Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 935
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 17 190
  • Варна
Незнам удачно ли е да питам е тази тема, но ...
Преди седмица се ваксинирах с АЗ. Имах неразположение стандартно т 37.6. В неделя реших да си измеря Т имах 37.4, но не в чувствах. Меря я постоянно от тогава и я поддържам 37. Това нормална Т ли е или мога да смятам , че нещо не е Ок. Иначе се чувствам повече от добре

# 17 191
Здравейте.
Да попитам нещо. Преди 45 дни (на 13.01.21г.) ми свърши карантината. Преди 20 дни пусках пълна кръвна картина и ДКК. Тогава в ПКК уж всичко беше наред, но в ДКК неутрофилите бяха под долна граница, но малко и не им обърнах внимание. Днес пак пуснах ПКК с ДКК, защото изобщо имам чувството, че не съм оздравявала от Ковида и какво да видя. Неутрофилите още потънали вече много под долна граница, а лимфоцитите над горна. Знам, че това говори за вирусна инфекция.
Пусках и тест за антитела в Бодимед и резултатът ми е много нисъл. ИГг 2.14, при по-малко от 0.8 е отрицателен резултатът. Ясно е, че имам някакви антитела, но малко. Всеки ден се чувствам зле. Имам температура, която варира. Тази нощ в 04:00ч. беше изключително ниска -36.1, а през деня се качва до 37.3. Поя нирофен стопколд по 2 пъти на ден с надеждата да ми мине и като го пия сякаш има малко облекчение, но за кратко. На другия ден всичко си е същото и все лошо. Имам болки по тялото, в мускулите и ставите. Отпаднало ми е и постоянно се чувствам изморена. Потя се обилно и имам горещи вълни. На всичкото отгоре и имам 4 месечно бебе, което трябва да гледам. Ту ме втриса, ту ми е горещо. Не знам какво да правя. Личната и тя вдига рамене.

на първо място - се успокой Simple Smile температура 36,1 не е изключително ниска, особено през нощта - тогава е най-ниската телесна температура, както и през деня към късния следобед е най-висока, дори до 37,5 е съвсем възможно да се повиши, без непременно да означава, че е болестотворна... това е обичаен дневен цикъл, който зависи от активността на тялото /че и мозъка дори/

за наличие на инфекция по-скоро си пусни CRP и СУЕ  - C-реактивен протеин и утайка, само по стандартната кръвна картина е неудачно да се гадае дали има някакъв проблем

болки в мускулите и ставите е възможно да ти се появяват периодично, както във връзка с прекарания Covid, така и от други неща, които не забелязваш в ежедневието си - все пак се грижиш за бебе и сигурно често си в движение, също така е реалистично да прецениш дали и хормоните ти все още не мърдат, те също имат отношение към променливата телесна температура и понякога термоконтролът се нарушава заради тях

количеството образувани антитела е индивидуално при различните хора; за да не се тревожиш твърде много - моите също бяха ниски на фона на това, което показваха други хора, а лимфоцитите ми също - по-скоро високи, така че е възможно да има някаква зависимост

# 17 192
Нормална е. Много жени не знаят, че съобразно хормоналните промени в организма им и  температурата (телесна) се повишава.

# 17 193
Някой има ли впечатления от ковид-отделенията в Бургас? Къде е най-добре като условия и  лечение? Ако има места в няколко, може ли да се разбереш с Бърза помощ, къде да те водят? Интересувам се за върастен човек - 76г.
В инфекциозното, там определено знаят какво правят!
Пандишпанка, вие също сте в добри ръце, най адекватно лечение за мен прилагат инфекционисти и пулмолози. Нашето белодробно е добро. Нас ни лекува пулмоложка, работила 20 години именно в ТУБА. Доволни сме.

# 17 194
mimi.7299, ти в болница ли лежа или имаш предвид, че си се лекувала вкъщи, а пулмоложка ти е предписвала медикаментите? Преди в Окръжна болница пулмолог нямаха, в Инфекциозното също нямаше, а и въобще по болниците, в които сега има ковид-отделения, нямаха на щат нито пулмолози, нито инфекционисти. Много ми е интересно, какви са лекуващите лекари в момента по тези отделения?

# 17 195
mimi.7299, ти в болница ли лежа или имаш предвид, че си се лекувала вкъщи, а пулмоложка ти е предписвала медикаментите? Преди в Окръжна болница пулмолог нямаха, в Инфекциозното също нямаше, а и въобще по болниците, в които сега има ковид-отделения, нямаха на щат нито пулмолози, нито инфекционисти. Много ми е интересно, какви са лекуващите лекари в момента по тези отделения?
Не, аз не лежах. В инфекциозното лежа познат, абсолютно доволен, но там трудно се влиза. Също и в белодробното са добри.
В окръжна болница не знам как лекуват, но Бриа беше доволна. Мен ме лекува пулмоложка от Военна болница, но преди това е била в белодробното - 20 години.

# 17 196
  • пустинята Гоби
Температурата зависи от конкретния човек и термометър. Моя приятелка “поддържа” 10-15 дни температура, ходи да си прави PCR, накрая си купи нов термометър и що да види - нищо ѝ нямало. Така, че щом се чувствате добре, спрете да си мерите температурата или вижте с друг термометър.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 22:23 от Mimi Rose

# 17 197
Пандишпанка, на лекарите в Белодробното може да се има доверие, не се притеснявай. Впечатленията ми са отпреди ковид-времената, но мой близък им беше чест гост с хронично белодробно заболяване и много пъти го връщаха от оня свят, при много тежки кризи. Даже на тях имам най-голямо доверие, защото ми се струва, че в другите ковид-отделения основната част от лекуващите лекари не са пулмолози. Само дето преди битовите условия там бяха много лоши, мръсно и овехтяло беше, но сега дано да е по-добре, щом така е казал мъжът ти. По колко човека в стая са и ползват един санитарен възел?
По трима човека са в стая, целият етаж разполага с 2 тоалетни.

# 17 198
  • София
Здравейте, въпрос- как да тълкувам симптоми+ положителни резултати за IgG и IgM? Карахме го миналата година, сега пак ли?

# 17 199
Здравейте, въпрос- как да тълкувам симптоми+ положителни резултати за IgG и IgM? Карахме го миналата година, сега пак ли?
Аз лично не мога да изкажа мнение за показателите. Иначе при мен от ноември насам периодично се повтарят някои от моите симптоми като виене на свят, болки в ставите и гърба, задна хрема водеща до суха кашлица, сухота в устата, умора, тръпнене на краката. Работя от в къщи, детето е ДО, навън сме с маски.  Хремата най-много ме оздачава, иначе температура нямам. Не съм пускала тестове при тези симптоми, но ми  е интересно как циклично се въртят.
Близки карали ковид декември бяха едният с хрема миналата седмица, другият с температура и разстройство този уикенд. Семейство са, една седмица между опалкванията на двамата, детето ходещо на ДГ без оплаквания. На никой ЛЛ не е намекнал възможността да е отново ковид и не е предложил тест.
Какви са симптомите при Вас? При хора с продължителни оплавания във форума се наблюдаваше подобна динамика в ИгМ.
Положителното е, че ако при моите познати е било ковид за втори път, този с хремата, сега на 10 ден няма оплаквания, а другият свали температурата за 2 дни и разстойството мина за 1 ден. Или се въртят и други банални вируси, или ковид се кара леко втори път.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 07:51 от Sparkles

# 17 200
  • София
При мен липса на обоняние и хрема, при детето кашлица и пресипнал глас. Чудя се дали да правим още тестове или да се поставяме директно под карантина.

# 17 201
При мен липса на обоняние и хрема, при детето кашлица и пресипнал глас. Чудя се дали да правим още тестове или да се поставяме директно под карантина.
При хрема антигенният тест би трябвало да покаже текуща инфекция, може би е добре да проверите. Все пак има и друи вируси, а и нали ковид не повтарял в такъв кратък интервал .

# 17 202

Това е теста. Не знам вътре как са опаковани тампон и другите необходими за теста неща и не съм отворила. В петък вечерта ме за драска гърлото, но в събота до неделя на обяд бях най зле от цялото боледуване. Чудя се ден първи от петък или от събота да броя. На опаковката не намерих да пише на кой ден се прави теста и ще трябва да се съобразя с указанието на аптекарката - 6 дни от появата на симптоми.

# 17 203
До пети ден от симптоми...в самото начало тоест.

# 17 204
  • Пловдив
От лекари съм чувала, че се прави 5-6 дни след първи симптоми. Ако е преди това, може да даде фалшиво отрицателен резултат. Ставаше въпрос за пср, не знам дали същото важи и за антигенните.

Общи условия

Активация на акаунт