Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 873
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 205
  • Germany
Антигените се правят при 1ви симптоми! Рори, ако чакате до 6тия ден, рискувате да е фалшиво отрицателен.

# 17 206
При двама мои познати антигенните тестове бяха положителни на втория ден от първи симптоми, но правени в лаборатория.

# 17 207
  • в кукувиче гнездо
Антигенния тест на детето ми беше положителен на втори ден от симптом. Правен е в лаборатория.

# 17 208
На Рори е за гърлен секрет.Аз го разбирам като натривка в гърлото, знам ли.  Може би затова е указан по-дълъг срок.
Рори, как сте вкъщи ?

# 17 209
Здравейте!
Много се надявам да ми помогнете с разчитането на резултатите.
Разболях се на 09.12 и мина сравнително леко. Изследванията са ми от вчера. За сравнение при изследванията ми през януари СУЕ беше 67, а сега е 10, ЦРП беше 38, а сега 25. ЦРП е паднало, но все още е доста високо, а ще станат скоро 3 месеца откакто се разболях. Нормално ли е да пада толкова бавно?
Нямам никакви симптоми и се чувствам напълно здрава, като изключим не напълно завърнало се обоняние.
Притеснява ме и ЛДХ. Какво означава в случая и трябва ли да ме притеснява?
Ходих на кардиолог и всичко е наред.
Благодаря ви!

# 17 210

Това е теста. Не знам вътре как са опаковани тампон и другите необходими за теста неща и не съм отворила. В петък вечерта ме за драска гърлото, но в събота до неделя на обяд бях най зле от цялото боледуване. Чудя се ден първи от петък или от събота да броя. На опаковката не намерих да пише на кой ден се прави теста и ще трябва да се съобразя с указанието на аптекарката - 6 дни от появата на симптоми.
ПСР на мои близки е правен на деня след вдигане на температура и беше положителен. Според мен объркването идва от тестването на контактни, а не на хора със симптоми. При тестване на контакти трябва да са минали 5-6 дни от контакта за да се е размножил вируса. При симтпоми според мен трябва да показва веднага. Ако се чака инфекцията може да слезе надолу и да не се хване в носоглътката. При хрема например той определено е в носоглътката.

# 17 211
  • София
PCR-ът на мъжът ми беше положителен на втория ден, моят - на третия ден от началото на симптомите ни (просто се разболяхме в неделя, така че правихме тестове понеделник и вторник).

Аз не можах да се консултирам с ЛЛ за главоболието - ще е на работа чак следващата седмица. Днес уж съм една идея по-добре (поне още не ме боли зверски), но пък яко ми се вие свят.

Какви изследвания е препоръчително да се направят след прекаран ковид и в какъв срок? Обмислям да си направя ПКК тази седмица и другата да отида при ЛЛ с готови резултати. Освен ПКК друго препоръчително ли е?

# 17 212
Здравейте.
Да попитам нещо. Преди 45 дни (на 13.01.21г.) ми свърши карантината. Преди 20 дни пусках пълна кръвна картина и ДКК. Тогава в ПКК уж всичко беше наред, но в ДКК неутрофилите бяха под долна граница, но малко и не им обърнах внимание. Днес пак пуснах ПКК с ДКК, защото изобщо имам чувството, че не съм оздравявала от Ковида и какво да видя. Неутрофилите още потънали вече много под долна граница, а лимфоцитите над горна. Знам, че това говори за вирусна инфекция.
Пусках и тест за антитела в Бодимед и резултатът ми е много нисъл. ИГг 2.14, при по-малко от 0.8 е отрицателен резултатът. Ясно е, че имам някакви антитела, но малко. Всеки ден се чувствам зле. Имам температура, която варира. Тази нощ в 04:00ч. беше изключително ниска -36.1, а през деня се качва до 37.3. Поя нирофен стопколд по 2 пъти на ден с надеждата да ми мине и като го пия сякаш има малко облекчение, но за кратко. На другия ден всичко си е същото и все лошо. Имам болки по тялото, в мускулите и ставите. Отпаднало ми е и постоянно се чувствам изморена. Потя се обилно и имам горещи вълни. На всичкото отгоре и имам 4 месечно бебе, което трябва да гледам. Ту ме втриса, ту ми е горещо. Не знам какво да правя. Личната и тя вдига рамене.

на първо място - се успокой Simple Smile температура 36,1 не е изключително ниска, особено през нощта - тогава е най-ниската телесна температура, както и през деня към късния следобед е най-висока, дори до 37,5 е съвсем възможно да се повиши, без непременно да означава, че е болестотворна... това е обичаен дневен цикъл, който зависи от активността на тялото /че и мозъка дори/

за наличие на инфекция по-скоро си пусни CRP и СУЕ  - C-реактивен протеин и утайка, само по стандартната кръвна картина е неудачно да се гадае дали има някакъв проблем

болки в мускулите и ставите е възможно да ти се появяват периодично, както във връзка с прекарания Covid, така и от други неща, които не забелязваш в ежедневието си - все пак се грижиш за бебе и сигурно често си в движение, също така е реалистично да прецениш дали и хормоните ти все още не мърдат, те също имат отношение към променливата телесна температура и понякога термоконтролът се нарушава заради тях

количеството образувани антитела е индивидуално при различните хора; за да не се тревожиш твърде много - моите също бяха ниски на фона на това, което показваха други хора, а лимфоцитите ми също - по-скоро високи, така че е възможно да има някаква зависимост
Антеа, благодаря ти. 🌺
Тепърва ми предстоят много изследвания, че от бременността ми останаха много “подаръци”. Висока захар, инсулинова резистентност и т.н.
Между другото прочетох, че предозирането с цинк води до намаляване на неутрофилите, но пък не води до увеличени лимфоцити! 🤔 Аз пия цинк от края на декември до ден днешен. По 25мг. Някой пил ли е толкова продължително цинк?

# 17 213
Предозирането с цинк понижава имунната система и нивата на мед. Спирай го или намали на 8мг макс на ден. Това е дозата за жени. При инфекции за кратко може много по-високи дози, но си пила достатъчно.
СУЕ и ЦРП колко са?

Елена, суе, црп, дедимер, феритин, фибриноген, лдл, хдл, триглицериди, кръвна захар, лдх. Щом не си пускала никакви също урея, креатинин, асат, алат, ггт, урина.

# 17 214
Дъждец, суе и црп правих, към средата на яниари, т.е. след като ми свърши карантината. Тогава бяха много ниски. Сега пак ще пускам. Спрях всички витамини, които пиех. Ще чакам да минат 2-3 седмици и пак ще пускам всички изследвания наново.

# 17 215
Момичета, преди две седмици някъде писах тук с разни въпроси, после правихме тестове и бяха отрицателни. Пих антибиотик от 12-ти до 19-ти зардаи температура и кашлица. Изчезнаха температури, кашлицата поотшумя, в общи линии всичко наред. На 25-ти като че ли се усетих настинала, малко сопол, сложих капки и започнах изопринозин директно. На следващия ден нямаше сопол, продължих изопринозина и до събота следобед всичко беше както трябва, но изведнъж си изгубих обонянието. До момента нямам обоняние - взех домашен тест и тук идва въпросът ми (за пср ще се обаждам след малко на ЛЛ) не мога да разбера дали е положителен. Има една мнооооого бледа черта. Според вас ... не знам и аз какво ви питам, ама човек откача. Нямам никакви други симптоми.

# 17 216
А какво пише на теста, какво трябва да покаже, ако е положителен? Една черта ли или повече?

# 17 217
ЯННА, положителен е.

# 17 218
А какво пише на теста, какво трябва да покаже, ако е положителен? Една черта ли или повече?

Това е антигенен тест за в носле. Контролна и тестова. Две трябва да са.

# 17 219
  • София
И на мен ми се струва положителен макар и с бледа черта, нямам идея може ли да покажат фалшиво положителен резултат.
Аз вчера също правих такъв, понеже имам болен колега и два дена ме боля главата, ето го:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт