Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 731
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 16 800
  • София
Може ли преболедувал преди 2 месеца,  в момента грижещ се  за болен от Корона вирус  да бъде опасен за колегите.
Да - засега се счита, че преболедувалите не се разболяват, но пренасят вируса докато той е в носоглътката им. Затова се карантинират всички контактни.

Според РЗИ това не е точно така. Освобождават се от карантина всички, които са били болни до 3 месеца назад.
В момента аз съм болна, мъжът ми и големия син боледуваха края на ноември. След разговор с РЗИ не ги поставиха под карантина. Следователно няма как да са опасни за другите, т.е да сеят зараза.

# 16 801
Ако е обосновано (а не е поредното безхаберие на РЗИ), е прекрасна новина. Струва ми се (лаик съм, следвам правилата на формалната логика), че ако антителата при преболедувалите не позволяват те да са заразоносители, аналогично и добилите имунитет след ваксинация също няма да разпространяват вируса. От това по-добро няма, но виждаме, че сред медиците, по високите научни позиции, няма единодушие - явяват се плахи, вдъхващи надежда предположения (излезе публикация за действието на Файзер).

# 16 802
  • Буркина Фасо
Може ли преболедувал преди 2 месеца,  в момента грижещ се  за болен от Корона вирус  да бъде опасен за колегите.
Да - засега се счита, че преболедувалите не се разболяват, но пренасят вируса докато той е в носоглътката им. Затова се карантинират всички контактни.

Според РЗИ това не е точно така. Освобождават се от карантина всички, които са били болни до 3 месеца назад.
В момента аз съм болна, мъжът ми и големия син боледуваха края на ноември. След разговор с РЗИ не ги поставиха под карантина. Следователно няма как да са опасни за другите, т.е да сеят зараза.
това описано ли е в някоя наредба или РЗИ си го измислят ?

# 16 803
  • София

това описано ли е в някоя наредба или РЗИ си го измислят ?

С наредба не съм запозната, цялата ми информация е от разговор с РЗИ точно преди седмица.

# 16 804
Как ли пък няма да ти го напишат в наредба. Това короната крие още много тайни и всичките писани неща са предпоследни.

# 16 805
Така е. Освен тайни, короната е и пълна загадка. Заразява и хора, които не излизат от дома си. А познавам такива, които изобщо не ползват дезинфектант, ходят на работа всеки ден, с много контакти на работното си място и пак не ги хвана. Мистерия е, наистина.

# 16 806
Така е. Освен тайни, короната е и пълна загадка. Заразява и хора, които не излизат от дома си. А познавам такива, които изобщо не ползват дезинфектант, ходят на работа всеки ден, с много контакти на работното си място и пак не ги хвана. Мистерия е, наистина.
Заразени неизлизали без контак не вярвам да има. Ние не излизахме, но детето от градината си ни донесе короната.

# 16 807
Детето само ли ходи на детска вие като не излизате?

# 16 808
Наистина ли не разбираш, че акцента е, че те нямат други контакти.

# 16 809
Айде бе, все имат контакти. Отдавна е ясно, че дезинфектантите и миенето на ръце са партенки. Заразяването е само по въздушно-капков път. В затворени помещения, превозни средства включителни и най-често при личен близък контакт. Другото са глупости. Ако някой се е заразил от копчето на асасьора, да дойде да каже.

# 16 810
Ми, то контакта с още поне 15 деца (респективно семейства, без да слагаме учителките в градината) е съвсем достатъчен. От копче или магазин и аз не съм се заразявала досега с вирус. Виж, градинските ги изкарах всичките.

# 16 811
Здравейте. Преди два месеца приключих с ковид, но не и със страничните му ефекти. Все още имам сериозни проблеми с обонянието. Усещам само много силни миризми и то не всички. Какво мога да направя по въпроса?

https://apteka.puls.bg/bg/nervna-sistema/milgamma-tabl-h-20-25582

# 16 812
  • SF
Има ли някой, който е с автоимунно заболяване и вече се е ваксинирал?

# 16 813
Шарлот, мнението на изследователите е че дори някой с ваксина да се зарази, вирусът не успява да се размножава за дълго, антителата бързо го неутрализират, и издишва много по нисък вирусен товар, като с това значително намалява вероятността да заразят някой.
Все още обаче не се знае и колко точно вирусен товар е нужен за да се зарази човек.
В проучването което ще се проведе в Англия с доброволци, които ще бъдат контролирано заразени, се надяват да се уточнят тези въпроси.
Общо взето засега мнението е че е много малко вероятно ваксинираните да могат да заразяват.
При повторно боледуващите неваксинирани обаче май не е така, понеже част от тях го карат дори по тежко втория път, а не е ясно и какви антитела са имали първоначално.
При ваксина все пак се произвеждат много повече антитела, отколкото след боледуване.

# 16 814
  • София
Айде бе, все имат контакти. Отдавна е ясно, че дезинфектантите и миенето на ръце са партенки. Заразяването е само по въздушно-капков път. В затворени помещения, превозни средства включителни и най-често при личен близък контакт. Другото са глупости. Ако някой се е заразил от копчето на асасьора, да дойде да каже.

Не са съвсем партенки, защото хората постоянно пипат някакви неща и после си пипат устите и очите. Примерно, цъка на клавиатурата, после отива и си взема бисквитка от кутията, с която черпи колежката, след като хапне пак на клавиатурата, после някакви документи и папки пипа, после пак си взема от някаква храна... И така вече поне два пъти е пренесъл от своята уста върху клавиатурата, после до кутията с бисквитки, оттам е обрал това, което колежките са напипали и пренесли като слюнка и всякакви неща и така си врътват кръгчето. Ръцете не са измити, нали се сещаш! А за телефоните дори не искам да отварям дума, че ги гледам постоянно в ГТ, че и по други места как с мръсните ръце постоянно пипат телефоните, после похапват, после си оправят грима, после пипат носа, после...

Общи условия

Активация на акаунт