Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 451
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 16 755
Стефани, мога да кажа какво правех с кекавото си дете към този момент на годината, когато беше малко: - ако времето позволява - по-продължително излагане на слънце, с вдигнати ръкави до лактите,  ако не - 10 нагревки с УВ лампа от 30 сек. първия ден + по 30 сек. всеки следващ ден до 5 мин. и задържане на 5 мин. до 10-та нагревка, паралелно - т.н. "шато" - два пресни жълтъка (яйца от ферма), забъркани с нескуик до образуване на каймак (с минимиксерче), сок от морков, цвекло и цитрус (портокал/мандарина) около 250 мл. всеки ден. При първа коприва - добавяне към сока - колкото пусне копривата (не повече от 1/10-та от целия сок). Не ползвах синтетични витамини, а компенсирах липсите на организма. Постепенно тенът се променяше. Пролетта довършваше започнатото от мен.

# 16 756
  • Burgas, Bulgaria
Тук сме Ковид ,не грипозни - не бъркам ,нали ?

# 16 757
" Добрият ", стар грип и гнойните ангини си върлуват кротичко скрити в сянката на Ковид, поне според моята лекарка. За 3 месеца две такива изкарах, с 2 антибиотика. И се чувствам доста изморена от тях. Продължавам да пия пробиотици, но кажете ми някои витамини, от които малко или много да живна? 🙄 Имам чувството, че организма ми е наблъскан с токсини.
Тонотил или друг мултитоник, както и вит. Д

# 16 758
  • Sofia
С мъжа ми се ваксинирахме днес. Малко импровизирано стана. В петък малкия ми син беще с температура... дано не ни е донесъл нещо от училище само.

# 16 759
  • София
Утре съм рано, рано за тест, но моята хрема изчезна и остана само леката болка в гърлото.
Но сега следобяд сякаш целият ми език е подут, адски странно усещане. Вече се чудя дали да си правя тест за Корона или да вървя на психиатър, че напълно се обърках.
Та, някой има ли е такова усещане все едно езикът ти е подут. Адски е странно

# 16 760
С мъжа ми се ваксинирахме днес. Малко импровизирано стана. В петък малкия ми син беще с температура... дано не ни е донесъл нещо от училище само.
И да е донесъл докато сте в инкубационен период има полза от ваксината.

# 16 761
Утре съм рано, рано за тест, но моята хрема изчезна и остана само леката болка в гърлото.
Но сега следобяд сякаш целият ми език е подут, адски странно усещане. Вече се чудя дали да си правя тест за Корона или да вървя на психиатър, че напълно се обърках.
Та, някой има ли е такова усещане все едно езикът ти е подут. Адски е странно
На мен преди да получа сухота в устата езикът ми стана все едно съм яла дюля, и аз не знам дали изтръпнал е точната дума, така ми е ставало след ананас и дюля.

# 16 762
  • София
Само примлясвам нещо, езикът ми е като подут.

# 16 763
Само примлясвам нещо, езикът ми е като подут.
Аз пих антиалергично и се чудех да не са гъбички от антибиотика. По принцип нали ковид засяга рецепторите, а на езика има такива, също и слюнчените жлези засяга и ако е сухо може да има такова усещане. По принцип това с езика беше кратко после усещах сухота в устата. Това с езика стана в момента в който ми се върна обонянието, на около осмия ден от първа температура и 3 дена от загубата на обоняние. На петия ден от температурата започнах антибиотик заради субфебрилна температура и загуба на обоняние. Мислех да не е от рецепторите това с езика. В момента в който ми се оправи носа започна това. При ковид симптомите често се сменят.

# 16 764
Йелоу, а изключваш ли алергична реакция? Бих взела нещо противоалергично. Ако се повлияе, срещата с психиатър отпада Simple Smile

Вчера се ваксинирах и писах в другата тема, че вечерта получих силно пресъхване на устата, езикът ми се поду и преглъщането се затрудни. Пих ксизал и нещата се нормализираха. Днес цял ден имам странен вкус в устата - като метализиран, някаква безчувственост и вдървеност - като след стоматологична упойка и чувство за обложен език (а не е). Прилича повече на алергична реакция, отколкото на страничен ефект от ваксината.

# 16 765
  • Пловдив
Благодаря, на тези които са се ваксинирали да пишат отзиви тук.Продължавайте.

# 16 766
  • Другата България
Йелоу, а изключваш ли алергична реакция? Бих взела нещо противоалергично. Ако се повлияе, срещата с психиатър отпада Simple Smile

Вчера се ваксинирах и писах в другата тема, че вечерта получих силно пресъхване на устата, езикът ми се поду и преглъщането се затрудни. Пих ксизал и нещата се нормализираха. Днес цял ден имам странен вкус в устата - като метализиран, някаква безчувственост и вдървеност - като след стоматологична упойка и чувство за обложен език (а не е). Прилича повече на алергична реакция, отколкото на страничен ефект от ваксината.
Доколкото си спомням, ти беше писала, че си алергична към латекс.
А във ваксината мисля имаше минимални количества латекс.
Провери отново, ако е така, това за мен е обяснението, не претендирам да съм точна, но мисля, че съм го чела.

# 16 767
Аз четох, че може да има следи от латекс по капачката на шишенцето, не в самата ваксина.

# 16 768
В Астра Зенека няма, май само в РНК ваксините носителят е алерген.

# 16 769
  • Другата България
Аз четох, че може да има следи от латекс по капачката на шишенцето, не в самата ваксина.
Да, съвсем права си.
Това за АЗ, нали?
За Файзер май беше във ваксината.
Шарлот не помня с коя е ваксинирана, но на мен ми прилича на алергична реакция.
В Астра Зенека няма, май само в РНК ваксините носителят е алерген.
Да, така е.

Общи условия

Активация на акаунт