползват активно сега, когато парковете са затворени. Иначе са в парка. И в центъра има, и се ползват.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 13:34 от Анонимен

# 253
Не знам защо се дразните на паркиращите в центъра, нямало места, обикаляли сте. Ми така е. Ама в краен квартал също се обикаля. И в Младост, и в Дружба. Местата в София със свободно паркиране сигурно се броят на пръсти.
Софийско жителство отдавна няма. Аз също искам да паркирам свободно пред входа ми, ама не мога. Масово хората са с по 2, 3 коли в семейство. Кои се карат, кои стоят паркирани като паметници и се карат само уикенда.... обсъждали сме я темата. Каквито и мерки от общината да се предприемат аз съм скептична. Ние сме креативни хора и вратички се намират винаги. Когато видя, че има мерки, които действат, ще повярвам. Просто в София има прекалено много коли превишаващи капацитета на паркоместата.
За мен си знам, че ако тръгна да купувам  имот в София задължително ще трябва да си купя  паркомясто/гараж.

# 254
Забелязвам, че се вменява някаква вина на хората, които си карат колите само от време на време и заемат места за паркиране. Да де, ама по-добре ли е собствениците да почнат да ги карат без нужда всеки ден и да замърсяват въздуха и да задръстват пътищата? Не е ли много по-добре собственикът да си разнася задника като пешеходец и да ползва колата само когато наистина се налага?

Общи условия

Активация на акаунт