Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 977
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 17 130
"ЛЛ каза да се "тествам" със сол, оцет и захар и да помириша ракия и чесън."
Леле! Страхотен специалист! Направо може да го патентова този тест. Заслужава си 1000-та лева към заплатата.
Рори, ако този лл е поне малко в час, щеше да знае, че е достатъчно да влезе в системата, да ти напише направлението, след което системата автоматично генерира и ти праща код чрез СМС, с който ти можеш да посетиш лаборатория за да ти направят ПСР.
Междувпрочем, защо казвате на Рори Попи?

# 17 131
Антигенни тестове от гърлото наистина няма. Всъщност не пречи да се вземе от гърлото вместо от носа, но сигурно се намалява ефективността на пробата.
И моята носна преграда е изкривена и през едната ноздра не мога да вкарам клечката, но през другата успявам.
Наистина по-добре да се иска направление за пср. Хем е по-сигурен.

Да ви кажа ММ не усещаше точно миризма и вкус на чесън.
Изобщо много избирателно беше загубил вкус и обоняние. Наскоро каза, че е усетил миризмата на дезинфектант.

# 17 132
Здравейте може ли да ми кажете каква е ориентировачната цена за тест за антитела?

35.00 лв. Neutral Face

На майка ми беше 26 лв в Cibalab. Обаче, ми бяха отделили от другата лаборатория, за да не дупчат два пъти, тъй като има криещи се вени. Може и оттам да е разликата в цената.
Моя близка направи за 30, но не я питах в коя лаборатория.

# 17 133
Рори, извинявай, но какво значи, че не можеш да излизаш? Какъв е проблемът да излезеш до аптеката за 15-20 мин? Да, абсолютно възможно е мъжът ти да боледува безсимптомно или просто по-леко. Ти казваш, че не си излизала от 1 година, което означава, че имунитетът ти много е паднал. Застояването у дома ни прави болнави. Вземи направление от ЛЛ и отиди на ПСР.

П.П. Ако мъжът ти не ти разрешава да излизаш, тогава можеш да търсиш защита от домашно насилие от съда. За съжаление, много жени в България живеят като теб и си мълчат и търпят.

# 17 134
Не може да остава детето без надзор, защото внезапно без да се случи нещо което да предупреди започват кризи с дишането - недостиг на въздук, остра давеща кашлица при която трябва да бъде повдигнато или спиране на движението на въздуха при което също повдигане и тупане по гърба докато премине въздуха. Просто се случва и трябва да се реагира на момента. Нещо което баща му не се научи да прави. Паникьосва се и не реагира достатъчно бързо. Аз се страхувам да го оставям (влизам в банята с телефон пред вратата) и то се страхува да ме няма в жилището.
Но тест вече е купил. Аптекар ката казала да изчакам 6 дни от появата на симптомите, за да има време да се появят антитела. Казала му, че щом той не кашля няма как само от общия въздух и помещения да ми предаде, но все пак е купил теста. Сега чакам още 3 дни. Така или иначе съм си с маска и ще си ходя с нея 10-14 дни колкото е карантината. Точно защото оставянето на детето е проблем и ЛЛ знае притесненията ни, е такава и уговорката - повече контакт по телефона и само в краен случай ходя на преглед и отпреди ковид. И в аптеката ни знаят и правят изключения за мен за някои лекарства при които по принцип трябва рецепта. Както писах в първия пост при нас е сложно. Няма как да го разберете, ако не сте в ситуацията.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 08:41 от Рори72

# 17 135
Разбирам положението ти и съжалявам за ситуацията. Но ти говориш за финансова зависимост от мъжа ти, а обикновено точно по този начин се идентифицират жервтите на домашно насилие. Само че домашните задължения, грижите за децата (още повече, ако са болни) също са част от семейните задължения (според закона в бг). Тоест това, че само единия работи, не означава че другият е зависим от него, особено когато се грижи за болно дете. Затова реагирах по този начин. Пожелавам ти късмет и дано бащата да те отмени и облекчи в грижите. Извинявам се за офтопика.

# 17 136
Просто от години не работя, а работи само той. И пазари той, така че аз пари в брой нямам чисто технически завися от него. Не мога да си правя някакви планове за викане на лаборант в къщи без негово съгласие, защото за да платя той трябва да остави пари. И аз се извинявам за спама.

# 17 137
Изследване с бързи антигенни тестове ще бъде направено на всички ученици, които са заявили такова желание - това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието (МОН) в отговор на запитване на "Дневник". От ведомството обаче не уточниха нито кога ще стане това, нито с какво ще са полезни на здравните власти данните за състоянието на по-малко от една пета от учениците в страната, чийто родители са дали съгласие за тестване.

Да ни е честита Баба Марта! Grinning

# 17 138
  • пустинята Гоби
Рори, какъв за какъв тест става въпрос? За пръв път чувам да се чака 6 дни за появата на антитела.

# 17 139
Още не ми го е донесъл. Аптекар ката така му казала и дала инструкции. Довечера ще го видя, като се върне от работа.

# 17 140
Нещо май ще объркате тестовете ми се струва.
Защо не вземеш бърз антигенен тест. Той не засича антитела, на др.принцип е.

Тези бързи за антитела дават много фалшиви резултати.

# 17 141
Аз знам от лекари, че за пср е хубаво да се направи на 5-6 ден от първи симптоми, за да е най-сигурни, че няма да е фалшиво отрицателен. Може би за антигенен важи същото. Но дали е такъв на Рори, не знам.

# 17 142
Те най-вероятно вече са го купили.
Все пак ако не са, ето откъде може да се поръча онлайн https://aptekanove.bg/antigenen-covid-19-barz-test-85617.html

# 17 143
  • София
Здравейте, с мъжа ми се разболяхме преди три седмици (пср-и от 8.02 и 9.02). Аз прекарах ковид много леко - основно с болки в ставите за два-три дни, главоболие, лека кашлица за ден. Температура не съм качвала. Мъжът ми беше много-много по-зле и като цяло не съм отдавала голямо значение на моите симптоми.

За съжаление, главоболието ми почти не е спирало, леко намаля втората седмица, но от два-три дни стана адски силно, не се влияе от лекарства (дори и течен аналгин го притъпява, колкото да е що-годе поносимо, но си го има). Кръвно, кислород в кръвта, кръвна захар (понеже съм с преддиабет) са съвсем в норма. Вече мина доста време и искам да попитам дали някой преминал през ковид е имал подобен проблем и дали просто трябва да изчакам още малко да отмине или да търся ЛЛ.

# 17 144
Здравейте, с мъжа ми се разболяхме преди три седмици (пср-и от 8.02 и 9.02). Аз прекарах ковид много леко - основно с болки в ставите за два-три дни, главоболие, лека кашлица за ден. Температура не съм качвала. Мъжът ми беше много-много по-зле и като цяло не съм отдавала голямо значение на моите симптоми.

За съжаление, главоболието ми почти не е спирало, леко намаля втората седмица, но от два-три дни стана адски силно, не се влияе от лекарства (дори и течен аналгин го притъпява, колкото да е що-годе поносимо, но си го има). Кръвно, кислород в кръвта, кръвна захар (понеже съм с преддиабет) са съвсем в норма. Вече мина доста време и искам да попитам дали някой преминал през ковид е имал подобен проблем и дали просто трябва да изчакам още малко да отмине или да търся ЛЛ.

А, ПКК нормална ли е? Кой ден караш - 17?

Общи условия

Активация на акаунт