Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 294 221
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 175
  • София
И съпругът ми беше в болница на Ремдесивир, включен на девети-десети ден от първи симптоми. Казва, че след първите няколко вливания се е почувствал по-добре. Не беше на кислород обаче.
Бързо овладяване на състоянието и скорошно оздравяване пожелавам на съпруга ти!

# 17 176
Може би е било добре да се започнат антибиотици.

# 17 177
За жалост имам само налични основни хематологични изследвания и не мога да кажа за димера.

# 17 178
За жалост имам само налични основни хематологични изследвания и не мога да кажа за димера.

В коя болница е? В същност, където и да е, докторите вече знаят какво да правят. Стискаме палци да тръгне бързо към оправяне!

# 17 179
Може да попитате и за анти-телата на Регенерон. ЕМА ги одобри миналата седмица. Може да имат някакви количества. Няма проблем да се ползват с ремдесивир.

# 17 180
От Бургас сме, в "белодробна клиника" е. Това за антителата на Регенерон за първи път го чувам. Сега ще прочета какво представлява в интернет. Питахме за кръвна плазма, но не прилагали този метод на лечение.

# 17 181
  • в кукувиче гнездо
От Бургас сме, в "белодробна клиника" е. Това за антителата на Регенерон за първи път го чувам. Сега ще прочета какво представлява в интернет. Питахме за кръвна плазма, но не прилагали този метод на лечение.
E, защо да да го прилагат?! Пълна трагедия е в Бургас. Аз ще си правя тест за антитела след две седмици и, ако имам достатъчно бих дарила кръв за плазма.

# 17 182
Някой има ли впечатления от ковид-отделенията в Бургас? Къде е най-добре като условия и  лечение? Ако има места в няколко, може ли да се разбереш с Бърза помощ, къде да те водят? Интересувам се за върастен човек - 76г.

# 17 183
  • София
pandishpanka92, мъжът ми не стигна до болница единствено, защото сатурацията му не падна под 90, но доста време се задържаше именно на тази стойност. Пи и дексаметазон, и еликвис (още го взима), както и поредица от три антибиотика, два курса на авирон рапид и коктейл от витамини/минерали, които още приема. Много е коварен ковид-а - имах възможност да видя и леката му, и т.нар. умерена форма - не искам да знам каква е тежката. След като съпругът ти е в болница, ще е под наблюдение и това, че получава кислород, когато е нужно е изключително важно. Доколкото знам, наистина ремдесивир е следващата стъпка в лечението.

# 17 184
Някой има ли впечатления от ковид-отделенията в Бургас? Къде е най-добре като условия и  лечение? Ако има места в няколко, може ли да се разбереш с Бърза помощ, къде да те водят? Интересувам се за върастен човек - 76г.
Мъжът ми е "белодробна клиника". Каза, че условията са добри, санитарният възел е на ниво и апаратурата е нова. Не можеш да си избираш за жалост. Няма никъде места. Ние чакахме 1 ден, за да изпишат човек и мъжът ми да влезе на неговото място. Елена, благодаря Ви за подкрепата!

# 17 185
Пандишпанка, на лекарите в Белодробното може да се има доверие, не се притеснявай. Впечатленията ми са отпреди ковид-времената, но мой близък им беше чест гост с хронично белодробно заболяване и много пъти го връщаха от оня свят, при много тежки кризи. Даже на тях имам най-голямо доверие, защото ми се струва, че в другите ковид-отделения основната част от лекуващите лекари не са пулмолози. Само дето преди битовите условия там бяха много лоши, мръсно и овехтяло беше, но сега дано да е по-добре, щом така е казал мъжът ти. По колко човека в стая са и ползват един санитарен възел?

# 17 186
Хора ,взимате ли нещо преди шот с Астра Зенека ,да не ви събори яката,чух за някакви противоалергични....чакам да ми се обадят др. седмица ,а тогава  имам все ангажименти и ще се получи тъпо ако се склъопам много....

# 17 187
Погледнете пост на Лейка - тя съветва 2-3 дни преди ваксината да се приема противоалергичен медикамент, в деня на ваксината - също и още ден -два.

# 17 188
Здравейте.
Да попитам нещо. Преди 45 дни (на 13.01.21г.) ми свърши карантината. Преди 20 дни пусках пълна кръвна картина и ДКК. Тогава в ПКК уж всичко беше наред, но в ДКК неутрофилите бяха под долна граница, но малко и не им обърнах внимание. Днес пак пуснах ПКК с ДКК, защото изобщо имам чувството, че не съм оздравявала от Ковида и какво да видя. Неутрофилите още потънали вече много под долна граница, а лимфоцитите над горна. Знам, че това говори за вирусна инфекция.
Пусках и тест за антитела в Бодимед и резултатът ми е много нисъл. ИГг 2.14, при по-малко от 0.8 е отрицателен резултатът. Ясно е, че имам някакви антитела, но малко. Всеки ден се чувствам зле. Имам температура, която варира. Тази нощ в 04:00ч. беше изключително ниска -36.1, а през деня се качва до 37.3. Поя нирофен стопколд по 2 пъти на ден с надеждата да ми мине и като го пия сякаш има малко облекчение, но за кратко. На другия ден всичко си е същото и все лошо. Имам болки по тялото, в мускулите и ставите. Отпаднало ми е и постоянно се чувствам изморена. Потя се обилно и имам горещи вълни. На всичкото отгоре и имам 4 месечно бебе, което трябва да гледам. Ту ме втриса, ту ми е горещо. Не знам какво да правя. Личната и тя вдига рамене.

# 17 189
Само дето с противоалергичните, ако се поттисне имунната реакция, има риск да не се произведат никакви антитела.
В Гърция излязоха с официално съобщение никакви медикаменти да не се вземат превантивно.
Ако има някаква реакция, тогава чак се пие каквото трябва.

Общи условия

Активация на акаунт